Deze 2 jonge Italiaanse vrouwen vermoedelijk in handen van IS

Greta Ramelli, 20, en Vanessa Marzullo, 21, twee idealistische meisjes uit Italië, waren deze zomer in Syrië om hulp te verlenen. Sinds eind juli zijn ze verdwenen, vermoedelijk ontvoerd door Islamitische extremisten van IS. In Italië is grote zorg om het lot van de vrouwen, zeker sinds bekend is wat IS heeft gedaan met James Foley. De Italiaanse regering, die erg bezorgd is, zegt nog niet te weten wie hen heeft ontvoerd, maar de Jordaanse krant Isabeel zegt te weten dat het aan IS verwante groepen betreft.

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. domen099

  Ook dit niet ter publicatie…
  Het is niet Italie, maar Italië, met een trema.
  En niet Syrie, maar Syrië.
  Moeten journalisten ook niet een beetje waken over de zuiverheid van de taal!? Minder scherpzinnige geesten kunnen soms onbewust dit soort fouten overnemen en dat zou jammer zijn.
  Groeten
  Frank

  • Dead Silence

   Het niveau wordt er niet beter op hier qua journalistiek. Tegenwoordig mag je al blij zijn als er hoofdletters en punten gebruikt worden.

   (in antwoord op domen099)
   • harrr

    Als ze een spellchecker zouden gebruiken dan waren de meeste zeeperds er wel uit. Om te janken soms.

    (in antwoord op Dead Silence)
  • AT

   Let wel dat dit artikel voor WEL.nl van bovengemiddelde kwaliteit is.

   (in antwoord op domen099)
  • carlblyweert

   Taalpurisme leid tot verstarring van de taal. Taal evolueert en moet evolueren. Wat belangrijker is is zinsbouw en woordkeuze, zodat inhoud correct overgebracht word. Of je nu Syrië, syrië, Syrie of Syria zegt maakt weiniguit. Zolang men maar weet over wat het gaat.

   (in antwoord op domen099)
 2. Ton de Liefde

  Grote kans dat ze zwanger terugkomen en dat er baardmannetjes ‘bij horen’ die vervolgens, geheel volgens de regels, een verblijfsvergunning in de EU krijgt…..

 3. PaulusJ

  Sorry hoor. Al decennia is bekend dat vooral het midden oosten maar ook andere verre regio, geen ideaal oorden zijn voor “idealistische meisjes”. Om vele reden.

  Naar oorlogsgebied gaan om “hulp te verlenen” is van een schokkend naïef niveau van kansloze domheid.

  Dat dat In Italie pas grote zorg om het lot van de vrouwen is ontstaan nadat IS met James Foley is beziggegaan is naast het begrijpelijke droeve menselijke aspect, toch ook wel erg naïef.

 4. Dutchy

  Beetje naief om daar hulp te willen verlenen.

 5. Pietje_Precies

  and the Darwin award goes to…….

 6. Pietje_Precies

  ” hey, mam. Ik ga naar Syrie, hulp verlenen”. “Da’s goed schat. Veel plezier….”.
  althans, zo stel ik mij dat voor…

Reacties niet toegestaan