Rutte: missie om slachtoffers te bergen stopt

Premier Mark Rutte heeft bekend gemaakt dat de missie om slachtoffers te bergen van de neergeschoten MH17 wordt gestaakt. Volgens de premier is het voor de bergers in het gebied te gevaarlijk. De experts kunnen hun werk niet doen door de veiligheidssituatie ter plaatse. De belangrijkste gebieden zijn onderzocht, zei Rutte. Morgen komt er een vlucht uit Charkov met veel gevonden bagage. Als het veilig is gaan de onderzoekers terug naar de rampplek. (meer volgt)

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Begrijpelijk. Wát er gebeurt is weten we al. De enige vraag is of de raket door de russen of door de opstandelingen is afgevuurd.

  • Apekool

   … want die onschuldigen fascisten uit Kiev zijn uiteraard boven iedere verdenking verheven. Ik heb het niet over de Oekraïners in het algemeen, die worden al honderden jaren gekraakt tussen de machtsblokken, maar over de machthebbers en pretendenten waarvoor ze kunnen kiezen (de keuze is tussen ratten of kakkerlakken).

   Oh ja, Putin is een lul (wisten we al) en de separatisten zijn tuig (weer niets nieuws) – dat maakt ze nog niet zomaar schuldig in deze tragedie.

   Opvallend genoeg had Kiev de eerste week na de ramp geen enkele haast om ook maar iets te ondernemen richting de rampplek. Toen er daadwerkelijk een groep internationale bergers en inspecteurs aan zat te komen werd het nodig om snel even een weekje oorlog te gaan voeren in precies dat gebied – ze zullen toch niets te verbergen hebben?

   Ander verhaal (onderbouwing niet bevestigd): de Oekraïense luchtmacht vloog geregeld ‘mee’ met civiele vluchten om de luchtafweer te ontwijken…

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Prikker

   Daar gaan we nooit uitsluitend bewijs voor zien vrees ik….
   Het is nog nooit zo stil geweest uit de VS en Oekraïne als ‘t om feitelijk bewijsmateriaal gaat omtrent het neerhalen van vlucht MH17.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Floris Maaskant

  Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit alleen met de situatie op de plek zelf te maken heeft. Het zou me niet verbazen als onze militaire inlichtingendienst Rutte ingefluisterd heeft dat een invasie van de Russen aanstaande is.

  Geheel overigens kunnen wij nu via een petitie aan Putin laten weten dat we achter hem staan: http://ommekeer-nederland.nl/brief-met-excuses-aan-president-putin/

Reacties niet toegestaan