Bert Koenders werkte nooit ergens anders dan bij de PvdA

Hij is niet de enige, maar wel een goed voorbeeld. Bert Koenders heeft in de 56 jaar dat hij leeft nog nooit een echte baan gehad. Meteen na zijn studie, waarover hij 7 jaar deed, werd hij medewerker van de PvdA-fractie en daarna volgde de ene politieke functie, op de andere functie die hij kreeg dankzij de PvdA. Zo was hij Kamerlid, minister en vertegenwoordiger van de VN, allemaal dankzij de partij. Een keer bracht die liefde voor de partij hem in de problemen. Dat was toen hij partijvrienden wel wat erg royaal liet delen in belastinggeld. In 2007 kwam hij onder vuur te liggen vanwege de gunning van een opdracht aan het organisatiebureau BKB, geleid door zijn partijgenoten Lennart Booij en Erik van Bruggen. Het duo deed eerder een gooi naar het partijvoorzitterschap en was actief betrokken bij de PvdA-campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2006. BKB mocht voor zo'n € 750.000 het evenement Akkoord van Schokland organiseren. De opdracht werd door Koenders gegund zonder een openbare aanbesteding, die voor overheidsopdrachten groter dan € 137.000 verplicht is. Vriendendienstje. En nu wordt hij minister van Buitenlandse Zaken. 

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Een echte parasiet dus. Gaat u lekker verder met uw PvdA leven en laat ons met rust.

 2. Zmirlap

  Wat een debiel slecht artikel 3huis. Even los van de politieke voorkeur, is dit artikel pure stemmingmakerij. De titel, de inhoud, termen als ‘nog nooit een echte baan’.
  Hoewel het niet gezond is om te lang bij dezelfde werkgever te werken, is dit geen voorwaarde voor slecht functioneren van een persoon.
  Als je je oprecht journalist durft te noemen en dit soort achterlijkheden durft op te schrijven dan zou ik maar rap een uitkering aanvragen.

  Bah, wat een volstrekt incapabel geleuter….

  • vandehoedenderand

   Op zich wel mee eens. Terwijl de PvdA totaal niet mijn partij is en ik sterke bedenkingen bij Koenders heb. Recent nog de hobbymissie (of knuffelmissie zoals Clingendael het noemt) in Mali. Moet ie weer even belangrijk doen. Ik begrijp dat echt niet.

   Maar je hóeft inderdaad geen ‘echte’ baan te hebben gehad om een goed politicus te zijn. Het probleem is evenwel dat dit niet vaak voorkomt. Echt goede politici zijn nu eenmaal zeer dun gezaaid. Vooral ook op lokaal niveau. Als je ziet wat voor stel heikneuters daar vaak in de gemeenteraad zit… Onvoorstelbaar. Ik heb het al eens eerder geopperd; het komt waarschijnlijk omdat de lat erg laag ligt, het makkelijk binnenlikken is en vooral ook omdat echt talent vaak niet in eerste instantie voor de politiek kiest. Begrijpelijk ook. Want waarom zou je kiezen voor al het gezeik dat je over je heen krijgt als je andere talenten hebt? Je doet het als politicus immers altijd fout. De kneuterigheid is dan ook niet voorbehouden aan de PvdA. Het zit in elke partij. Doch, het is wel zeer goed vertegenwoordigd bij partij in kwestie. Dat valt moeilijk te ontkennen.

   Aan de andere kant, als je wel succesvol bent buiten de politiek, is ook dat geen garantie. Zie het debacle van de LPF. Men had daar hamertjes en belletjes bij de vergadering. Een kleuterschool. En dat bestuurde ons land…

   (in antwoord op Zmirlap)
   • Zmirlap

    Mja, ik ga in mijn reactie vooral even in op het broddelwerk dat 3huis oplevert, los van politieke kleur. Ik ben ook zeker geen PvdA-er maar ook dan heeft het bovenstaande stuk geen enkele inhoud/

    Persoonlijk lijkt het me geen gezonde situatie om je hele leven voor dezelfde werkverschaffer te werken. Daar en tegen is het feit dat de beste man maar één keer in de problemen is gekomen een teken aan de wand. Als er in één tak van sport constant iemand met een mes in de hand achter je rug staat dan is het wel in de politiek.

