PVV-lijsttrekker gaf haar eigen zoon een gesubsidieerde opdracht

De Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber, tevens lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, heeft namens haar partij voor duizenden euro’s aan subsidiegeld opdrachten gegeven aan een bedrijf waarvan haar zoon vennoot is. Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. Faber schakelde het bedrijf van haar zoon in voor het beheer van de website van de PVV Gelderland. Dit werd eerder kosteloos gedaan door Statenlid Marc van Kampen. In 2012 werd het uitbesteed aan de vennootschap onder firma (VOF) ‘MR Websites’ in Nijkerk, waarvan Fabers zoon Willem Martijn een van de twee vennoten is. De opdracht werd betaald uit de subsidie voor fractiebijstand.  

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Roland Bruynesteyn

  Goed dat onderzoeksjournalistiek uit zijn winterslaap komt. Ik stel voor dat andere kranten de handdoek ook oppakken en (ook) andere partijen onder het vergrootglas leggen…

  • Zmirlap

   Volgensmij zijn de afgelopen dagen een goed voorbeeld daarvan. Er is net een VVDer opgerot

   (in antwoord op Roland Bruynesteyn)
   • Calhoun84

    Dat dacht ik ook, maar PVV’ers kruipen graag in de slachtofferrol. Ik heb bij de VVD’ers in ieder geval een stuk minder gehuil gezien.

    (in antwoord op Zmirlap)
    • brabantman

     Als ik zie om wat voor bedragen dit gaat, dan kan ik alleen maar zeggen, dit was een vriendendienst.
     Er zijn geen ‘normale’ bedrijven te vinden die een website voor een dergelijk klein bedrag maken/onderhouden.

     (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Natuurlijk is het een vriendendienst. Dat is ook het probleem wanneer het om subsidiegelden gaat.

      (in antwoord op brabantman)
 2. Oh_Oh_SarCastro

  vol verwachting klik ik op dit artikel om te lezen over een schandaal van epische proporties wat het ict schandaal evenaart. Gaat het om een lousy website voor een paar lousy duizend euro.

 3. Point

  Godzijdank op de valreep nog ff een schandaal(tje) rond de PVV. Dankzij het altijd oplettende overschrijvende journaille net op tijd voor 18 maart. Dank u!!

  • Albert Bakker

   Wat nou als deze Gelderse overblijfjuf nou eens niet in de subsidiepot aan het graaien was gegaan? Dan had het “journaille” niets gehad om over te schrijven.
   Alhoewel toegegeven mevrouw hoger heeft gemikt dan te pissen in brievenbussen is het natuurlijk niet goed te twitteren dit.

   (in antwoord op Point)
 4. Paulus

  Oh gelukkig. Valt er toch nog iets lelijks te schrijven……

 5. FritsB

  Zoals Brabantman al schrijft is het onderhoud van de site voor een bijzonder schappelijke prijs gedaan; dat heeft veel geld bespaard in vergelijking met de tonnen die andere partijen daaraan uitgeven. En overigens valt onderhoud van de website naar mijn idee gewoon onder ondersteuning van de fractie. De NRC is hier – weer – buitengewoon kinderijk aan het stoken.

 6. Burgermans

  Kon het NRC nu echt niets anders vinden om de PVV in diskrediet te brengen?

  • Albert Bakker

   Misschien moet je even aanbieden om uit eigen zak bij te springen om het mislukte kroost van deze nooddruftige graaimadam van centjes te voorzien. Dan verspeel je ook niet het recht van spreken over subsidiekwesties in de toekomst. Nu ga ik je voortaan uitlachen.

   (in antwoord op Burgermans)
 7. Tim66

  Het modder gooien is weer begonnen ,de antie PVV media doen weer hun best de PVV in discredit te brengen ,maar ze vertellen niet dat Mev Faber bij een hoogleeraar rechts weten schappen netjes heeft geinformeerd of dit kon!
  Maar zielige journalistjes het gaat jullie niet lukken de gewone bevolking is het gelieg en roof kabinet zat! Schrijf daar maar eens over

 8. Allard

  Wat zijn de PVV’ers toch weer boos. Het is allemaal weer de schuld van de media nietwaar jongens en meisjes?

  • Albert Bakker

   Precies hetzelfde goedpraat gedrag als bij links. Geen recht van spreken meer dus.

   (in antwoord op Allard)
  • Tim66

   Allard ,zo denegrerend als je schrijft doet me aan niets anders denken en deze woorden kwamen bij mij op wat ben jij een arrogante LUL!!!!!

   (in antwoord op Allard)
   • Allard

    Ik heb het idee dat je een beetje boos bent. Klopt dat? Want dat gescheld moet toch ergens vandaan komen?

    (in antwoord op Tim66)
    • Tim66

     Nee hoor Allard ,jij bent het type bully ,die mensen probeert uit te lokken en als je dan tegen woord krijgt ga je proberen met “Probreer je slimme opmerkingen te maken ” en dan denkt dat je medestanders krijgt om zo laten zien hoe je mensen weg zet en probeert te kleineren.
     Helaas Allard je probeert hiermee je eigen minderwaardigheids complex te verbergen!
     En nog een fijne avond gewenst ,en reageer het AUB niet af op je gezins leden als je die mocht hebben!

     (in antwoord op Allard)
     • Allard

      Hoezo, jij begon met schelden hoor. Dan is het toch logisch dat ik vraag of je boos bent? Je reageert namelijk nogal emotioneel en dat schelden is zo te zien ook geen onbekend iets voor jou.

      Kijk die PVV-lijsttrekker heeft het er zelf na gemaakt hoor Tim en dat komt dan helaas voor haar in de media terecht. Als jij daar niet tegen kunt, ja dan is dat erg jammer.

      (in antwoord op Tim66)
 9. Hans H

  Kostelijk, de verontwaardiging onder de pvv’ertjes. Die loopt voor een van de birdbrains Tim66, kennelijk zo hoog op dat z’n z’n bovenkamer een vastloper heeft wat de neutrale lezer doet vermoeden dat de het cijfer uit z’n nickname z’n gemeten IQ weergeeft.

 10. Tim66

  Beste Hans,
  Jouw reactie zegt genoeg iedereen die PVV stemt heeft natuurlijk een laag IQ,dit zegt meer over jouw beperkte en bevoorordeelde denk vermogen dan dat van de PVV kiezer.
  en wat betreft mijn uitdrukking van arrogante lul kwam gewoon bij mij op omdat het denigrerend schrijven van je vriendje Allard , minachting en neerbuigend naar andere mensen is.
  Dus stop gewoon met te doen alsof je slimmer of hoger IQ denkt te hebben omdat het jullie niet bevalt dat mensen op de PVV stemmen, de partijen waar jij op stemt doen het ook niet zo goed dit is de rede waarom de PVV in de peilingen de grootste partij is.
  Ondanks mijn lage IQ wens ik je een fijne dag!

Reacties niet toegestaan