Kogelvideo voor Geert Wilders

Wilders wordt opnieuw bedreigd, ditmaal door de Pakistaanse taliban. Een online magazine toont een filmpje met een foto van de PVV-leider, waar een kogel doorheen wordt geschoten. Dat bericht het AD. Het filmpje duurt nog geen 20 seconden, maar de boodschap is helder. Wie op play klikt, ziet foto's van Geert Wilders en andere bekende politici zoals de Amerikaanse president Obama en de Israëlische premier Netanyahu. Daarna klinken er pistoolschoten en worden er kogels door de hoofden gejaagd. Tot slot de dreigende zin: 'Aan doelwitten geen gebrek.' Wilders tegen het AD: 'Het toont aan dat islamkritiek nog steeds levensgevaarlijk is, maar ook hard nodig. De prijs die je daarvoor betaalt is hoog, want je raakt je vrijheid totaal kwijt. Ik gun dit mijn grootste vijand niet, maar zal zelf altijd doorgaan met het spreken van de waarheid over de islam - wat de consequenties ook zijn.'   'Geen bedreiging zal me de mond snoeren.'

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Ik ben geen fan van Wilders. Hoewel ik het eigenlijk best wel eens met hem eens ben, vind ik het maar een eigenaardige vogel. Een totalitaire leider, die we vooral niet in het kabinet moeten hebben. De man betaalt een hoge prijs voor zijn vaak nogal ongenuanceerde uitlatingen, dat is zeker. En de Nederlandse burger met hem, want de kosten van zijn 24/7 beveiliging zullen vast wel meer dan een miljoen per jaar bedragen.

  Wilders heeft nu vragen gesteld aan het kabinet over het Kalifaat in de Haagse Schilderswijk. Een ‘Pro Patria’ geheten groep Nederlanders wilde daar een demonstratieve tocht houden, om aan te geven dat zij dat Kalifaat niet accepteren. Een legitieme mening, waar iedere fatsoenlijke Nederlander -allochtoon of autochtoon, het moet niet uit mogen maken- het mee eens zal zijn.

  Het is dat, in elk geval een deel van, de leden van ‘Pro Patria’ wordt beschouwd als ultrarechts, anders zou ik misschien wel overwogen hebben om mee te lopen. Ik wil daarmee niet worden geïdentificeerd.

  Maar wat ook het twijfelachtige gehalte van in elk geval een deel van de deelnemers was, het is een schande dat de Haagse politie door de knieën ging toen een groep aanhangers van het Kalifaat de demonstranten de doorgang weigerde. De groep werd omgeleid door een zijstraat.

  Ik vind dat de politie keihard had moeten optreden om het democratisch recht van de demonstranten te handhaven, in plaats van dat lafhartig in te perken. In de Haagse Schilderswijk heeft het Kalifaat daardoor vooralsnog een klinkende overwinning behaald.

  • Dutchy

   De heer Wilders provoceert alleen maar. Ben het erg eens met de heer Wijers op een congres van D’66;. De heer Wilders is de hofnar van de politiek. De hofnar was de enige die de koning ongestraft de waarheid mocht zeggen tot aan beledigen aan toe en daarmee vervulde hij een belangrijke rol. Het wordt een probleem als de hofnar denkt dat hij koning kan worden 😉

   Overigens vind ik de beveiligskosten niet zo belangrijk. Elke Nederlander heeft het recht om zijn of haar mening te uiten en als mensen dan ondemocratisch mensen gaan bedreigen, dan moet de Nederlandse staat hem beschermen. Dus meer dan terecht dat de heer Wilders zijn beveiliging krijgt, al kan ik niet verder afstaan van zijn standpunten. Als je het al over de kosten wil hebben van de uitspraken van de heer Wilders, dan moet je het hebben over de reputatieschade in het buitenland voor Nederland en Nederlandse bedrijven en aantoonbaar de orders die het bedrijfsleven misloopt door de heer Wilders: “Polenmeldpunt” “Fitna” “stickeractie” etc. allemaal momenten waar het bedrijfsleven orders misliep of orders werden gecanceld. Dus mensen in Nederland op straat kwamen te staan, door de heer Wilders.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Dutchy

  Laat weer zien hoe deze extremisten denken. Zie dit los van Moslims, dit zijn de extremisten en gelukkig denkt het overgrote deel van de Moslims hier anders over. Soms lijkt dit alleen het enige geluid wat vanuit de Islamistische wereld komt.

  • Jannie Ooms

   ‘Zie dit los van moslims…’ Ik zou u graag geloven, maar waarom verheft die redelijk denkende meerderheid van de moslims in de Schilderswijk dan niet massaal zijn stem tegen het tuig van de richel dat hen het Kalifaat wil opleggen?

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    Zelfde reden waarom dat straattuig niet wordt aangepakt door de grote groep. Bangigheid. Maar ik ben het met je eens dat de grote groep welwillende Moslims in ons land moet opstaan om een ander geluid te laten horen. En dat kalifaat in de Schilderswijk, wat een grap is dat zeg. We leven in een rechtsstaat, dus het kan niet eens.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • harrr

     Zodra de niet-modlims er niet meer durven te komen gaat het toch aardig op een kalifaat lijken hoor…
     Iedereen wil alles classificeren volgens de definities van woorden, maar de realiteit is vaak heel anders.
     Een naieve politicus zei onlangs dat christenen in irak zich geen zorgen hoeven te maken omdat ze beschermd worden volgens de grondwet..
     Tsja.. Hij heeft nog gelijk ook, maar de realiteit he, …….

     (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Dat is dus onacceptabel dat iemand er niet meer durft te komen. Dat moet dus niet geaccepteerd worden door de maatschappij. Als ze echt een eigen gedeelte willen, dan gaan ze maar naar IS en is voor hun in deze maatschappij geen plaatst. Er is plaatst voor iedereen mits je elkaar maar accepteert en respecteert. Wees intolerant tegen intolerantie.

      (in antwoord op harrr)
 3. Dead Silence

  Sommige reaguurders hier zijn in mijn ogen wel zeer naief.

  • Jannie Ooms

   Dat is me iets te gemakkelijk. Volgens mij ben ik niet zo naief als u lijkt te denken. Misschien kunt u uw mening even toelichten?

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. Jan Terlouw

  De ISIS demonstratie was 50 man groot terwijl in Schilderswijk duizenden moslims wonen. Dit wil niets anders zeggen dan dat de overgrote meerderheid van de moslims zich niet kan vinden in de standpunten van deze sekte. Ik lees af en toe dat mensen vinden dat moslims zich moeten uitsprekende tegen dit soort sektes. Nou, het feit dat ze niet deelnemen aan de ISIS demonstraties is een direct signaal dat ze niets hebben met sektes als ISIS. Moslims zelf vinden ISIS een moordlustige sekte en zijn ze liever vandaag dan morgen kwijt. Dat wilde ik even kwijt.

Reacties niet toegestaan