Hirsi Ali: “Netanyahu verdient de Nobelprijs voor de Vrede”

Ayaan Hirsi Ali vindt de Israëlische premier Netanyahu een held, die namens de westerse beschaving een halt toe roept aan de vernietigende gewelddadige hordes van de islam. "Onderhandelen met Hamas heeft geen enkele zin. Je onderhandelt met mensen met wie je ook dingen gemeenschappelijk hebt. Maar het doel van Hamas is de totale vernietiging van Israël en de vestiging van een islamitische staat en de invoering van de Sharia, als het kan in de hele wereld. Ze haten joden, ze haten christenen. Vrouwen moeten worden opgesloten. Je kunt met Hamas onderhandelen tot je blauw ziet, maar het zal leiden tot niets." "De wereld is boos omdat Netanyahu zegt dat hij pas onderhandelt met Hamas als die het recht van bestaan van de staat Israël erkent, maar dat is een basale logische eis. Ik bewonder Benjamin Netanyahu. Tegen de stroom van de wereldopinie in houdt hij stand in zijn strijd tegen de politieke islam. Ik vind dat hij de Nobelprijs verdient."

Bron(nen):   Israelhayom      

42 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mihamed Kouki

  Er is niemand in de wereld die deze dame kent of serieus neemt behalve in Nederland. En natuurlijk wat rechtse haviken in Amerika die haar anti islam standpunt delen en haar om die reden een baan hebben bezorgd. Hirsi staat bekend om de ‘leugen van hirsi’. En natuurlijk om haar holle retoriek over alles wat met de islam te maken heeft. Ze heeft een traumatische jeugd gehad in Somalië en is kennelijk nog steeds bezig om die te verwerken. Een dame die níets heeft bijgedragen aan Nederland en die we als kiespijn missen.

  • Calhoun84

   Als ze niet serieus genomen zou worden dan deed de moslimgemeenschap in de wereld niet zoveel moeite om haar de mond te snoeren 😉

   http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/article/detail/3633128/2014/04/10/En-weer-wordt-Ayaan-Hirsi-Ali-weggezet-als-islamofobisch.dhtml

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Jan Terlouw

    Er zijn 1.5 miljard moslims. Alleen in NL en de islamitisch politieke elite in saudi arabie kent haar. Voor de rest van de moslims is ze een nobody. In NL krijgt elke ex moslim die kritiek levert op de islam alle ruimte en podia. Dat is geen geheim.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Ook in de V.S. dus…..

     (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Ja, van een rechtse denktank. Ik denk dat ze bij de overgrote meerderheid van de Amerikanen onbekend is.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Ongetwijfeld, maar ze heeft toch een werkplek als fellow op Harvard. Op zich doet ze het prima. Ik heb niets met haar politieke agenda, maar om te stellen dat ze niets voorstelt of dat niemand haar serieus neemt vind ik een beetje onzin.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Harvard zeg je? Dat is ook de werkgever van haar man. Nial Ferguson. Hij werkt er als hoogleraar. Toevallig?Afgezien van een paar niet wetenschappelijke boeken begrijp ik eerlijk gezegd niet waarom ze daar werkt. Harvard behoort tot een van de beste universiteiten ter wereld en je wordt er alleen toegelaten als je een indrukwekkende CV hebt. Zoals gezegd, die heeft ze niet. Ik denk dat ze die functie aan haar man te denken heeft. Maar anyway, het boeit verder niet. Ik ben blij dat ze aan de overkant van de grote plas zit.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Prima hoor, ik ben hier niet om haar te verdedigen. Maar toch wordt ze wel degelijk serieus genomen.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
 2. Prikker

  Geeft maar weer aan wat voor een intens gestoorde geest die vrouw heeft.

  Nederland mag blij zijn dat we van haar af zijn.

 3. Rocco Benevento

  Ohoh, jongens en meisjes uit de stoffige polder. Respect en bewondering voor Hirsi graag, die opnieuw rake dingen zegt. De politieke islam en de islam is gezien zijn wordingsgeschiedenis alleen maar politiek, is abject en Hamas moet natuurlijk eerst Israel accepteren anders kan er geen gesprek plaatshebben. Die isis zombies luiden overigens het einde van de islam in. Onmenselijke systemen kunnen uiteraard niet duurzaam zijn.

 4. Jan Terlouw

  de politieke islam is alleen maar politiek? goh, wat verrassend 😉

  Hamas moet israel erkennen en Israel moet op haar beurt palestijns grond teruggeven. Dan pas kan er sprake zijn van duurzame vrede. ISIS is abject inderdaad maar zal niet het einde inluiden van de islam. De islam is nog steeds groeiende en telt inmiddels 1.5 miljard moslims. islam zelf is niet het probleem; het is de politieke elite die dit geloof misbruikt ten behoeve van hun eigen verborgen agenda.

