Jos van Rey was nog veel corrupter

Jos van Rey heeft als wethouder in Roermond meerdere jaren vertrouwelijke documenten uit vergaderingen tussen de burgemeester en wethouders doorgespeeld naar projectontwikkelaar Piet van Pol.
Dat schrijft het NRC zaterdag op basis van een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan de Verenigde Staten. Andere geheime gemeentelijke informatie zou ook niet veilig zijn geweest bij Van Rey, volgens de krant. Hierbij gaat het om gespreksverslagen en andere documenten die werden gevonden tijdens huiszoekingen bij Van Rey en Van Pol. Het tweetal zou al sinds 1998, toen Van Rey wethouder werd, onderonsjes hebben. Door deze geheime onderonsjes werd Van Rey "in een voorkeurspositie gebracht", aldus het rechtshulpverzoek. In 2003 kwam bij Van Pol een fax binnen met interne informatie van de gemeente over de koop van een parkeergarage. Ook kreeg de VVD tienduizenden euro's aan sponsorgeld van bouwbedrijven, via een bedrijf op naam van Van Rey's kinderen. "In ruil voor zijn medewerking, dan wel die van de gemeente Roermond, voor het verkrijgen van een opdracht en/of vergunning'', is te lezen.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhemaLogos

  Wee degenen die het kwade goed noemen en het goede kwaad, die het licht tot duisternis maken en het duister tot licht, die van zoet bitter maken en van bitter zoet.
  Wee degenen die wijs zijn in eigen ogen, die naar eigen oordeel verstandig zijn.
  Wee degenen die helden zijn in het drinken, die dapper zijn als er wijn wordt geschonken, die voor een geschenk de schuldige gelijk geven en de rechtvaardige beroven van zijn recht.
  Daarom, zoals kaf door vuur wordt verteerd en dor gras in vlammen opgaat, zo zal hun wortel verrotten en hun bloesem verwaaien.
  Zij verwierpen het onderricht van de HEER van de hemelse machten,
  en verachtten de woorden van de Heilige van Israël.

 2. Malky

  Die man heeft kennelijk vanaf bijna 20 jaar zijn gang kunnen gaan, graag minder flitsen en meer surveillance op VVD-ers.

  • Dead Silence

   Daarom is Roermond een fijne woonstad geworden en is de werkloosheid drastisch gedaald.

   @3Huis: wat vreet u allemaal uit van mijn belastingcenten en wat zien we ervan terug? Niks.

   (in antwoord op Malky)
 3. Koper

  Limburgse politicus corrupt? Is sneeuw wit?

Reacties niet toegestaan