India heeft voortaan een minister van Yoga

India heeft sinds kort een minister van Yoga. De nieuwe minister zal ook andere traditionele Indiase kunsten en kennis promoten, zoals ayurveda, unani, siddha en homeopathie. De Indiase minister-president Narendra Modi had als oppositieleider zware kritiek op het groot aantal ministers en staatssecretarissen van de vorige regering. Toen de populaire politicus in mei het stokje mocht overnemen koos hij inderdaad voor een kleinere groep. Maar vanwege gezondheidsproblemen van de minister van Financiën, kon Modi gebruik maken van een herschikking. Hij besloot alsnog zijn ploeg uit te breiden tot 66 ministers en staatssecretarissen, slechts zeven minder dan de vorige regering. Daarbij moeten zoveel mogelijk alle regio's in gelijke mate worden bediend. Het kleine Goa had daarentegen twee vertegenwoordigers, waaronder de vrij belangrijke minister van Toerisme. Die is nu ingeruild voor een minder belangrijke post, de minister van Yoga. Modi maakt zich met deze minister populair bij zijn hindoe-nationalistische achterban. Maar hij vindt yoga ook oprecht belangrijk. Hij pleitte onlangs nog voor een Werelddag voor Yoga en zei dat yoga intussen wereldwijd wordt erkend door degenen die zonder stress willen leven.  

Bron(nen):   Knack      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Tja. Ach. Het land telt nog steeds miljoenen slaven en mensen zonder rechten. Dus een Yoga-minister kan er nog wel bij.

  Ik heb er nooit aan gedaan trouwens. Dat yoga. Het schijnt te werken. Althans, ik ken wat mensen die het doen en die schijnen inderdaad wat relaxter te zijn na het nodige gerek en gestrek. Maar om eerlijk te zijn, vind ik het er maar debiel uit zien.

  Ik heb al moeite met mezelf om niet in lachen uit te barsten als ik onaneer achter de computer. Dus ik zie mezelf ook niet bepaald aan de yoga gaan.

 2. Windows 8

  kunst en kennis = homeopathie? Dat moet dan wel de kunst der oplichting zijn.

 3. Robin

  Ja, want hoewel 900 miljoen van de inwoners van India in armoed leven en doorgaan te vroeg sterven, gaan ze niet dood van de stress maar gewoon door ziekte en door religie instandgehouden onwetendheid.

 4. Burgermans

  Dat zou ook een mooie functie voor onze minister Plasterk zijn.

Reacties niet toegestaan