 5. Har Davids

  Misschien moet politiek Israël eerst eens het bestaansrecht van Palestina erkennen, met de grenzen die ooit aangegeven waren. Hamas zal zeker niet bijdragen aan de oplossing van de problemen in het Midden Oosten, maar de Israëli’s zijn al meer dan 60 jaar bezig om hun zin door te drijven, en dat met internationale steun, waarbij allerlei VN-resoluties genegeerd kunnen worden.

  • Calhoun84

   Israël heeft jaren geleden al voorgesteld om 98% van het gebied te erkennen. Ook in 1948 erkende Israël deze grenzen.

   (in antwoord op Har Davids)
   • Jan Terlouw

    98% waarvan? Ze moeten gehoor geven aan de eisen ontrent de grenzen van 1967. Israel pikt steeds meer grond in tegen het internationale recht in.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Grenzen voor ’67…. En dan? De westelijke Jordaan weer naar Jordanië en de Golan naar Syrië? En daar zitten de Palestijnen op te wachten? Zeker het teruggeven van de Golan slaat op dit moment kant noch wal.

     De Gaza is al een paar jaar onbezet. De grenzen van voor ’67 zijn dus geen oplossing. Daarnaast claimt Jordanië de westelijke Jordaan al jaren niet meer.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Hoe zit het met Jeruzalem?

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat zeg ik 98%. Jeruzalem is van Israël en Jeruzalem blijft van Israël en de tempel zal opnieuw gebouwd gaan worden.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Er worden geen raketten op Jeruzalem afgeschoten. Ze worden met name op Tel Aviv afgeschoten. Ik begrijp dat Jeruzalem ook voor joden en christenen een heilige plek is. De enige oplossing is om Jeruzalem onder internationale gezag te plaatsen. Jeruzalem wordt dan een stad van iedereen; op die manier doe je recht aan de claim van alle religieuze bevolkingsgroepen.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      “Er worden geen raketten op Jeruzalem afgeschoten. Ze worden met name op Tel Aviv afgeschoten”

      Natuurlijk………. 🙂

      “De enige oplossing is om Jeruzalem onder internationale gezag te plaatsen. Jeruzalem wordt dan een stad van iedereen; op die manier zou je recht doen aan de claim van alle religieuze bevolkingsgroepen.”

      Dat klinkt leuk op papier maar hier gaat niemand mee akkoord. Israël niet, de PA niet en terreurgroepen als Hamas al helemaal niet.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
 6. Likoed Nederland

  Inderdaad, Hamas zegt dat de Palestijnen blij moeten zijn met de doden.

  Het is een doodscultus die voor Westerlingen niet te begrijpen is. Maar voor Ayaan wel, die is in haar jeugd een periode meegezogen in het moslimfundamentalisme. Tot ze bij zinnen kwam.

  http://likud.nl/2014/07/palestijnen-moeten-blij-zijn-om-zo-te-mogen-sterven/

 7. e.krul

  Hoe een trauma tot bewustzijnsvernauwing leidt. Twee partijen die oorlog voeren tegen elkaar en dan 1 partij de Nobelprijs voor de vrede geven? Hallo zeg..wat klopt hier niet aan? misschien moet er de wijsheid van een koning gehanteerd worden, het Salamonsoordeel! Hak het hele gebied in tweeën, wie daarna nog bommen gooit of rakken afschiet, verliest nog deel van zijn deel.

  • Jan Terlouw

   Haha. Dat zou een goed voorstel zijn. Maar israel zal daar nooit mee akkoord gaan. Zij zien het als hun beloofde land. Een claim van 3000 jaar geleden. Krankzinnig!

   (in antwoord op e.krul)
 8. zo_maar

  De Nobelprijs voor de oorlog, dat zou ik meer wat voor hem vinden.

 9. Halofreak1990

  Oh, jee. Ayaan had zeker weer aandachttekort. Wat een onzin kraamt die feeks weer uit.

 10. harrr

  Hamas, hersenloze meedogenloze terroristen.

  Niet meer en niet minder.

  https://twitter.com/jk_mane/status/495237309931868161

  • Jan Terlouw

   Wat goedkoop! Dit kan net zo goed opgezet zijn door Israel. Israëliërs en Palestijnen lijken uiterlijk erg veel op elkaar dus voor hetzelfde geval staan we naar een foto te kijken van een israelische meneer en 2 israelische kinderen. Of een israelische meneer met 2 gevangen genomen Palestijnse kinderen die misbruikt worden om de wereld op het verkeerde been te zetten. Het eerste slachtoffer van een oorlog is de waarheid.

   (in antwoord op harrr)
   • harrr

    Kan je kop nog dieper in het zand??

