Mark Rutte spreekt Diederik moed in

'Ik denk dat de mensen vanzelf gaan zeggen: laten we weer op Samsom stemmen'. Mark Rutte ontpopt zich in een interview met De Volkskrant als een van de laatste die gelooft in Diederik Samsom en de overlevingskansen van de PvdA. 'Laat ik zeggen wat ik zie. De PvdA is een ontzettend betrouwbare partij. Samsom speelt geen politieke spelletjes. Dat kan ie niet eens. Hij heeft het één keer geprobeerd. Toen kwam ie aanlopen met zo'n blik... hij had ook een bord mee kunnen nemen met daarop heel groot: spelletje. Ik zei: hé, Diederik, jij komt een spelletje spelen. 'Hij kan dat dus niet. Er is totale transparantie in de relatie. We zijn bezig met een gigantisch pakket hervormingen. We gaan de kabinetten Lubbers I en Balkenende II voorbij. Die stelling durf ik aan. Dat lukt. Met de PvdA. De partij wordt zeer stabiel geleid. Samsom, Asscher, Spekman, Dijsselbloem: dat is een zeer sterk leidersteam. Mijn indruk is dat ze er ook voor de lange termijn inzitten, dat ze het land structureel sterker willen maken. En natuurlijk willen ze dat ook electoraal verzilveren. Dat lukt nu nog niet, als je de peilingen mag geloven, daar moeten we nog even wat voor doen. Maar daar is wel vertrouwen in.' Weet je wat ik denk? Dat de PvdA gaat aantrekken in de peilingen. Omdat ook de mensen in hun achterban, mensen die zijn aangewezen op de sociaal-maatschappelijke arrangementen, gaan zien dat die arrangementen zo zijn verbouwd dat ze er zijn voor de mensen die ze nodig hebben. In de gezondheidszorg hebben we de kostenstijging eruit, maar de kwaliteit volledig overeind gehouden, of zelfs verhoogd. Ik denk dat mensen vanzelf gaan zeggen: hé, de PvdA levert."

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Met het beste kabinet ooit op het gebied van besluit- en visieloosheid, weg-met-ons-filosofie en ik-word-politicus-omdat-ik-geen-echte-baan-kan-vinden, zal ik voortaan men stembiljet ritueel verbranden, totdat er een degelijk persoon opstaat uit het politieke Haagse massagraf.

  Het is een voorrecht om te mogen stemmen. Ik weiger echter een keuze te maken gebaseerd op de beste van de slechtste, want dat is immers nog steeds niks.

  • vandehoedenderand

   Succes ermee. Zo te horen zult u dus nooit meer stemmen. Uw keuze. Prima. Hoe minder mensen stemmen, hoe beter. Dan telt mijn stem des te meer.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Bart Matthesius

   Niet of blanco stemmen versterkt de uitkomst alleen maar, omdat deze stemmen naar ratio verdeeld worden over de partijen.

   As je niet/blanco stemt hebben de grootste partijen daar het meeste baat bij. Vermoedelijk is dat niet wat je wilt.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Klopt, maar het is een pot nat, de een nog gekker dan de ander. Dus wie de grootste wordt interesseert mij heel weinig meer.

    (in antwoord op Bart Matthesius)
 2. PaulusJ

  VVD = PvdA = PVVDA

  Rutte = Samsom

  Eén pot nat, één ellendige leugenachtige, belastingverjubelende, eurofiele, milieuhysterische, lastenverzwarende, zieligheidsverslaafde multiculti, ondernemer- auto- en burgerhatende baantjesmachine. Meer, meer meer van uw met werken verdiende centen naar ons, beste burger, wij kunnen het veel beter uitgeven dan u.

  En dan druk ik me nog respectvol en beminnelijk uit.

  En buikspreek automaat, prototype 1, Wiilem mag het standaard stukje New speak proza oplezen als een computer uit de 80er jaren.

  • vandehoedenderand

   Dat heet nu een coalitie.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Coalitie

   Graag gedaan. Heeft u weer wat geleerd vandaag. U hoeft mij niet te bedanken.

   In dit land zijn partijen veroordeeld tot elkaar om samen te werken. En als ze grofweg evenveel zeteltjes hebben, zullen ze dus beiden veel water bij de wijn moeten doen. Dat neemt verder niet weg dat de partijen an sich gewoon verschillen.

   Nogmaals geen dank. Ik doe het graag.

   (in antwoord op PaulusJ)
 3. Point

  Wensdenken!

 4. vandehoedenderand

  Verder is dit natuurlijk gewoon gênant. Dat je eigen coalitiepartner dit – bij monde van de MP zelfs – nodig vindt om te zeggen. Het is natuurlijk gewoon volkomen BS. Want het zal Rutte verder worst wezen wat er met de PvdA gebeurt bij de volgende verkiezingen. Als de VVD maar lekker draait. En ik zie dat zelf wel gebeuren. I.t.t. tot het klaagdeel van dit land, vind ik dat ie het goed doet. Maar liever zie ik de PvdA niet meer terugkeren. Ik heb daar toch liever de twee liberale partijen aangevuld met nog wat spul. Zolang de PVV er maar niet in zit. Niet omdat de PVV extreem is of zo, maar omdat het voornamelijk uit randdebielen bestaat en de partij voornamelijk met onuitvoerbare non-oplossingen aan komt kakken. De recente geschiedenis leert ons dat met zulke partijen gewoon niet valt samen te werken. Maar goed, dat wil ook geen partij meer. Dus dat loopt wel los.

 5. marianne martens

  wel weer een mooie foto van de heer Samson uitgekozen!
  Ambrose Bierce ( 1842- 1914? ) uit: het Duivels Woordenboek:
  levensgezel – echtgenote ofwel bittere helft.

 6. Malky

  Het is goed dat Samsom weer wat vaker in beeld is, de zo kenmerkende betweterige zeurderige toon gecombineerd met een bijpassende zweem van arrogantie heb ik veel te lang moeten missen.

Reacties niet toegestaan