Privéleger staat klaar om Obama te helpen

Afgelopen week maakte de Amerikaanse president Barack Obama bekend dat er in Irak geen grondtroepen zullen worden ingezet om de radicale terreurgroep ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië) te bestrijden. Over de inzet van huurlingen wilde hij op dat moment nog niets kwijt, die staan namelijk te springen om de afwezigheid van het Amerikaanse leger in Irak op te vangen. Uiteraard wil Obama wel de radicale terreurgroep ISIS vernietigen, maar met alleen luchtaanvallen is dit onmogelijk. Daarom denken de huurlingen dat Obama wel een beroep op hen zal moeten doen, om zijn doelstelling te bereiken. Tijdens de oorlog in Irak (tijdperk van Bush) werden er ook al externe huurlingen, IT-specialisten, ondervragers en logistiek personeel ingezet om het Amerikaanse leger te ondersteunen. Dit verliep echter niet helemaal volgens het boekje; enkele huurlingen van het Amerikaanse Blackwater worden er bijvoorbeeld van verdacht zeventien ongewapende burgers vermoord te hebben in Irak. Ondanks de slechte herinneringen aan de vorige oorlog in Irak, verwachten de Amerikaanse huurlingen-organisaties dat een dergelijk scenario zich niet opnieuw zal afspelen. Op het hoogtepunt werkten er bijna 250.000 huurlingen voor de Amerikaanse overheid, ondertussen zijn dit er nog slechts 66.000, waarvan de meeste werkzaam zijn in Afghanistan. Afgelopen zomer deed het Pentagon al een kleinschalig marktonderzoek naar de kosten van verschillende huurlingen-organisaties. Zo informeerden ze naar de kosten voor tien communicatiesatellietstations in Irak en de kosten van veiligheidsadviseurs voor het Iraakse Ministerie van Defensie en de Iraakse terreurbestrijdingsdienst.

Bron(nen):   The Daily Beast      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Tijd om die Nobelprijs voor de vrede in te trekken onderhand lijkt me.

  Al die sprookjes ,we trappen er niet meer in
  ´“The two parties will respect a truce until a final solution is found and they promise not to attack each other because they consider the principal enemy to be the Nussayri (Assad) regime.”

  How will it be possible for Washington to vet the so-called “moderate rebels” in Syria, now that they have aligned efforts with ISIS?

  How can all these rebel and terrorist groups who share the same goal of regime change in Syria (along with Washington and its allies), be expected to now split and take sides to fight ISIS? The simple answer is: they won’t.

  So why are US political leaders and media so keen to hide this cooperation pact between Washington’s FSA rebels, al Nusra and ISIS? Because this was the plan all along…´

  http://21stcenturywire.com/2014/09/16/a-devils-deal-us-armed-syrian-rebels-signed-pact-with-isis-prior-to-haines-beheading/

  https://www.youtube.com/watch?v=oMjXbuj7BPI

 2. Meneer Dick

  Obama verkondigt dat hij IS volledig zal vernietigen.
  Ik kan wel begrijpen dat hij dat voor het publiek zo verkondigt, maar is volledige vernietiging van IS eigenlijk wel zo noodzakelijk? Een beetje vernietiging is toch al gauw genoeg. Als IS wordt teruggedrongen, weg van de grote steden, en oliebronnen en zo, terug de woestijn in met een paar dorpjes, dan volstaat dat ruimschoots voor onze belangen.
  Het is in het belang van de Irakezen en Syriërs (welke dat ook mogen zijn) om IS verder te vernietigen. Laat zij dat klusje dan maar zelf afmaken.
  Ik denk, dat Obama bluft en intimideert als hij verkondigt IS volledig te zullen vernietigen. Dat is strategisch helemaal niet noodzakelijk.

 3. Johan Vermeulen

  Russel Brand legt het op leuke en onnavolgbare wijze uit: http://www.informationclearinghouse.info/article39689.htm

Reacties niet toegestaan