Harde TV-spot: "Kandidaat Obama misbruikt dood Bin Laden"

Barack Obama is trots op de geslaagde aanslag op Osama Bin Laden, nu precies een jaar geleden. Hij steeg er door in de opiniepeilingen. Maar rechtse actiegroepen vallen hem in een agressieve TV-spot juist dáár op aan. Dat deden ze in 2004 ook met John Kerry. Dat lukte toen...


John Kerry was in 2004 de democratische kandidaat. Hij praatte graag over zijn dienstplicht in Vietnam waarvoor hij hoge militaire onderscheidingen kreeg. En precies daarop vielen conservatieve actiegroepen hem  aan. Dat was opvallend want de tegenstander van Kerry was toen George Bush die - weinig heldhaftig - heel handig uit militaire dienst was gebleven. De uitslag in november: Kerry verloor. Bush won.
Dezelfde taktiek ontvouwt zich nu ook tegen Barack Obama: "Je valt hem niet aan op zijn zwakke punt. Nee, pak hem op zijn sterkste punt. Zaai twijfel over zijn bedoelingen."
De spotjes worden betaald door Veterans for a Strong America. Dat doet weer sterk denken aan de Swift Boat Veterans uit 2004. Het wordt een lange, hete herfst!

In de spot tegen Barack Obama gaat het over 'shameless gall'. Dat betekent ' schaamteloze bitterheid'.
En de term 'spike the football' betekent spelbederf plegen.

John Kerry kritiseerde na zijn dienstplicht de Vietnam-oorlog.
Daar maakten zijn tegenstanders gebruik van.
Dit is een 'Swift Boat'-spotje uit 2004:

Bron(nen):   Atlantic  ModerateVoice  DailyMail