Paniek bij GroenLinks nu er nog maar 3 zetels over zijn

Toen Jolande Sap het roer overnam van Femke Halsema stond de partij in de peilingen op 14 zetels. Nu, ruim anderhalf jaar later, nog op 3 zetels. Binnen de partij neemt de roep toe om Femke Halsema in te zetten als laatste reddingmiddel om een electorale ramp te voorkomen. Ook op Twitter neemt de druk van partijgenoten op Halsema toe. Tot nu toe zonder merkbaar resultaat. Extra gevoelig: GroenLinks is in de jongste peiling (van TNS-Nipo) net zo klein als de Partij van de Dieren, waarop Sap zo graag neerkijkt.

52 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Rinus57

  Laat het woord Kunduz vallen en iedereen begrijpt waarom , op naar de 0 zetels

 2. uknowme

  Vooropgesteld ik stem geen groen links. Je kunt veel van de partij zeggen maar weglopen voor verantwoordelijkheid doen ze niet. het getuigd van durf om niet altijd de makkelijke weg te kiezen van altijd maar tegen zijn als oppositiepartij (a la SPen de laatste tijd ook van PVV/PVDA). Jammer dat de kiezer dit niet ziet. Blijkbaar scoor je meer door luidkeels moord en brand te schreeuwen.

  • Floris Maaskant

   Ja maar van PvdA en SP zou ik bij god niet weten waar ze voor staan, bij Groen-Links en PVV weet je dat wel.

   PvdA roept al jaren dat ze de beste ideeën hebben, maar wat die ideeën dan zijn blijft vaag. Samsom heeft zijn kinderen mee genomen op het podium, maar meer is niet blijven hangen. Ze zeggen wel zelf dat het moeilijk uit te leggen ideeën zijn en dat het allemaal niet gemakkelijk is, nou ja dan stemt natuurlijk hooguit je trouwe achterban op je.

   SP is inderdaad overal tegen maar wat willen ze nu eigenlijk behalve als ze de macht hebben alles eerlijk verdelen, waar —als je kan rekenen— in de praktijk helemaal niks van terecht komt. Want bij de middenmoot waar het meeste te halen valt kan je echt niet nog 5% extra gaan weghalen en al het geld gaat in ‘t bestrijden van de crisis zitten.

   Van Groen-Links en PVV kan je zeggen wat je wil, maar ze profileren zich veel duidelijker met een toekomst visie. Maar schijnbaar wil de Groen-Links stemmer liever een wolkenfiets partij…

   (in antwoord op uknowme)
 3. Floris Maaskant

  Hadden ze eindelijk iemand die zo nu en dan iets verstandigs zei en een reëel oog voor de situatie en die dus salonfähig begon te worden in plaats van die hysterische Femke, gaan die links-mensen er niet meer op stemmen… Zo kom je dus nooit aan de knoppen.

 4. Willem F. Jansen

  foetsie

 5. Willem F. Jansen

  Trek de stekker er maar uit Sappie, je weet hoe dat moet.

 6. Uilenspiegel

  Meelopen achter de neo-liberale marktpolitiek aan, waar rijk dank zij vriend Mark de vingers likt, oorlogje voeren, pensioengelden naar Brussel brengen, een Lenteakkoord met bezuinigingen op zorg, cultuur en onderwijs, tsja, Henk en Ingrid kun je wel voor de gek houden, paaien met beloften en mooie praatjes, kiezers van Groen Links niet.

  • Floris Maaskant

   Daar gaan we weer, de domme H&I hebben ‘t allemaal niet zo goed begrepen en de belezen links-mensen —die het brood in de pap niet verdienen— hebben ‘t allemaal heel goed gesnapt en zijn zo intelligent.

   (in antwoord op Uilenspiegel)
 7. Apex

  Jolanda, trek de stekker er toch uit.
  Gelukkig hebben steeds minder Nederlanders sympathie voor appeltjesgroene, hypocriete alles verbieders en potverteerders.
  Sap, El Fassed, Dibi, Peters, ze zouden op het schoolplein nog niet gekozen worden voor het uitzetten van de doelpalen.

 8. Apex

  Ik vergeet van Gent nog, die elke dag op en neer naar Den Haag gaat vanuit Groningen maar wel de forensen tax verdedigd. Hoe hypocriet wil je het hebben.

  • André Somers

   Wat is daar nu hypocriet aan? Het lijkt me juist getuigen van principes als je dat soort voorstellen verdedigt, *ook* als ze je in je eigen portemonnee treffen! Ze is van mening dat ze de keus heeft om ver van haar werk te wonen, en dat de samenleving die keus niet hoeft te subsidiëren.

