Belastingdienst faalt wederom: duizenden toeslagenkinderen krijgen beloofde compensatie niet

De uitbetaling van een schadebedrag aan duizenden door de staat gedupeerde toeslagenouders is fout gegaan. Ze zouden per kind op 29 december 2.000 tot 10.000 euro ontvangen afhankelijk van hun leeftijd, maar dat gaat dit jaar niet meer lukken.

De Belastingdienst stapelde fout op fout, bleek uit het Toeslagenschandaal. Duizenden kinderen werden onterecht weggehaald bij (een van) hun ouders, die jarenlang zonder geldige reden financieel en mentaal kapot werden gemaakt door de overheidsinstantie. Zelfs nu lukt het niet om de schamele compensatie op tijd over te maken naar de slachtoffers, zoals beloofd.

De belastingdienst vindt het 'heel vervelend'. Het zou volgens de woordvoerder gaan om een administratieprobleem. “We proberen het zo snel mogelijk op te lossen. Maar dit jaar gaat dat niet meer lukken.” Gedupeerde Roger Derix vindt het ongelooflijk dat het nu weer misgaat. “Dit is schandalig. Dit schiet kinderen echt in het verkeerde keelgat.”

SP-volksvertegenwoordiger Renske Leijten, die samen met anderen ervoor zorgde dat het Toeslagenschandaal niet in de doofpot werd gestopt, reageert getergd op Twitter: “En opnieuw een belofte gebroken. Twee jaar geleden werd besloten een kindregeling te maken, nu die eindelijk wordt uitgevoerd gaat het mis. Welk smoesje er ook komt, dit is niet uit te leggen.”