‘De SP heeft ook een politbureau’

Niet alleen de PVV kent een ijzeren partijdiscipline en een ‘politbureau’. Ook de SP heeft er een, bestaande uit onder meer oudgedienden Tiny Kox en Jan Marijnissen, stelt politicoloog Andre Krouwel in Metro. “De SP is zeer autoritair.” Volgens hem is de SP 'helemaal geen rustige partij'. 'In provincies en gemeenten zijn er heel veel afvallige SP’ers die genoeg hebben van de partijdiscipline. Er stappen er in absolute aantallen meer op dan bij de PVV.' Aanleiding is meestal de verplichte afdracht aan de partijkas. Een belangrijk verschil is volgens de politicoloog dat de SP veel langzamer groot is geworden dan de PVV. Bij SP'ers zit de ideologie ook veel meer in het systeem en staat de partij sterker in een traditie. Krouwel: 'Bij de PVV zijn veel mensen op de persoon Wilders afgekomen. De boosheid in die beweging is veel explosiever.' En dat zie je terug in de manier waarop boze opstappers de vuile was buiten hangen.

Bron(nen):     Metro    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Freek Op 't Einde

  maar dat wisten we al sinds Marijnissen. old news.

 2. meneerjansen

  zolang Roemerboy zijn haar niet bleekt… prima!

 3. RonaldJohannes

  Echt weer een reactie van zo’n eurogeile anti-democratische overbodige politicoloog. Sp betichten van een ondemocratische houding. Schande. Hij is zelf ongetwijfeld groot voorstander van het stap voor stap inleveren van onze automomie ten gunste van die door en door ondemocratische regenten in Brussel. Die politieke unie waar we op afstevenen wordt een grote ellende. Omdat het ons allemaal wordt opgedrongen met maar een doel: Een kapitalistische heilstaat waarin de democratie alleen maar een vage formele contructie is vol met gaten. Maar de burgers, vooral in Nederland, en Duitsland zullen zich bestolen voelen. Alles wat ze hadden: Invloed, welvaart, zekerheden zoals pensioenen, sociale uitkeringen, werkgelegenheid geofferd worden op het altaar van het neoliberalisme. Sociale verhoudingen zullen nog slechter worden dan in de vs omdat europa armer is. Nee, heel goed dat de sp vasthoudt aan haar ideologie en zodoende nog enigszins een vuist kan maken tegen walgelijke liberale partijen als d66, groen-rechts etc, die niet meer doen dan kritiekloos de baan vrijmaken voor een laisser fair economie. Ga zo ddor sp en laat je niet gek maken en elimineer alle liberale infiltranten. Ze zullen niets dan ellende veroorzaken.

 4. Ernst Anepool

  Ach ja Andre Krouwelde “wetenschapper” die voorde VVD Kieskompassen inelkaar fibuleert waardoor Vara kijkers WNLzouden moeten gaan kijken (zie “de waan van de dag”) wiegelooft die propaganda spindoctorvan de VVD nu nog na dat echac?

  P.S. de VVD loopt verreweg het hardste leeg,maararamoet je weliets anders voor lezen dan de plaatselijke sufferdjes, lees binnenlands bestuur eens…

  http://www.rodereus.nl/pics/Schandalige-VVD-Linksmenschen-Agitatie-Propaganda-van-Andre-Krouwel.jpg

 5. Ernst Anepool

  Flauw hoor, een puur inhoudelijke reactie niet durven plaatsen…

Reacties niet toegestaan