Ed Milliband, leider van Labour, onder vuur

Ed Milliband de leider van de Engelse Socialistische Partij gaat het niet lang meer maken. De opstand in zijn eigen partij tegen zijn leiderschap neemt steeds grotere vormen aan. Toen hij werd gekozen tot leider was iedereen erg opgelucht. De vertrekkende leider was Gordon Brown, een brute straatvechter. Milliband is een keurige man. Het is ook een mooie man. En dat kon je van Brown niet zeggen. Wat een beetje jammer is, is dat hij bijzonder weinig inhoud blijkt te hebben. En ook de kiezers krijgen dat meer en meer in de gaten. De persoonlijke populariteit van de leider is ook bij zijn eigen kiezers heel laag. Labour staat in de peilingen altijd nog iets hoger dan de conservatieven, maar die voorsprong wordt steeds kleiner. Dat ligt aan Milliband. Uit peilingen blijkt dat als Labour een andere leider zou hebben de voorsprong snel zou stijgen. In 2015 zijn er verkiezingen in Engeland. Als Labour zich snel ontdoet van Milliband, is de kans groot dat de partij de verkiezingen wint en weer kan gaan regeren. Een revolte tegen de leider is dan ook buitengewoon logisch en voorspelbaar.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Labour staat in sommige peilingen al lager.
  http://www.telegraph.co.uk/news/politics/conservative/11218334/Conservatives-snatch-first-poll-lead-for-six-months-as-Ed-Milibands-woes-worsen.html

  Sponsors lopen weg.
  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/labour-funding-crisis-jewish-donors-drop-toxic-ed-miliband-9849299.html

  UKIP staat op plek drie overigens in de peilingen.
  http://ukpollingreport.co.uk/voting-intention-2
  Wat ik niet begrijp is dat men zo’n zaak maakt van de Brexit, want het lijkt er toch op dat de overgrote meerderheid (LibDems, Tories, Labour) gewoon in de EU wil blijven.

  Net als hier overigens. Er is m.n. één partij (beweging) die eruit wil. De rest – de overgrote meerderheid dus – wil dat niet.

  Maar ja, sommige mensen hebben nu eenmaal een zondebok nodig, en dan is Brussel altijd lekker makkelijk. Gisteren was mijn eten niet gaar. Zal ook wel aan Brussel liggen.

  • kletsmajoor

   Het heeft zeker wel zin om de oppositie tegen iets (in dit geval de EU) zo sterk mogelijk neer te zetten, ook al is het een minderheidspositie. In een democratie kan men daarmee concessies krijgen in de richting die men wenst. Zo is dat referendum over de EU er ook gekomen.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Paulraw

  Als leden zich snel komt doet van Milliband
  Een bevolkte tegen de leider is dan ook buitengewoon logisch en voorspelbaar

 3. Burgermans

  Nooit meer socialisme!

 4. Kees Cornelder

  Als empty head Milliband tot ‘een nieuwe uitdaging in zijn loopbaan’ wordt gedwongen, what about dan zijn Nederlandse evenknie Samson? Dat kan dus in één mooie beweging gebeuren. Doen mensen!

 5. Malky

  Gewoon doen wat Samsom doet, het eerlijke verhaal vertellen, er zijn tenslotte nog zetels over.

 6. M1

  Labour is geen socialistische partij! Het is centrum links.

 7. Meneer Dick

  Wat is het verschil tussen “de persoonlijke populariteit van de leider” en “de populariteit van de leider”?

Reacties niet toegestaan