Het net rond Henk Krol sluit zich

De Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) wil beslag laten leggen op het huis van voormalig voorzitter Henk Krol, die inmiddels weer Kamerlid is voor 50Plus. Met de opbrengst van de woning wil de stichting ruim twee ton subsidie terugbetalen. Dat zegt oud-penningmeester Peter Derksen in De Telegraaf. Hij heeft gezien dat het Brabantse huis van Krol op internet te koop staat en wil snel handelen.

De SVGK moet van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) de subsidie terugbetalen, die onder Krols bewind was verstrekt om er een digitale ontmoetingsplaats voor homojongeren mee te beginnen. Derksen zegt dat het geld richting andere zaken van Krol ging. Zelfs de seksshop van de Brabantse politicus pikte een graantje mee uit de subsidieruif, stelt de oud-penningmeester. De accountant weigert het jaarverslag hierover goed te keuren.
Gisteren werd bekend dat Krol jarenlang zou hebben gelogen over de betaalde oplage van de Gaykrant. Dat deed hij om hoge tarieven van adverteerders te krijgen. Eerder werd al bekend dat hij als directeur geen pensioenpremies van zijn personeel heeft afgedragen. Krol wilde niet reageren op de beschuldigingen.

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Doek meteen ook dat hele 50Plus op, gaarne alstublieft dank u.

 2. Windows 8

  “Gisteren werd bekend dat Krol jarenlang zou hebben gelogen over de betaalde oplage van de Gaykrant. Dat deed hij om hoge tarieven van adverteerders te krijgen.”
  Daar is software voor. Hoe kon dit?

 3. Burgermans

  Eerst het bewijs maar eens afwachten. Het lijkt veel op een bewuste campagne van de oude politiek om de immens populaire Krol te beschadigen.

  • Jannie Ooms

   Kom, kom… U suggereert een complot.

   Er circuleren in de pers al jaren verhalen over de onbetrouwbaarheid van Henk Krol. Ik heb wel sympathie voor de man, ondanks alles, maar ik ben natuurlijk nooit door hem gedupeerd.

   Maar… een goede oplichter komt altijd sympathiek en betrouwbaar over. WIK schrijft:

   ‘Eerst waren er de pensioengelden van het personeel, die Henk Krol niet spaarde voor pensioenen maar gebruikte voor zijn hobby’s. Toen waren er de subsidiegelden die waren bedoeld voor homo-emancipatie en die Henk besteedde (deels) aan zijn seksshop voor homospeelgoed’.

   Waar rook is, is doorgaans ook vuur. Ik vrees dat de zo sympathiek overkomende Henk Krol in rap tempo door het ijs aan het zakken is. En dat hij dat aan zichzelf te danken heeft en niet aan een complot van de oude politiek.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    De eerste beschuldigingen kwamen toen Krol op 24 virtuele zetels stond (later bleken die beschuldigingen vals te zijn). En net nu de Heer Krol terugkeert in de Kamer duiken er opeens nieuwe beschuldigingen op. Het lijkt er toch veel op dat ambtenaren bij het Openbaar Ministerie bewust proberen deze gevaarlijke rivaal kalt te stellen.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Paulraw

     Exact ,dit is allemaal te toevallig.Ze pakken hem nu op zijn zwakke punten,is ook natuurlijk zijn eigen fout,had ie kunnen zien aankomen.
     Te populair en te veel vragen stellend over Demmink ,dat gaat niet lang goed.

     Als je al zie hoe de politiek reageert op relatief onbeduidend onthullen,ook vandaag weer,
     ´De geïnterviewde topambtenaar, directeur-generaal Mark Frequin, heeft
     daarop gedreigd ‘alles te zullen doen om Bouwformatie, binnen en buiten
     het ministerie de voet dwars te zetten’, ´
     http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/blok_breidelt_bouwblad.html

     (in antwoord op Burgermans)
  • Divert

   Zo populair is deze man niet hoor. 3 zetels? Toch snap ik wel dat er mensen op hem stemmen. Henkie is inmiddels het boegbeeld geworden van iemand die onder alle omstandigheden goed voor zichzelf zorgt en wat er ook gebeurt, er zelf nooit bij inschiet. Ik denk dat zijn kiezers hopen dat Henkie dit voor hen ook klaar zal spelen.

   (in antwoord op Burgermans)
 4. Paulraw

  Man die lastige vragen stelden over Joris Demmink blijkt opeens continu malafide..

  • Meneer Dick

   Over iemand roddelen is zooo minderwaardig, vooral als het leugens zijn.

   (in antwoord op Paulraw)
 5. Malky

  Over liegen sproken, waar blijft mijn duizend euro?

  • Divert

   Die had je gekregen als iedereen op Mark Rutte had gestemd. Dat is echter niet gebeurd. Een kwart heeft VVD gestemd en wilde rechtsaf, minder uitgeven en dat teruggeven aan de burger, een kwart heeft PvdA gestemd en wilde linksaf en iedere verdiende euro confisqueren en herverdelen. Vanwege deze verkiezingsuitslag waren VVD en PvdA tot elkaar veroordeeld en zo blijft er van alle oorspronkelijke beloften bijna niets over. Begrijp je het nu?

   (in antwoord op Malky)
 6. Kees Cornelder

  Schattebouten, de heer H.K. te E is zijn hele leven lang ‘handig’ geweest: so what? Dat hij als keurigerd-naar-buiten-toe heul veul voor de emancipatie van heaumeaux heeft betekend: is iedereen dit vergeten? Blijkbaar. AhBah!

Reacties niet toegestaan