Pieter Omtzigt kwaad op kabinet: ‘Ik werk 14 uur per dag en zit op het randje’

Kamerlid Pieter Omtzigt is kwaad op het kabinet omdat hij het plan voor het prijsplafond van 90 pagina's pas twee dagen voor het debat had ontvangen, terwijl het wel eerder klaar was.  

Gisteravond zei hij in het debat: "Dit stuk, deze regeling, ligt al weken op het bureau van de Europese Commissie. Er wordt al weken over onderhandeld met de energiemaatschappijen. En als Kamerleden die het publieke belang moeten dienen krijgen we hem twee dagen van tevoren. Met negentig pagina’s.”

Het Kamerlid vertelt wat hij tegen de regeringspartijen zei: "Ik zit hier ondertussen aan mijn tax. Want u heeft er al voor gezorgd dat ik zogenaamd gewillig afsplitser ben en dus 75 procent minder ondersteuning krijg dan eenmansfracties. Dan kijk ik echt naar bepaalde hoeken, want u weet allemaal hoe ik uit de fracties geslingerd ben. Wat er in het kabinet over mij besproken is.”

Omtzigt vertelt over zijn lange werkdagen. "Ik werk op dit momenteel 14, 15 uur per dag om te begrijpen hoe wetgeving hier doorgevoerd wordt. Ik vind het pijnlijk dat we dat doen, want op deze manier maak ik fouten en maakt u ook fouten. U moet eerst eens kijken hoe de fouten uit de wetgeving gehaald kunnen worden voordat je dit op tafel legt, omdat de regering toch niets anders heeft.”

Het voormalige CDA-Kamerlid, dat vorig jaar nog een burn-out had, vertelt: "Dit is een best diep punt, dat ik na twee jaar in mijn eentje alsnog in deze Kamer moet maken, want ik heb het achter elk gordijntje gezegd. Tegen iedereen hier. Dat ik op het randje zit van wat ik aankan aan werk in mijn eentje. Terwijl het kabinet mij toch niet netjes behandeld heeft in het Kinderopvangtoeslag-schandaal.”

Bron(nen):   Metro