Mark Verheijen bedoelde het allemaal niet zo kwaad

Vandaag is VVD-Kamerlid Mark Verheijen opgestapt, nadat de partijcommissie oordeelde dat zijn declaratiegedrag niet door de beugel kon. Premier Mark Rutte en fractievoorzitter Halbe Zijlstra deden eerder nog luchtig over de kwestie. Misschien niet gek. 'Verheijen heeft Rutte in 2006 erg geholpen in zijn strijd om het VVD-lijsttrekkerschap tegen Rita Verdonk. Dat is Rutte niet vergeten', zegt een VVD'er volgens de Volkskrant. Bovendien zorgde Verheijen er in 2009 voor dat de VVD voor het eerst de grootste werd in Venlo, de geboorteplaats van Geert Wilders. Verheijen stond bekend als een talent met grote ambities. Zelfs SP-Kamerlid Jasper van Dijk heeft alleen maar warme woorden voor de gevallen VVD'er: 'Hij is een gretig politicus, in de positieve zin van het woord. Wat nu gebeurt, is bijzonder spijtig voor hem.' Peter de Koning, voorzitter van VVD Limburg is de enige VVD'er die het openlijk voor hem opneemt. 'Dat van die declaraties: ik geloof er niks van dat hij dat opzettelijk heeft gedaan. Frauderen is bewust de boel belazeren, zo ken ik hem niet. Hij heeft gewoon even niet opgelet', zegt De Koning. 'Wat hij heeft bereikt, deed hij op een faire manier.' Volgens Verheijen heeft het NRC Handelsblad 1.300 gedeclareerde ritten gecontroleerd. Daarvan waren er 6 of 7 verkeerd geboekt. 'Dat is niet goed, maar ik zet het hiermee wel in perspectief', aldus Verheijen. Verder zijn er nog een diner en een netwerkbijeenkomst mogelijk foutief gedeclareerd. Het blijkt genoeg voor een vertrek uit de Kamer. Volgens De Koning onverdiend. 'Het zou triest zijn als het hier eindigt. Politiek is niet alleen zijn baan, maar ook zijn lust en zijn leven. Verdient hij dit? Ik heb daar vraagtekens bij'.

Bron(nen):   Volkskrant      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ernie

  De VVD baas in Limboland gelooft niet “dat hij dat opzettelijk heeft gedaan. Frauderen is bewust de boel
  belazeren, zo ken ik hem niet. Hij heeft gewoon even niet opgelet”

  Laatst liep ik de winkel uit met een volle tas boodschappen en lette ff niet op…. ik vergat te betalen, maar deed dat niet opzettelijk; ik was niet bewust de boel aan het belazeren hoor!

  Wat een redeneertrant hebben ze bij de VVD… je krijgt er spontaan een bobbel in je broek van.

 2. FritsB

  De gemiddelde werkgever beoordeelt zijn mensen op hun daden, niet hun bedoelingen. Kennelijk geldt dat niet voor politici.

 3. Dead Silence

  Vrijheid Van Declareren.

 4. RP Geniet

  Stelen van de baas heet dat volgens, hij vergeet gemakshalve in te gaan op de beschuldiging van een bouwbedrijf in Limburg dat hij erg lucratief is omgegaan met een aanbesteding t.g.v. een hem bekend bouwbedrijfje.

  Krijgt vast een baantje bij een Rabobank in de regio Limburg

  Mensen in het ‘echte’ bedrijfsleven vliegen voor minder de straat op.

  • Dead Silence

   Als ik een envelop van mijn werkgever gebruik voor privé doeleinden, lig op staande voet eruit.

   (in antwoord op RP Geniet)
   • ernie

    je moet hem ook niet gebruiken, je moet hem declareren

    (in antwoord op Dead Silence)
   • RP Geniet

    omdat werkgevers uitgaan van de grote getallen, gebruik jij er 1 dan anderen vast ook dat keer op keer als anderen ook zo denken en doen loopt dit op jaarbasis flink op omdat het vaak niet blijft bij een envelop alleen.

    Is helaas zo dat de grootste kostenpost binnen bedrijven oneigenlijk gebruik tot diefstal van bedrijfseigendommen is.

    (in antwoord op Dead Silence)
 5. Glorix

  ’Verheijen heeft Rutte in 2006 erg geholpen in zijn strijd om het VVD-lijsttrekkerschap tegen Rita Verdonk. Ik ben erg benieuwd hoe erg Verheijen die verkiezing destijds geholpen heeft. Die uitslag heb ik nooit vertrouwd. Verdonk stond in de peilingen destijds ver voor op Rutte en toen ineens…. Daar wassie: Onze immer lachende leugenjoker. Hier zou die zogenaamde “integriteitscomissie” ook eens onderzoek naar moeten doen.

Reacties niet toegestaan