Maarten van Rossem: Mark Rutte is grote leugenaar

‘Wat Europa betreft is Mark Rutte een grote leugenaar’, zegt Maarten van Rossem, oud-hoogleraar en bij de komende verkiezingen lijstduwer van de PvdA. Als "bange Mark"  zijn zin krijgt wordt Nederland één groot "Waddeneiland".


De Tweede Kamer debatteert vandaag over de EU. Van Rossem vindt dat de premier zich eindelijk eens uit moet spreken over de vergaande plannen om de EU uit het slop te trekken. Rutten is te veel een 'man met twee gezichten'.  Van Rossem:'‘Het valt te betreuren dat Rutte niet voor zijn standpunt durft uit te komen. Hij stelt alles uit tot na 12 september, maar dan kan het voor Europa al te laat zijn.’
De PvdA-lijstduwer is een fan van Europa en snapt de anti-EU houding van veel kiezers niet: 'Diezelfde mensen zouden eens uit hun luie stoel moeten komen en zich in de materie verdiepen voordat ze overgaan tot totaal gestoorde kretologie’. Van Rossem neemt graag een voorbeeld aan de VS waar kolossale verschillen tussen staten bestaan. Tegelijk is  het 1 land met 1 grondwet. Als Rutte zijn zin krijgt kan Nederland, denkt Van Rossem,  vervallen tot de status van ‘één groot, seperationistisch Waddeneiland’.

Bron(nen):   Maartenonline.nl  NRC  BNDeStem  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. snebbert

    Gelukkig neemt niemand die geflipte Van Rossem serieus. Er bestaat niet zoiets als één Europees volk; we spreken niet dezelfde taal, ieder heeft een andere cultuur en bovendien “willen” we geen centraal gezag op afstand. Onze economieen zijn te verschillend, de euro werkt als een harnas voor de meeste landen. Gruwelijk armoede en sociale onrust vallen ons nu ten deel.
    De zo bejubelde eenheid van Amerika van Van Rossem kostte veel slachtoffers (er vielen meer dan 600.000 doden tijdens de Burgeroorlog). Eenzelfde brute en onvrijwillige samenvoeging van staten zoals destijds in Amerika zou neerkomen op 12.7 miljoen doden in Europa.

Reacties niet toegestaan