    Islam, religion of peace, je weet toch:
    (of zijn dat ook israeli’s?

    http://talesfromthelou.wordpress.com/2014/06/27/isis-commits-mass-murder-advertises-it-iraq-executions-detailed/

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Jan Terlouw

     Mijn kop dieper in het zand steken? Ik ben gewoon kritisch op alles wat ik zie en hoor wat afkomstig is van strijdende partijen, zowel van israelische kant als van Palestijnse kant. Zoals je weet is de waarheid het eerste slachtoffer van een oorlog. Wees dus niet naïef en geloof niet alles wat je voorgesteld krijgt. Wat betreft die link van je. Ik ken die website niet. Ziet er vaag uit. Maar kennelijk wil je me attenderen op hoe bruut de ISIS is. Now, join the club! Het zijn een stelletje misselijkmakende brute moordenaars bij elkaar! Het enige gemeenschappelijke wat ik met ze heb is het geloof maar voor de rest veracht ik ze. Zoals de rest van de islamitische wereld. Dat geen enkel islamitisch land de door hen zelf uitgeroepen Islamitische Staat heeft erkend zegt voldoende. Maar verwacht niet dat moslims in NL zich hiervoor gaan verontschuldigen. Zij hebben niets te maken met wat een paar duizend moordenaars een paar duizend kilometer hier vandaan uitspoken.

     (in antwoord op harrr)
     • harrr

      ja.. ze worden veracht door de rest vab de islamitische wereld.. , *kuch*..

      Vandaar al die isis vlaggen van die demonstrerende NL moslims toch? Omdat ze ze verachten.

      We praten hier over extreme moslims die religie verweven met politiek (misbruiken).

      Politiek Totalitair, Extreem geweld, Fascistisch dus.

      Deze middeleeuwse barbaren zijn het grootste gevaar voor de moderne wereld.

      En voor wat betreft human shields (ook met kinderen), dat geeft hamas zelf wel toe.

      Kijk gewoon zelf: https://www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4Y

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Bij de ISIS demonstratie waren een handjevol jongeren aanwezig. Weet je hoeveel moslims er in NL wonen? Bijna 1 miljoen. Wat ik hiermee wil Zeggen is dat die demonstratie op geen enkele manier de moslims in NL vertegenwoordigd. Je hebt maar 1 rotte appel nodig om het voor de rest te verpesten. Ik hoop dat je het begrijpt.

      Ik heb het filmpje bekeken. Ik spreek Arabisch. Wat die woordvoerder daarin aangeeft is dat vrouwen en kinderen zichzelf opofferen voor de Palestijnse zaak. Hij heeft niet gezegd dat Hamas ze inzet als menselijke schild. Een kleine nuance maar wel een hele belangrijke!

      (in antwoord op harrr)
     • harrr

      Oja.. jezelf plussen is wel heel sneu
      Mja.. nieuwe nick omdat je vorige besmet was is dat ook.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Het gaat niet om mij maar om de topic.

      (in antwoord op harrr)
 11. WildersFanBoy

  Israël zou , net als de geallieerden tijdens WO2 van Duitsland , de onvoorwaardelijke overgave moeten eisen van Hamas. Niks meer en niks minder. Met fascisten valt, en kun je nu eenmaal niet onderhandelen, want de aard van het beestje verandert toch nooit.

  • Jan Terlouw

   Fascisten? Hamas is via vrije verkiezingen aan de macht gekomen en genieten nog steeds veel steun onder de Palestijnen. Om zo’n politieke partij uit te maken van fascisten getuigt van een gebrek aan kennis.

   (in antwoord op WildersFanBoy)
   • WildersFanBoy

    Om te ontkennen dat een beweging als Hamas een fascistische beweging is, getuigt ook van een gebrek aan kennis. Hamas is een beweging die geen andere ideologie of religie naast zich duldt , die de islam met geweld wil opdringen, dás fascisme.

    En of ze nu via verkiezingen aan de macht zijn gekomen, doet er in het geheel niet toe, want met democratie hebben ze ook al niet veel op.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Rocco Benevento

    Hitler is ook via vrije verkiezingen aan de macht gekomen.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Maxov Max

    Jan Terlouw;NAZIS ook!

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Šefik Miladin

     MA šta mi reče šiptarčino balava? Prčim ti se sa materom svinjo smrdljiva.
     Opet si prdnuo gospodine? Smrdi kao u zvjerinjaku. Baš sam razmišljao kako bi bilo da ti pojebem ženu, ako si oženjen, u nekom od gradskih kontejnera. Mogao bih onako zguza da joj zavučem moju debelu masnu kitu i da joj obradujem bolesnu pizdu. Za tebe imam punu lopatu govana koja mogu da ti nabacam u usta.

     Ma, poliži mi sluz koja mi se cedi sa anusa gnjido jedna smrdljiva.

     Polijem te toplim proljevom po gubici stoko jedna mutava. Samo mumlaj seronjo učmali. Pij sospetvenu pišaću iz materine pičke krme jedno ogavno.

     (in antwoord op Maxov Max)
 12. ikookeven

  Zo had ik het nog niet bekeken. Zit wel wat in.

 13. Maxov Max

  Nooit bestond er een Palestijnse staat!….https://zlj13051967.wordpress.com/2015/10/22/nooit-bestond-er-een-palestijnse-staat/

  • Broeder

   Je moet weten dat dat stuk land van joden christenen en moslims is alleen zijn er conflicten

   (in antwoord op Maxov Max)

Reacties niet toegestaan