‘Camiel Eurlings is niet uit het spel’

KLM-directeur Camiel Eurlings is niet uit het spel, schrijft Kustaw Bessems in De Pers. "Zijn beweringen van deze strekking stellen niks voor: ‘Ik zit bij het mooiste bedrijf van Nederland, nog veel prachtjaren voor de boeg...’ Bla. Bla. Bla."
(...)Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zegt geen ja maar denkt het al wel. Dat kun je merken aan zijn ge-ik. In Pauw & Witteman: ‘Ik ga naar de verkiezingen in 2015, reken me maar af op wat ik dan gedaan heb.’ Dienende CDA-fractievoorzitters zeggen louter ‘wij’, mannen met ambitie zeggen wel eens ‘ik
(...)Bij de talkshow-staatssecretaris, Henk Bleker, sijpelt het ‘ja’ uiteraard uit elke porie
(...)En dan minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt. Die laat weten dat zij ‘niet de ambitie’ heeft om lijsttrekker te worden. Alsjeblieft zeg, dat is de klassieke frase van politici die alle opties open houden.
Of toch nog Verhagen? Ilja Pfeiffer in NRC Next: "De aankondiging dat niet langer te ambiëren kan twee dingen betekenen. Het is ofwel een sluwe zet die bedoeld is op lange termijn zijn macht te vergroten, ofwel de consequentie van het besef dat het CDA niet langer het geschikte vehikel is om zijn persoonlijke ambities waar te maken. De derde optie, dat Verhagen het meent en dat hij zijn persoonlijke ambitie opzij schuift ten faveure van de partij, is geen optie omdat dat tegen alles indruist waar hij zijn leven lang voor heeft gestaan."

Bron(nen):   De Pers