“Mark Rutte is vrijgezel en dat klopt niet”

Psychiater Bram Bakker, vermoedelijk de bekendste psychiater van Nederland, zegt in een interview met het AD dat er vermoedelijk iets mis is met Mark Rutte. Bakker: "Mark Rutte. Het is heel simpel: hij is vrijgezel en dat klopt niet. Daarvoor is hij te succesvol, te slim en niet lelijk genoeg. De grote vraag is dan ook: waarom is hij single? Als er een vliegtuig met veel Nederlanders neerstort, sta je als premier overal in de wereld met je kleurenfoto in kranten. Compenseert dat het feit dat je 's avonds in een leeg huis thuiskomt waar niemand vraagt: 'Schat, zin in een wijntje?' Op een gegeven moment zit hij vast in dat stramien, is een relatie een gepasseerd station. Ik vind het niet spannend of hij al dan niet homo zou zijn. En hij zal heus bij tijd en wijle seks hebben. Ik ben nieuwsgierig naar: waarom kies je zo monomaan voor je werk? Waarom mis jij een groot deel van het leven dat andere mensen leiden?'' Bram Bakker schreef twaalf boeken. Zijn adresboekje telt drieduizend namen van mensen die hij in de loop der jaren uit mentale dalen probeerde te halen. Onder hen veel BN'ers en 'hotemetoten', maar niet Mark Rutte. Terwijl er met Rutte toch echt iets mis is.

43 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Divert

  Wat een onzin. Er zijn 2,8 miljoen alleenstaanden in Nederland. In Amsterdam is zelfs 40% van de mensen tussen 25 en 40 jaar alleenstaand. Allemaal niet succesvol, dom en/of lelijk volgens deze meneer?

  • Volledig

   Met het verschil dat deze 40% regelmatig afspreekt relaties aangaat en deze weer verbreekt. Mark is al meer dan 10 jaar single zonder dat je ooit wat hoort over relaties. Dat maakt Mark niet raar, maar vreemd is het wel.

   (in antwoord op Divert)
  • Peter

   Mark is bang dat die te kort komt als die iets met iemand heeft. De meeste mensen worden gekort als ze met iemand wat hebben.
   Maar volgens mij heeft die wel wat met iemand en probeert die dat gewoon verborgen te houden.
   Reken maar dat ook hij een dubbelleven heeft.

   Ja, ik leef ook dubbel. Van binnen en van buiten. 😉

   (in antwoord op Divert)
 2. Koper

  De meeste machtige mannen zijn ook seksgedreven dus in dat opzicht zou er wel eens anders kunnen zijn aan Mark. Tenzij hij adresjes heeft waar ze heel goed hun mond kunnen dichthouden.

 3. harrr

  Ondergetekende is 14 jr single geweest na huwelijk, En dat alleen maar omdat ik niemand tegenkwam die ik echt de moeite waard vond.

  Wellicht denkt hij er net zo over als ik dacht: Beter happy single dan ongelukkig met iemand die *het net niet helemaal is* (want dat wil je tenslotte toch .. >99% )

 4. domen099

  Ik ben geen fan van Mark Rutte.
  En ik begrijp, dat hij een openbare figuur is.
  Toch vind ik het jammer om dit soort gedachtes over iemand in het openbaar te spuien. Waarom iemand publiekelijk zo bezeren?
  Misschien kan Bram Bakker eens bij onze kerk langskomen?
  Daar kan hij leren hoe echte liefde je spreken over mensen verandert.
  Bram, je bent van harte welkom bij pastoor Frank: 06 – 26 30 66 36.

  • Peter

   Niemand heeft meer privacy. Sommigen kiezen daar bewust voor anderen niet. Zo is er ook eens gezegd dat als je niet op facebook zit o.i.d. dan ben je bijvoorbaar een gevaarlijke psychopaat.
   Meestal merk je niks aan psychopaten totdat ze iets geks doen. En dan zitten er een paar met de gebakken peren.

   Rutte is gewoon een workaholic. Kost wat verantwoording een land besturen ook al is die vaak onzichtbaar en knijpt hij de kat het liefst in het donker.
   Overigens is deze man allang niet meer sociaal.
   De meeste politici zijn ook zeer asociaal en hebben geen voorstellingsvermogen en geen inlevingsvermogen.
   Zijn nog nooit echt onder de mensen geweest.
   Net als die mensen van die koningshuizen.
   Leven in een totaal andere wereld.

   Psychiaters moet je nooit geloven.
   Die hebben zelf een enorme gespleten persoonlijkheid.

   (in antwoord op domen099)
 5. Paulraw

  Bram zoekt altijd aandacht ,is ook een afwijking.

 6. Vogelbeest

  Heel veel huwelijken van CEO’s zijn nauwelijks de moeite waard omdat de betrokken directeur nooit thuis is. Wat dat betreft is Rutte zo netjes om niemand met valse verwachtingen op te schepen.

 7. Elisabeth

  Volgens mij is er vooral iets mis met dit artikel. Ook bijzonder slechte analyse trouwens. Moet je wel jaren voor gestudeerd hebben. Ahum. Blij met de aandacht, Bram? Zin in een wijntje? 😉

 8. Dead Silence

  Op mijn werk, een grote multinational en vanaf een bepaald niveau, zie ik iedere dag huwelijken sneuvelen omdat men geen tijd meer heeft voor een gezin of men is vervreemd van het gezin vanwege te veel reizen. Ik kan er mij alles bij voorstellen.

 9. Lio

  Volgens mij is die Bram Bakker zelf een beetje gek.

