EU betaalt interim-commissarissen 500.000 euro voor vier maanden werk

Vier EU-commissarissen, die na de verkiezingen van mei  tijdelijk ‘oude’ commissarissen vervingen krijgen voor vier maanden werk elk ruim een half miljoen euro uitbetaald. Het gaat om de Luxemburgse Martine Reicherts, de Pool Jacek Dominik, de Italiaan Ferdinando Nelli Feroci en de Fin Jyrki Katainen. De berekening werd gemaakt door Der Spiegel. De vier interim-commissarissen worden op 1 november opnieuw vervangen door de commissarissen die zullen zetelen in de commissie Juncker. De 4 interimmers krijgen om te beginnen een maandsalaris van 20.832 tot 23.147 euro, daarnaast twee maanden salaris als verhuisvergoeding, 15% van het salaris als verblijfsvergoeding en 607 tot 1.418 euro als maandelijkse  representatievergoeding. Verder moeten daarbij de opgebouwde pensioenrechten worden bijgeteld. Tenslotte heeft een commissaris die vier maanden zetelt drie jaar lang recht op 40% van zijn basissalaris; in dit geval zo’n 300.000 euro, een voordeel dat voor alle commissarissen geldt, ongeacht de tijd die ze in de Commissie zetelen. Voorspelling: de PVV stelt nog vandaag Kamervragen. Of de SP. En daarna verandert er niets.

Bron(nen):   Express      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jos van Veen

  En zolang wij blijven stemmen op eurofiel neoliberale partijen en betweterig niet komen opdagen bij verkiezingen mogen wij daar aan mee betalen en blijft dat zo.
  Onze eigen schuld hoor.Moeten we maar geen VVD, Pvd, D66, CDA, SGP, CU en GL stemmen..en thuisblijven, je z kiest nooit alleen voor jezelf maar ook voor anderen, ook als je thuisblijft.

  125.000 per maand..niet gek toch?

 2. malky

  Je levert er democratie voor in, maar dan krijg je er wel mooi een gloeilampverbod, zuinige stofzuigers en een mislukte munteenheid voor terug.

 3. Vogelbeest

  Een kenmerk van een echte democratie (aldus wikipedia) is een bindend referendum.
  Als de EU een bindend referendum had gehad was dit onmogelijk geweest.

  Bij mijn weten is Zwitserland de enige democratie ter wereld. Nederland is in ieder geval geen democratie.

 4. Tim66

  De laatste zin zegt alles ! Voorspelling : de PVV stelt vandaag….,dat is de houding van de media en alle partijen die Nederlanders totaal financieel uitkleden,de partijen als PvdA VVD,D66,maken de PVV belachelijk,maar wat Wilders al jaren probeert bij voorbeeld het uitzetten van moslim exstremisten ,de hele politiek en alle zielige groeperingen spraken schande en deden aangifte!
  Zie nu nu gaat de PVdA een grote broek aantrekken om dit te doen ,het staat ze netjes eerst eens in de media hun excuus tegen Wilders aan te bieden dit is samen met SP de enige die nog voor de autochtone nederlander op komt.
  Ook in dit geval met graaien in de EU proberen ze te voorkomen maar al weer doen de andere partijen niets omdat hun volgende stap is mee te gaan graaien uit de EU pot ,ja en U kunt droog brood vreten!!
  De volgende stap is de begroting U krijgt een aalmoes erbij maar ze hebben niet gezegd dat de bezuinigingen van vorig jaar ook nog doorgaan dus wederom wordt U bestolen,wel een half miljard extra voor ontwikkelings hulp tewijl onze ouderen op straat worden gezet en er geen plaats is in verzorgings tehuizen(geen plaats betekend de overheid betaald dit niet meer terwijl deze groep ons land heeft gedient,dat kunnen we niet zeggen van grote groepen geluk zoekers die wel geld uit de ruif krijgen.
  Dus als U leest dat de VVD weer groeit dan worden we voor de gek gehouden of onze bevolking is echt zo dom!

 5. Burgermans

  Je kunt veel van de Heer Wilders zeggen maar wat de EU betreft heeft de politicus van het jaar voor honderd procent gelijk.

Reacties niet toegestaan