‘Fleur Agema had een idee: laten we in de bajes de verwarming 5 graden te laag zetten

PVV-Kamerlid Fleur Agema wil dat gevangenen het zo koud mogelijk krijgen in hun cel. Kachels in gevangenissen moeten daarom een paar graden lager worden gezet. Dit voorstel bracht zij gisteren in de fractie in, aldus de gisteren opgestapte PVV’ers Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez in een interview met NRC Handelsblad. NRC startte zaterdag jl. de huidige chaos met een vernietegend inside rappot over de stijl van leider Wilders Volgens de opgestapte PVV’ers zijn er vijf Kamerleden die hetzelfde over de partij denken als zij.  Vrijdag krijgen PVV-Kamerleden te horen welke plaats zij innemen op de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen. De vertrokken PVV’ers schetsen een beeld van een partij die steeds meer verdeeld raakt. Doordat Wilders meer aandacht heeft voor sociaal-economische thema’s ontstaat een sterkere links-rechts-verdeling. Daartussenin, zeggen de ex-PVV’ers, zitten de “knik-eenden”; PVV’ers die Wilders aan een meerderheid helpen. Overigens stelt het PVV verkiezingsprogramma voor om zware boeven in roze pakken, geboeid papier te laten prikken langs de snelweg

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Floris Maaskant

  Bakerspraatjes!

  De heren hebben al die tijd hun waffel gehouden en nu opeens is het allemaal niet goed. Lijkt er meer op dat de heren des tijds al met hele andere bedoelingen de PVV ingestapt zijn.

  Daar die ene knakker ‘ook al’ van Defensie kwam lijkt het er op dat hij een Matt-Herben-tje aan het doen is. Het flodder-boekje van Frits Hoekstra laatst gelezen hebbende lijkt me dat nog niet eens zo gek.

 2. Genuine_Defector

  Er zijn serieus lieden die denken dat dit allemaal een links complot is. Dat deze twee uittreders zijn ingezet (en betaald) door de linkse Kerk om de PVV van binnenuit kapot te maken.

  Er zijn dus echt mensen die dat denken. Dat is nog tot daaraan toe. Maar die mensen hebben dus ook stemrecht…

 3. Genuine_Defector

  Er zijn serieus lieden die denken dat dit allemaal een links complot is. Dat deze twee uittreders zijn ingezet (en betaald) door de linkse Kerk om de PVV van binnenuit kapot te maken.

  Er zijn dus echt mensen die dat denken. Dat is nog tot daaraan toe. Maar die mensen hebben dus ook stemrecht…

  • Floris Maaskant

   Vrolijke vriend, het is aangetoond dat de BVD infiltreerde in het verleden in allerlei partijen, in die tijd vooral aan de linker zijde vanwege de koude oorlog. Dus zo far-fetched is het niet. Mind you de overheid die infiltreert in een democratisch proces en dat niet in een ver land maar hier in Nederland.

   Over linkse partijen heb ik het in-deze niet gehad, ik denk eerder dat het machtsblok in het midden zich bedreigd voelt, die hebben ook het apparaat om zo iets uit te voeren. Dat er serieus voor betaald is lijkt me niet. Als kamerlid krijg je al een vorstelijk salaris.

   Voor jouw idee, de ambtelijke top en bestuurslaag in dit land is zo ongeveer samengesteld uit de baantjes machines van PvdA, CDA, VVD en D66. Ongeacht wie er in de kamer zitten zorgt dit gezelschap er voor dat de tanker die de BV Nederland heet zo ongeveer in het midden van de vaargeul blijft. De huidige AIVD bestaat derhalve ook uit dit gezelschap en omdat prestaties uit het verleden alles zeggen over de toekomst, zou het mij verbazen als men de PVV als organisatie niet van binnenuit in de gaten hield.

   En ja gelukkig hebben mensen die creatief denken en connecties zien ook stemrecht, democratie weet je wel! Elke stem is er een enzo.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • meneerjansen

    ook de ufo’s komen van links, want groen zijn ze!

