‘Mark, het is onvoorstelbaar dat jij letterlijk zegt niet over de toekomst te willen praten’

‘Er is niets zo dodelijk voor dat draagvlak als duikgedrag nu om na 12 september vrolijk door te modderen’, schrijft Jolande Sap in de Volkskrant. Ze daagt Rutte uit om nu eindelijk eens met een visie op de toekomst van Europa te komen.

Beste Mark,

Ook al doe jij nog even niet mee: de campagne is begonnen. En terecht. Want we leven in ingewikkelde tijden, met complexe vragen die gedegen antwoorden verdienen. Wat mij betreft staat de vraag centraal: hoe komen we groen en sociaal uit de crisis? We kunnen niet op dezelfde voet doorgaan. Dit is een tijd voor radicale vernieuwing. Met een eurootje minder hier en wat kaasschaven daar komen we niet uit de financiële crisis en niet uit de fossiele crisis.

Donderdag las ik het interview met Lex Hoogduin, hoogleraar monetaire economie, op nu.nl. Economisch gezien staan we op een kruispunt, stelt hij. Maar dit kabinet, de premier voorop, kiest er al twee jaar voor een beetje door te modderen. Hij heeft gelijk. Het is onvoorstelbaar dat jij letterlijk zegt niet over de toekomst te willen praten, terwijl die toekomst juist op het spel staat.
Lees verder

Bron(nen):   de Volkskrant