Het schoolrapport van Rutte 2: Plasterk 4

Ze zullen er vandaag allemaal naar kijken, want ministers zijn ook mensen en het tussenrapport van De Volkskrant Mark Rutte Algemene Zaken: 8 Frans doet er toe. De Volkskrant geeft cijfers op basis van het totale functioneren van een minister. Timmermans Buitenlandse Zaken: 8,5 Ivo Opstelten Veiligheid: 5,5 Jeanine Hennis Defensie: 5,5 Henk Kamp Economische Zaken: 7 Stef Blok Wonen en Rijksdienst: 6,5 Ronald Plasterk Binnenlandse Zaken: 4 Edith Schippers Volksgezondheid: 8 Lilianne Ploumen Buitenlandse Handel: 8 Jeroen Dijsselbloem Financiën: 9 Jet Bussemaker Onderwijs: 6,5 Melanie Schultz Infrastructuur: 7 In het opiniepanel van EenVandaag is de uitslag net een beetje anders. Daar komt Frans Timmermans als winnaar uit de bus

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Ik heb het nog niet gelezen in de VK dus ik houd even een slag om de arm.
  Maar ik hoop dat de hoge cijfers van Rutte en Timmermans niet gebaseerd zijn op het neerhalen van het vliegtuig en de nasleep ervan. Hoe erg dat ook is geweest, het zou m.i. niet van (doorslaggevend) belang mogen zijn in het beoordelen van de ministers.

  Neemt verder niet weg dat ik het Rutte prima vind doen i.t.t. veel lieden in dit land. In deze tijden is het bizar moeilijk om je staande te houden en zeker om een regering in het zadel te houden in een coalitieland. Heb niet op hem gestemd de laatste keer, wel toen hij net in de Kamer kwam. Maar hij doet het prima.

  Dijsselbloem ook hoog. En terecht, als u het mij vraagt. Alhoewel 9 wel erg hoog is. Te hoog allicht. Maar hij doet het goed. Zou die nog balen van zijn ‘Juncker is een zuiplap’-opmerking?

  Hennis ook te hoog overigens. Die 4 had daar beter gepast. Ik begrijp niet wat dat mens de regering doet. Het leger zelf begrijpt het ook niet.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23074540/__Hennis_krijgt_dikke_onvoldoende__.html

  • Windows 8

   “Maar ik hoop dat de hoge cijfers van Rutte en Timmermans niet gebaseerd zijn op het neerhalen van het vliegtuig en de nasleep ervan.”
   Toch beetje rare zinsformulering imo 😉

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Dutchy

  Op grove lijnen wel eens hiermee.

 3. brabantman

  Wat een stel hielelikkers bij De Volkskrant! Zijn de dames en heren daar soms ook op zoek naar een baantje a la P Broertjes, voor een burgemeesters job of een blauwe stoel in Den Haag? Een Franzie die met tranen in zijn ogen in NY een leugen stond te vertellen, dit om zijn baantje in Brussel zeker te maken, een Hennis die door alle militairen gekraakt wordt, Opstelten die de pedofiel Demmink verdedigt, Schultz die het zo goed doet met NS enz. enz.
  Mensen, wat is dit een lachertje. Wij van WC eend vinden dat….

 4. Burgermans

  Tja, de Volkskrant, dan kun je zulke cijfers wel verwachten.

 5. marianne martens

  Wat treurig een cijferlijstje voor deze mensen. Men kan ook zeggen deze club laveert toch mooi over Nederland heen, blijft standvastig en houdt zijn rug recht. Met het Koninklijk Huis in de rug kunnen we windkracht 12 aan, wel oppassen en vooral opletten dat er niet veel mensen buiten boord vallen.

Reacties niet toegestaan