   Hoewel ik geen GL stemmer (meer) ben, vind ik het jammer dat ze er zo slecht voor staan.

   (in antwoord op Apex)
 9. Apex

  @ Floris
  Gl IS een wolkenfietspartij.
  Van het niveau all animals are equal, but some animals are more equal than others. Ook Femke was dit al trouwens.
  Wie in Amsterdam woont, vooral ondernemers en zij die voor zichzelf zorgen weet hoe GL zeloten (van Poelgeest) alles vernietigen wat voor hun voeten komt. Verboten verboten verboten!!

  • Floris Maaskant

   Uiteraard ben ik dat allemaal met je eens, ben ondernemer in Amsterdam ;-).

   Sap leek —soms heel even— uit een iets realistischer hout gesneden, daarom mocht ze ook bij de grote jongens aan tafel komen spelen. Maar Groen-Links kiezers hebben nu laten zien dat hun partij nooit een rol van betekenis zal gaan spelen.

   Hoe anders is dat bij de PVV, Wilders doet ook heftige uitspraken, maar begrijpt ook dat Nederland een coalitie land is waar je compromissen moet sluiten (net als dat Sap dat begreep), zijn achterban heeft hem daarin niet in de steek gelaten toen het zo ver was. Groen-Linksers doen dat dus wel, dit geeft aan dat het een groep mensen is die niet gespeend is van enig realisme.

   (in antwoord op Apex)
 10. porca

  Het leukst zou zijn 1 zetel, voor de nummer 10 op de lijst.

 11. Uilenspiegel

  @ Floris
  Wat betreft jouw opmerking over de belezen linksmensch het volgende. In Engeland vroeg men zich af of de mensen wisten wat ze kregen als zij op de aartsconservatieve Thatcher stemde. Als men mensen liet kiezen uit programmapunten bleken ze een voorkeur te hebben voor Labour en dus niet voor Thatcher’s conservatieve partij. Het stemvee stemde fout, stemde op een volksmenner. Er is geen reden te denken dat dit hier en nu anders gaat. Jouw kanttekening over de belezen linksmensch die het allemaal beter weet, slaat derhalve nergens op.
  Verder valt het mij op dat je realiteitszin koppelt aan mensen die jouw mening delen. Laat ik en velen met mij nu gaan voor een andere realiteit. Als Sap realiteitszin had gehad, dan had ze geweten dat haar achterban haar ommezaai naar rechts niet zou pikken, dan was ze overgestapt naar mannetje Pechtold.
  Voor de duidelijkheid: Groen Links heb ik al jaren terug de rug toegekeerd.

  • Floris Maaskant

   Scherp gezien allemaal. Weet je wat ik heb opgemerkt? Dat je aan de linkerkant van de lijn, zowel als aan de rechterkant hele domme en hele slimme mensen hebt.

   Alleen wat mij opvalt is dat zogenaamd intellectuele-likse blaadjes en babbel-programma’s aan de lopende band al heel lang iedereen ter rechter zijde weg proberen te zetten als dom. Dus als je Wilders/Fortuyn/Bolkestein stemt ben je dom en als je iets links stemt ben je goed en slim. Dat vind ik allemaal prima, je doet maar, maar als je kaatst moet je ook de bal verwachten!

   Ik vind inderdaad dat mensen die links zijn veelal realiteitszin missen, dat blijkt ook wel ik ken weinig mensen die links zijn en zakelijk goed zijn, aan de andere kant zijn linkse mensen bijvoorbeeld weer goed in podium kunsten, dat soort dingen, op dat vlak zie je weinig rechtse mensen. Het enige wat ik gezegd heb in deze discussie was, dat ik het jammer vond dat er nu eens een keer iemand aan de linker-kant was die wel enige realiteitszin had en dat die dus door links-mensen wordt afgeserveerd.

   Voor je onderzoekjes geef ik niks, het sturen van onderzoeksuitkomsten en media-aandacht daarin is deel van mijn zakelijke portfolio, ik kan er zo tien onderzoeken van naam naast leggen die het tegenovergestelde beweren. Geheel overigens zijn de punten van Wilders dusdanig duidelijk dat je niet hoeft te verwachten dat de gemiddelde kiezer die mis-understood heeft…

   (in antwoord op Uilenspiegel)
 12. Jannie Ooms

  Groen-Links heeft voor mij afgedaan toen Sap het met Rutten op een accoordje gooide en onze manschappen naar Kunduz stuurde. Waarom? Ze wilde tonen dat GL wel degelijk regeringsverantwoordelijkheid kon dragen. Machtsgeil dus. De partij wordt terecht afgestraft voor de fratsen van Sap!

