Nederlanders bewonderen bevlogen en bezielde Belg

Politiek
zondag, 04 maart 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nederlanders moeten niet zo moeilijk doen over de komende bezuinigingen. Dat is de kern van de boodschap van Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad. Hij vindt dat Nederland het begrotingstekort gewoon moet terugdringen naar 3 procent. 'Die afspraken hebben we nu eenmaal gemaakt.' Dat heeft Van Rompuy gezegd in VPRO-programma Buitenhof. Al tijdens het interview kwamen er opvallend veel lovende reacties op Twitter (zie hieronder).
Herman van Rompuy vindt dat Nederland de bezuinigingen niet moet 'overdramatiseren' Niet alleen de oppositie, maar ook de regeringspartijen dreigen te vluchten in vage hervormingen en hogere lasten. Maar zo groot is de bezuinigingsopgave nou ook weer niet. En vluchten kan niet meer, schrijft Elsevier naar aanleiding van het interview. Meer lezen over het interview?
Reacties op Twitter:
‏ @PeterRdeVries #Buitenhof wat een heerlijke, nuchtere, verademende benadering door onze vaak verguisde en weggehoonde zuiderbuurman...
@ozymantra Van Rompuy for president! Oh, wait, he's allready there! #buitenhof
@WillemAantjes In Buitenhof prachtig vakkundig interview Pieter Jan Hagens met Van Rompuy. Uitermate leerzaam voor Catshuisberaad vanaf morgen. Aanbevolen!
‏ @doekle_terpstra Van Rompuy in #Buitenhof. Hoezo "een grijze muis"! Authentiek, bezield, eenvoudig! Prachtig leiderschap. Deze mensen geven de wereld hoop.
@OnnoBosma Van #Rompuy in mijn ogen integer, direct, bevlogen. Ik steun zijn Europa idee. Maar #Buitenhof ontbeerde confrontatie over noodzaak 0 % tekort.
@woukevscherrenb Goed en bevlogen verhaal van Van Rompuy #Buitenhof
@pvdmeersch Mijn aarzeling of Van Rompuy uur lang zou boeien was misplaatst. Goed gesprek.
‏ @MStellinga Van Rompuy: we moeten bezuinigingen in Nederland niet dramatiseren. 1,5% v bbp bezuinigen maakt economie echt niet kapot. #Buitenhof
Bron(nen): Elsevier Buitenhof