    Maar afijn, de rest van het volk hier loopt klakkeloos achter het inhoudsloze geëmmer van 3huis aan, zonder zich te realiseren dat deze man op dit moment een uiterst lastige VN-missie in Mali leidt alwaar een terroristische organisatie een heel land beheerst en de potentie heeft/had om zich uit te breiden naar het westen…

    (in antwoord op vandehoedenderand)
    • kletsmajoor

     Gelukkig krijgt 3huis in de comments ook vaak kritiek. Zeker op dit type opinie-artikelen die typerend voor hem zijn.

     (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Bij de term ‘opinie’ verwacht ik stukken van een ander niveau dan dat van een jengelkind dat een snoepschap ziet…

      (in antwoord op kletsmajoor)
    • marianne martens

     Het geëmmer lijkt mij een veel te groot woord.Mijnheer Driehuis heeft met zijn collega’s inhoudelijk prachtige kritische programma’s gemaakt. Zou het niet kunnen zijn dat hij de lezer wil prikkelen tot een mooi evenwichtig antwoord?

     (in antwoord op Zmirlap)
   • utsjaermets

    Beetje off-topic: ” Zie het debacle van de LPF. Men had daar hamertjes en belletjes bij de vergadering. Een kleuterschool. En dat bestuurde ons land…”
    Tja, dat heet democratie want die LPF hebben ‘we’ gewild. Vele mensen/stemmers worden steed oppervlakkiger en kortzichtiger Straks kunnen we de verkiezingen automatiseren door het aantal ‘likes’ of aanverwante idioterieen te tellen.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
  • Peter

   Afgezien daarvan lijkt het me wel waar.
   Hoe het dan zegt maakt dan ook weinig meer uit.
   Er zitten allemaal klaplopers in de regeringen.
   Kerkgangers die hun handlangers zijn.
   En daar moet je het dan van hebben.
   Denken dat dit een echte baan is. Hahaha.
   Echte banen leveren niks op en worden uitgebuit door de belastingen.
   Hun ontvangen van de belastingen.

   (in antwoord op Zmirlap)
 3. Chemical Dude

  “Bert Koenders heeft in de 54 jaar dat hij niet leeft ”
  Niet leeft?

 4. Vogelbeest

  Dat blijkt ook duidelijk uit het gemak waarmee hij ons geld uitgeeft.

 5. Chemical Dude

  “Omdat we niet vaak genoeg kunnen benadrukken wat voor vreselijk cynische draaikontenclub de PvdA is, dat Frans Timmermans een schaamteloos baantjesjagende blufregent is, en dat Jan Marijnissen volkomen gelijk had toen hij Bert Koenders in mei 2009 ‘een flapdrol’ noemde.”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/one_ring_to_bind_all_the_baantjes.html

  “Zo blijkt dat zelfs de internetsite met een paar pagina’s zonder teksten al 40.000 euri kostte. Verder kostten alle BKB-medewerkers, van administratieve hulp tot kopieerjongen 112,5 euri per uur. En als klap op de vuurpijl huurde BKB-Directeur Lennart Booij zichzelf in als gespreksleider op de manifestatie voor duizenden euris want hij is ‘bekend van radio en televisie’.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2007/07/post_389.html

 6. Karl Ruprecht Kroenen

  In de biologie heet zoiets een parasiet….

  • marianne martens

   bij deze mogelijke beslissing blijkt maar weer dat de PvdA geen enkel
   contact heeft met zichzelf en met zijn om-wereld. Wat een strategisch domme keuze om een ” kevertje die een poepballetje voortduwt ” te kiezen. Een man te kiezen, die nog nooit maar dan nooit een eigen stevige mening heeft verkondigd. Zou het niet kunnen zijn dat de partijvoorzitter Samson deze man heeft gekozen om zichzelf te verdedigen en de fractie te beïnvloeden?

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 7. Jeroen

  Welke baan in die opsomming is ‘niet echt’? Wat zijn dit voor zinloze verdachtmakingen?

 8. Randy

  Behalve dat dit alweer een vrij goedkoop artikel is, klopt dit ook niet Koenders werkt momenteel voor de VN.

 9. Burgermans

  Hij vertegenwoordigt zijn achterban dus uitstekend.

Reacties niet toegestaan