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     Ja en Wilders is de 2e Wereldoorlog begonnen, sure, gaap en geeuw…! Vergeet de Volkskrant niet in je bakfiets naast de Pampers te flikkeren als je zo bij de AH wegfietst op je bakfiets…

     (in antwoord op meneerjansen)
     • meneerjansen

      Tip: Er schijnen nog een paar plekjes vrij te zijn op het PVV lijstje!
      ja knikken en doekoe pakken…. dat kunt u!

      zet em op!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Nee dank je ik heb een goed lopende toko en mijn volksvertegenwoordiger doet ‘t prima voor mij. Maar misschien kun jij met behoud van je uitkering pro-Europa gaan flyeren voor een-of-andere intellectuele graai partij.

      (in antwoord op meneerjansen)
 4. Jessicaja

  Goed idee van Fleur Agema. Niks mis mee.

 5. Cervantis

  Big deal, met de gasprijzen van nu zullen veel gezinnen de verwarming ook 5 graden lager gaan zetten

 6. meneerjansen

  goh… nu mogen de PVVlidjes een voor een ideetjes naar buiten brengen, want ineens is er democratie binnen de partij… Diksap!

  ik zeg taart en slingers!

 7. Cornelis Berend

  Fleur is een goeie voor in een oorlog.

 8. CorrievanGaal

  Wanneer worden die pvv stemmers nu eens wakker? PVV zal nooit de grootste partij van Nederland worden! Waar haalt hij al deze ministers dan vandaan als het wel zou lukken? Of komen die voort uit zijn kiezers?

  • Floris Maaskant

   PVV stemmers vragen zich meer af wanneer jij een keer wakker word, waarschijnlijk tegen de tijd dat onze koning Hassan heet en hij jouw uitkering stopt.

   Er zijn zo veel partijen die niet de grootste gaan worden, eigenlijk allemaal op ééntje na, namelijk degene die dat wel doet, toch stemmen de meeste mensen op partijen die niet de grootste worden. Dus wat een flut argumentatie!

   Komt nog een keer bij dat als de Euro crisis opeens serieus escaleert wat in het geheel niet ondenkbaar is, het ook niet ondenkbaar is dat Wilders wel de grootste wordt…

   (in antwoord op CorrievanGaal)
 9. CorrievanGaal

  Helemaal geen verwarming aan Fleur, dat is pas een maatregel waar we wat aan hebben…. Volgend jaar kunnen heel veel mensen de verwarming niet aan zetten, omdat ze het niet kunnen betalen!

  • Floris Maaskant

   Fleur betaald gewoon haar eigen verwarming. Mensen die hun verwarming niet kunnen betalen zullen wel iets stoms gedaan hebben; dus terecht dat je dan op een houtje moet bijten.

   ‘T wordt in dit land weer eens tijd dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt in plaats van bij het minste geringste en eigen stommiteiten bij de overheid te gaan aankloppen. Hoezo, mensen kunnen hun verwarming niet meer betalen, dan zal je wel een ongelooflijk stupide debiel zijn!

   Onder invloed van allerlei knuffel-partijen zijn die bajesen in Nederland uitgegroeid tot plekken waar boeven privacy en rechten hebben, ‘t wordt tijd dat we daar het mes in gaan zetten.

   (in antwoord op CorrievanGaal)
   • doubleUC

    Wacht maar tot je er zelf eens terecht komt, dan piep je wel anders. Ik kan je uit ervaring verzekeren dat detentie bepaald géén pretje is! Het is een regelrechte nachtmerrie!

    (in antwoord op Floris Maaskant)
 10. ruitje

  Goed idee! Wordt het wat schoner langs de snelweg!

 11. HeerlijkHendrik

  Maar dan ook in de kamer de temeperatuur wat lager. Want als je in de gevangenins het doet treft je niet alleen de bewoners maar ook het personeel, dus daar dan wel solidair mee zijn.
  Wat een vlut idee zeg, kom eens met in constructiefs daar wordt je voor betald, niet om ja te knikken en mee te lopen….

 12. doubleUC

  Wat is “geboeid papier”? 😉

Reacties niet toegestaan