Joe Biden wordt steeds meer een verwarde oude man

Vorige week zei de Amerikaanse president Joe Biden dat hij kanker had. Er waren weinig toehoorders of journalisten die dachten dat dat betekende dat Biden kanker heeft. Men ging er van uit dat het een verspreking was. En dat bleek te kloppen: een paar uur later maakte de woordvoerder van Biden duidelijk dat de president het zo niet had bedoeld. Hij heeft geen kanker. Altans: hij wilde dat niet zeggen.

In dezelfde week vergrootte een fotograaf de kleine briefjes die Biden telkens bij zich heeft. Daar blijkt op te staan wat hij moet doen. 'Als x binnenkomt staat u op. Daarna loopt u naar de deur.'

En dan was er nog de komische manier waarop Biden van zijn fiets viel midden in een groepje journalisten. Hij fietst in het weekeind om duidelijk te maken hoe fit hij is. Daarom was een groepje journalisten uitgenodigd op de route te gaan staan, waar Biden naar hen toe zou rijden. Dat deed hij ook, maar bij de journalisten aangekomen tuimelde hij van zijn fiets. De woordvoerder liet uiteraard weten dat het aan de fiets lag.

Biden (79) is over de 81 bij de volgende verkiezingen (als hij dan nog leeft). Hij wekt de indruk dat hij weer kandidaat wil zijn. Dat zal niet gebeuren. En als het wel gebeurt zal Amerika niet op hem stemmen.