 13. Uilenspiegel

  @ Floris
  Wat een standpunt: linkse mensen ontbreken veelal in het zaken doen. Er zijn er anders genoeg te vinden. Volgens mij is het zelfs “hip” om als firma van naam wat linkse hobby’s te omarmen: mens en milieubewust produceren verkoopt tegenwoordig.
  Maar los daarvan, links hoeft niet zijn best te doen om figuren als Wilders, Bolkestein en Fortuyn als dommig weg te zetten, dat doen ze zelfs wel.
  En het steunen van Kunduz getuigt van realiteitszin? Ga toch fietsen.
  Mijn onderzoekjes mag je gerust naar de prullenbak verwijzen. Als jouw job is het sturen van onderzoeksresultaten en het sturen van media aandacht, dan verbaast het mij niets dat je weinig waarde echt aan wetenschappelijk onderzoek. Jammer.
  En wat Wilders betreft en zijn programma: volgens de leden die uit die sekte zijn gegaan, heeft Wilders schijt aan Henk en Ingrid en vindt hij het eigen programma onuitvoerbaar. Dat is pas realiteitszin.

  • Floris Maaskant

   Dat het steunen van de Kunduz-missie een goed idee was heb je mij niet horen zeggen, wat mij betreft hadden we nooit een cent gespendeerd aan enige missie en al helemaal niet aan de Kunduz missie, wat ik wel gezegd heb is dat Sap op enig moment Salonfähig werd door te tonen dat ze tot compromissen bereid was meer recentelijk. Dat noem ik realiteitszin, daar je in dit land nooit alleen regeert maar als coalitie, schijnbaar is dat erg ingewikkeld te begrijpen, dat blijkt ook wel weer uit de reactie van de GroenLinks kiezer.

   Linkse mensen ontbreken inderdaad in het zaken doen, uiteraard heb je mensen op de werkvloer, maar in de boardrooms of op borrels kom ik ze zelden tegen. En de geluiden die ik op dit forum hoor kom ik daar ook zelden tegen. Dingen waar je geld mee kan verdienen zijn altijd hip, of ze nu links zijn of rechts. In Aerdenhout en het Gooi is linkse aanhang zeer gering. Ik zei het al eens eerder: linkse mensen die het nog niet eens gelukt is om ooit een rol drop te verkopen of iets anders groter zakelijks denken nu wel dat ze weten hoe je een land moet besturen, Volkskrant en NRC staan vol met dit soort wijsneuzen.

   Als je begrepen had wat ik zei, namelijk dat ik zelf debet ben aan het zo laten landen van bijvoorbeeld onderzoeksgegevens als de opdrachtgever ze graag geland wil hebben, dat het raar zou zijn als ik onderzoeksgegevens van andere zou geloven. En al helemaal politiek gekleurde onderzoeksgegevens. Gezien mijn portfolio in dit veld ga ik er zelf van uit dat ‘het nieuws’ voor 90% gemanipuleerd is door een of andere belanghebbende partij, welcome to the real world!

   Volgens hen die ontslagen zijn was het altijd de schuld van de baas, sinds wanneer is dat een maatstaf?

   (in antwoord op Uilenspiegel)
   • willemZ

    Wat een borstklopperij: je bent, naar eigen zeggen, zelf debet aan het zo laten landen van onderzoeksgegevens als de opdrachtgever ze geland wil hebben? Stoer hoor. Ik zou je portfolio ‘in dit veld’ wel eens willen zien. Je bent me wel een intellectueeltje…
    Zeker ook veel contacten met de Telegraaf – die fijne krant van wakker en anti-intellectueel Nederland? Die draaien hun hand ook niet om voor enige fine-tuning van de feiten en kritiekloze acceptatie van rechtse faits divers. Leest zo lekker weg.
    In al je tirades kom ik trouwens het christelijk dagblad ‘Trouw’ niet tegen. Lijkt me ook een leuk psipaaltje.
    Over de dropverkoop niets dan goeds overigens. Jammer dat het geen exportproduct is. Nergens in Europa te slijten. Zullen Henk & Ingrid wel blij mee zijn.

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • biesheuvel22

     als iemand de waarheid spreekt moet hij of zij opeens zijn waffel houden?. floris zegt tenminste wat veel mensen denken!!!!!