 10. Dutchy

  Ben blij met de reacties, wat een onzin bericht, probeer iemand te analyseren op afstand.

  • Belinda Groeneweg

   dat wordt wel meer gedaan, bij gijzelingen die via tv worden verslagen, schietpartijen op scholen, draven allerlei tv-geile psychiaters,psychologen en andere soorten “gedragsdeskundigen”op

   (in antwoord op Dutchy)
 11. Diederdick

  http://www.misbruikdoorhulpverleners.nl/lopendetuchtzaken5.html

  En dit door deze “gewaarschuwde” psychiater (voor de beroemdheden).
  De man heeft misbruik gemaakt van twee kwetsbare patiënten waarvan één zelfmoord pleegde. Alleen niet veroordeeld omdat hij door ontslag al voldoende zou zijn gestraft. Wat een onprofessionele aandachtsgeile celeb-shrink…

  Heb ik toch meer vertrouwen in de seksloze Rutte dan in de het seksuele roofdier Bakker.

 12. Tiidmasine

  Iets doet mompelen over narcisme…..

  • Jos

   Wat je ook zou kunnen doen: gewoon een gedachte weloverwegen, en tot een theorie formuleren die hout snijdt. Maar ja, nu heb je je losse flodder toch maar mooi ‘gemompeld.’

   (in antwoord op Tiidmasine)
 13. Burgermans

  Wat een triest stukje weer van 3huis. Ik ben ook geen fan van de jonge premier maar om zulke ranzige dingen te schrijven is beneden elk peil.

 14. Ko Herent

  Mark Rutte is een waterman, zijn behoefte aan alleen zijn vinden veel mensen raar maar die eigenschap hebben de meesten:

  “dat alle Watermannen het gelukkigst zijn als zij alleen wonen en zich in alle opzichten vrij kunnen voelen. Het goede Waterman huwelijk is echter zeer hecht, hij is erg loyaal en trouw, hoewel zijn onverschilligheid vaak ……..”

  http://amazingunigrace.nl/nl/content/37-waterman

 15. wwoud

  Een stabiele, langdurige relatie vraagt tijd en energie. Al helemaal indien het vers van de pers is, “takes it two to tango.” Misschien kan deze psychiater Francois Hollande eens naast Rutte op de sofa leggen?

 16. InesDHN

  Wat een aandachts**** die Bram Bakker

 17. El Perro

  Karaktermoord is links eigen, niet waar 3huis?

 18. HanzChristianNL

  Bram Bakker kan niet weten of Mark Rutte wel of geen privéleven heeft. Zieleknijpen via de media is nooit zo’n sterk idee.

 19. Claudia Verhoeven

  Rutte is helemaal niet eenzaam
  na een rondje leugens en bedrog te hebben gedaan(beroepsmatig ,in het echt schijnt het een jofele man te zijn)
  Staat bij thuiskomst ,zijn oude piano trouw op hem te wachten
  meer heeft een mens toch niet nodig?
  Overigens met die Bram Bakker zal ook wel wat aan de hand zijn
  Maar die heeft dan ook geen piano

 20. Jerapah

  Nee, dat deed Desmond Tutu toch echt veel leuker toen hij in Nederland was.

 21. Janneke van Vught

  Jeetje, je zal maar eens wat anders doen dan de massa van je verwacht. Dan ben je in eens niet meer normaal?

 22. Heldoppantoffels

  Iedereen reageert wat heftig, ik kan mij er wel in vinden dat er iets mis is met Rutte. Dit is een man die liegt en bedriegt, als hij tegenwind heeft dan poogt hij alles weg te lachen. Ik vind het maar een enge vent.

 23. James B. Lee

  Een rechtse (closet) flikker, niets nieuws…

 24. Templein

  Misschien heeft hij in zijn jonge jaren een posttraumatische stressstoornis opgelopen. In zijn jeugd herkende men dat niet snel.
  Dat heeft hij dan prachtig gecompenseerd. Hoe? Wellicht lezen we dat in zijn autobiografie over dertig jaar.

 25. De Graaf Van Brabant

  Jongens….hallo…zijn jullie aan het slapen of zo…onze premier…vond het ontzettend belangrijk om naar de machtigste man van de wereld te gaan (Putin) en hem les lezen over homorechten…hahhaaaaa kom op he….volgens mij is onze premier gewoon een homo…maar ja dat moet ie zelf weten…:)

 26. Dennis Eijs

  Aangezien steeds meer mensen gaan scheiden is het misschien niet zo vreemd om er gewoon niet aan te beginnen? Dat er wat mis is met Rutte lijkt mij wel zeker, maar of dit het is, vraag ik mij oprecht af.
  Maar ik ben misschien bevooroordeeld omdat ik er zelf ook niet aan begin, maar ik heb dan vermoedelijk ook een schizoide persoonlijkheids(stoornis)structuur. Iets waar prima mee te leven valt, sterker nog, ik heb er geen enkel probleem mee.

 27. kevin

  Dat komt omdat Rutte een psychopaat is…. en ik bedoel dat niet beledigend, ik bedoel dat bloedserieus, google “hare psychopathy checklist” maar eens….

 28. laptopleon

  Je vraagt je af hoe iemand de bekendste psychiater van Nederland wordt, met zoveel “hotemetoten en BN’ers”. Toeval, of is deze meneer erg handig in het bespelen van de media?

 29. Oscar Meijer

  Wat een onzin verhaal . Laat de Minister-President lekker zelf bepalen hoe hij zijn privé leven in wil richten .

Reacties niet toegestaan