Ruzie en gemor bij fractie van de PvdA

De tekenen van verval bij de PvdA worden sterker. Een van de kenmerken van naderende ondergang is interne ruzie. Die is er. Nu ook in de tweede kamerfractie. Deze week moest een nieuwe fractiesecretaris worden gekozen - een belangrijke interne functie. Niet de kandidaat van Samsom werd gekozen, maar Khadija Arib. Dat was een slag voor Samsom en de VVD, maar het leidt ook tot een opstand onder het personeel. De OR van die medewerkers was namelijk tegen de benoeming van Arib, omdat dat een onmogelijk autoritair mens is. Als fractiesecretaris gaat Arib over het personeel en ze gedraagt zich tegen een ondergeschikte als een ouderwetse baas. 'Ze heeft zich onhebbelijk, autoritair en onaangenaam gedragen', zegt een ingewijde tegen De Volkskrant.

Volgens de OR is zij daarom 'niet geloofwaardig' als fractiesecretaris, een functie waarin zij ook de personeelszaken moet doen.

Maar de partij van spreiding van macht heeft het advies van de OR simpelweg genegeerd.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Typisch PvdA om mensen te benoemen louter omdat ze moslim, vrouw of gehandicapt zijn en niet vanwege hun vaardigheden.

  • Desperanto

   Zijn er dan partijen waar mensen wél benoemd worden vanwege hun vaardigheden?

   (in antwoord op Burgermans)
  • Dead Silence

   Discriminatie!

   (in antwoord op Burgermans)
  • Jan Terlouw

   Klopt, alleen blanke mannen van middelbare leeftijd mogen belangrijke politieke-en bedrijds posities bekleden. Ze hebben ons zoveel goeds gebracht. De kredietcrisis bijvoorbeeld met miljoenen werklozen als gevolg. Hulde aan de blanke man van middelbare leeftijd!

   (in antwoord op Burgermans)
 2. kletsmajoor

  Voortzetting van een proces dat al decennia aan de gang is. De PvdA wordt stap voor stap de PvdI. Heb ik niet zelf bedacht, dat zegt een oom van me die sinds de jaren ’60 actief is geweest in de een locale PvdA-afdeling.

 3. Meneer Dick

  Als één van de coalitiepartijen een motie van wantrouwen tegen het eigen kabinet indient, dan was het tot nu toe altijd zo, dat zo’n motie werd aangenomen, met steun van die ene indienende coalitiepartij plus genoeg steun van oppositiepartijen. Dat is wat anders dan bij een motie van wantrouwen die door een oppositiepartij wordt ingediend. Die sneuvelen meestal.

  Maar als bij dit kabinet de PvdA nu een motie van wantrouwen zou indienen tegen Rutte 2.0, dan zal het mij niet verrassen als die motie verworpen wordt. Omdat de PvdA dan te weinig steun van oppositiepartijen erbij krijgt.

  Het zal heel komisch worden als de PvdA dit kabinet weg wil hebben en oppositiepartijen samen met de VVD dit kabinet inclusief PvdA-bewindslieden wil laten doorregeren.

 4. Jan

  Zo zie je maar weer, als je moslims erbij neemt. Je raakt alles kwijt!
  Probeer maar geen kritiek te hebben, want daar kan het moslim volk niet tegen.
  PvdA wordt wakker en alleen echte Nederlanders in het parlement.

 5. Jan

  Duits-Turkse bestseller auteur mogelijk aangeklaagd wegens beledigen moslims.

  Lees het artikel bij Xander nieuws, wordt wakker!
  Islam = onderwerping en geen religie!
  Islam=Nazisme!

Reacties niet toegestaan