PVV eet gewoon prettig mee uit de Europese vleespotten

De PVV was voor de EU-verkiezingen faliekant tegen Europa en al helemaal tegen het feit dat 'ze' - de gevestigde partijen - met baantjes in Europa hun zakken vullen. Daar is men in de partij van Wilders anders over gaan denken, ontdekte het AD. De nieuwe fractieleden van de PVV in Brussel pakken alles aan wat ze kunnen krijgen. Zo ook de maandelijkse 'kantoorkosten'. Europarlementariërs ontvangen maandelijks 4299 euro belastingvrij voor 'kantoorkosten', bovenop het maandsalaris van 8000 euro. 'Een grote uitnodiging tot fraude,' zei voormalig PVV-fractieleider Barry Madlener in mei nog over de vergoeding voor pennen, printpapier en computers. Controle op de uitgaven is er niet. 'Er zijn er die met een Ferrari of Lamborghini naar hun werk komen,' stelde Madlener vast, die samen met Wilders Kamervragen stelde over de kantoorkosten. De vorige fractie - voor de verkiezingen - pakte daarom slechts 400 euro aan van de kantoorkosten. De nieuwe PVV-delegatieleider, Marcel de Graaff, is al de hele week voor het AD onbereikbaar voor commentaar.

Bron(nen):   AD      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  Dit kennen we al zolang mensen die kritiek ergens op hebben wel geheel volgens de regels gebruik maken van waarop ze kritiek hebben.
  Tegen wachtgeld (PvdA/VVD) toch wachtgeld opstrijken.
  Oneindige lijst:
  Partij voor de dieren lopen op leren schoenen, Groen linksers gaan met vliegtuig, de auto en eten vlees, SPers die personeel hebben etc, etc.
  Maar natuurlijk zijn alleen de PVVers noemenswaardig want nazi/fascisten/ bruine hemden, de treinen rijden al racisten.

 2. Chemical Dude

  “ontdekte het AD”
  BRON ? Een link naar het artikel is toch het minste wat ik verwacht

 3. Burgermans

  Heel slim van de Heer Wilders om de EU met haar eigen middelen te bestrijden. Je kunt veel over de Heer Wilders zeggen maar wat de EU betreft heeft de geblondeerde politicus volkomen gelijk.

 4. malky

  Heel veel andere snuitjes willen ook in de trog:

  http://www.dodsmonitoring.com/downloads/Potential_Commissioners_update_August1.pdf

  Het spreekt voor zich dat de bolle ijdeltuit er ook bij staat…

 5. Tim66

  Wat een tendensieus geschreven stuk ,en dat noemt de PVV polulisten.
  Dit is gewoon weer een stuk schrijven om de PVV weer in een kwaad daglicht te stellen.
  Beter stuk was geweest stop met de EU !want ALLE PARTIJEN roven en stelen geld van de burger in een totaal niet democratische EU .
  En er zijn nog steeds mensen die dit normaal vinden ,en zeggen dat het wel mee valt ,wordt wakker en kijk eens goed om je heen de burger is financieel volgelvrij verklaard .

  • André Somers

   Dus het is ok om eerst heel hard te roepen dat het allemaal graaiers zijn met dit soort regelingen, en dan zodra je er zelf zit net zo hard mee te doen met graaien “omdat ze het allemaal doen”?

   (in antwoord op Tim66)
  • Dead Silence

   Wat had u anders van deze auteur verwacht?

   (in antwoord op Tim66)
 6. reageermeneer

  Kantoorkosten, ik zou graag de gespecificeerde bonnetjes willen bekijken. Dat men er maandelijks 4299 euro doorheen jaagt maakt mij erg nieuwsgierig.

 7. Bert Schimmel

  Ach, de PVV roept vaak om het hardst: Wij gaan het systeem veranderen, maar als ze eenmaal op het pluche zitten, dan blijkt dat het systeem de PVV veranderd.

Reacties niet toegestaan