Kamervoorzitter blundert: ‘Ik moest even googlen wat ICT betekent’

Tijdens de overhandiging van het onderzoeksrapport over ICT dacht Kamervoorzitter Van Miltenburg kennelijk grappig te zijn met de opmerking: 'Ik moest even googelen wat ICT betekent'. Ze vatte in ieder geval kernachtig samen wat er op dit gebied aan schort bij de overheid. De zaal vol ICT-deskundigen was even stil na de uitspraak. ICT-ondernemer René Veldwijk die in de zaal zat: 'Dit is echt het dieptepunt. Er wordt hier gewoon gekoketteerd met onkunde.' VVD-Kamerlid Ton Elias, voorzitter van de onderzoekscommissie, probeerde de Kamervoorzitter nog te verdedigen door te opperen dat ze het misschien als metafoor bedoelde. De opmerking was pijnlijk na de presentatie van het rapport, waarin staat dat de overheid jaarlijks 1 tot 5 miljard euro verspilt aan ICT-projecten. De Kamer zou vanwege desinteresse en onkunde de overheid slecht controleren.  

Bron(nen):   Telegraaf      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “De zaal vol ICT-deskundigen was even stil na de uitspraak.”
  Die dachten namelijk : KASSA !!!

 2. Volledig

  Die zaal vol ICT-deskundigen zijn dezelfde mensen als de consultants die jaarlijks 1 tot 5 miljard verbrassen met doodgeboren projecten. Je kan als consultant toch niet met droge ogen beweren dat het ligt aan de ambtenaren die er niks van snappen. Dat klopt namelijk, daarom huren ze je in.

  • Windows 8

   Haha, tot op de seconde gelijk maar …
   Ik heb zo’n project eens besproken met een projectmanager voor de Belgische (r)overheid. Doordat verschillende departementen verschillende eisen hebben en naarmate het project vordert steeds bijkomende eisen hebben, ligt de schuld wel degelijk voor een groot deel bij de ambtenaren.
   Er moet één duidelijk coördinerend departement komen.

   (in antwoord op Volledig)
   • Volledig

    Herkenbaar. Maar als consultant dien je wel in control te zijn over wat kan en wat niet. Er wordt meer gekeken naar wat er nog meer op de factuur kan komen.
    Een centrale unit die dit gaat toetsen is als een peilstok kopen voor je auto om steeds te meten hoeveel brandstof er nog in zit. Dat hoort onderdeel te zijn van je auto. Ik ben alleen bang dat het wel moet, aangezien zelfregulatie toch niet werken. Of het nu banken, overheid of andere organisaties zijn.

    (in antwoord op Windows 8)
 3. Volledig

  Overigens niet gek van van Miltenburg. ICT is een term uit de jaren 70. Het is tegenwoordig IT.

 4. Vogelbeest

  dus ze wist wel wat google is. Dat is dan toch al iets. 🙁

 5. marianne martens

  lijkt me nogal een grappige opmerking met mensen in de zaal die ” full blow” met zichzelf bezig zijn. Wedden dat de hele zaal vol zit met mensen strak in het pak en strakke glimmende gestroomlijnde schoenen. Mooi, maar doorschijnend.Hoop dat Mevrouw van Miltenburg straks na het uitgezitten van kabinet Rutte2 een andere baan neemt, gaat ze er beter en ontspannen uitzien en is ze in ieder geval niet aan de Haagse drek overgeleverd.

  • Windows 8

   “full blow”?

   (in antwoord op marianne martens)
  • eppo

   Dat hoop ik ook voor haar. Maar toch heeft ze zelf full blow vrijwillig ervoor gekozen om volstrekt incompetent en niet opgewassen tegen de uitdaging een baan te accepteren waar ze denkt strak in het pak en met glimmend gestroomlijnde schoentjes de boel kan “uitzitten”… Zelden zo gelachen dat iemand door simpel “uit te zitten” toch een ton plus per jaar kan opstrijken. Ze is er zo overspannen van dat ze de rest van haar leven huilie huilie moet… Dat komt er van als je volstrekt incompetent boven je kunnen baantjes jaagt.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    vreemd is dat haar politieke vrinden haar niet hebben tegengehouden, maar misschien heeft ze het niet toegelaten hierna te luisteren. Minister van Justitie heeft ws ook niet geluisterd naar zijn politieke vrinden.

    (in antwoord op eppo)

Reacties niet toegestaan