     (in antwoord op willemZ)
    • me_clair_you_tarzan

     Vrijwel alle Nederlandse media zijn links, dat is het hem juist. Het is goed dat er de laatste tien jaar een tegengeluid op gang komt! Het is toch vreselijk hoe de klaplopers dit hele land in een wurggreep houden!

     (in antwoord op willemZ)
    • Floris Maaskant

     Weinig klopperij bij, ‘t is maar een klein deel van mijn portfolio, echter daarom weet ik wel wat die wereld waard is: niks. Je mag mijn portfolio zien als je klant wordt, maar daar heb je wel een dikke portemonnaie voor nodig en die acht ik niet echt aanwezig gezien jouw linkse ideeën.

     Bij de Telegraaf wil ik niet dood over een tuinhek gevonden worden, heb er zeker geen zakelijke contacten in de aangehaalde hoedanigheid.

     Het schijnt erg moeilijk te zijn voor je om het begrip ‘drop verkopen’ of iets anders verkopen te snappen. Wat er mee bedoeld wordt is dat als je niet in staat bent dik geld te verdienen met iets of zelfs nog nooit iets ondernomen hebt omdat je nooit verder gekomen bent dan een baantje, het vreemd is dat je wel denkt over iets groters zoals het besturen van een heel land te kunnen meebeslissen. Het is zo iets als dat je een holletje tot aan de hoek niet haalt maar wel mee denkt te kunnen doen met een marathon.

     (in antwoord op willemZ)
 14. Willem F. Jansen

  Goddank debiele Tofik dus niet terug in de Kamer

 15. Uilenspiegel

  @Floris
  Je beweert dus dat het enkel sluiten van compromissen getuigt van realiteitszin. Ik weet het niet hoor, maar als links regeert (minder vaak dan mij lief is) sluit ze altijd (want ze moeten, net als rechts) een regeerakkoord en dus compromissen. Dus hoezo ontwaar je nu, de laatste tijd, bij Sap recent realiteitszin. Een beetje loze opmerking al bij al dus.

  Ik ken jouw definitie van links niet, maar er zijn wel degelijk linkse ondernemers, ze zijn in de minderheid dat is waar, maar het is maar waar je zoekt en kijkt. De ASN bank is een linksig bedrijf. Mensen die investeren in schone energie hebben vaak een linkse achtergrond en daar is veel in te verdienen. Er zijn verder nog tal van coöperatieve ondernemingen en linkse initiatieven die geslaagd zijn, maar goed die wil je toch niet zien.

  Overigens had ik wel begrepen dat je onderzoeksgegevens op een bepaalde manier wilt laten landen: ik noem dat manipuleren. Dat anderen dit ook doen (real world) is natuurlijk zo, maar gelukkig ben jij niet alleen op de wereld en zijn jouw resultaten als ze zo op goed landen, gericht zijn, al gauw niets meer waard. Jouw klanten, of opponenten zullen de truc doorkrijgen, ook al verdien je nu wellicht veel.

  Tot slot zou ik de Volkskrant (en dit Forum) niet links willen noemen, dat getuigt niet van realiteitszin. Je moet de opiniepagina van de Volkskrrant eens lezen, het zal je goed doen, ik ben daar allang afgehaakt.

  • biesheuvel22

   Hou toch op man, het is toch duidelijk wat hij bedoeld, de GL achterban laat compromissen sluitende Sap in de steek, dus over rechts regeren met groen links wordt daardoor onmogelijk. En hij heeft gelijk geef dat nu eens een keer toe!
   ASN is gewoon onderdeel van SNS REAAL hoor, maak je geen zorgen 100% eigenaar. En de wereld draaid voor 99% op rechtse motieven en initiatieven, ‘t zou tijd worden dat links ook eens wat doet dat de motor draaiende houdt.

   (in antwoord op Uilenspiegel)
   • willemZ

    Je spelling is al net zo goed als je wijze van redeneren.

    (in antwoord op biesheuvel22)
    • Floris Maaskant

     Ik zou me eerder zorgen maken over jouw eigen wijze van redeneren en niet over de wijze van spellen van een ander die ergens een t-tje teveel neer zet.

     (in antwoord op willemZ)
  • me_clair_you_tarzan

   @Uilenspiegel
   Tsssk, links slaat geen deuk in een pakje boter, uitkeringstrekkers zijn het geen ondernemers!

   Floris en biesheuvel hebben gelijk, mensen die links stemmen en Sap in de steek laten nu het realistisch wordt gooien hun eigen glazen in. Ik vond haar wel sympathiek en had gehoopt dat ze een beetje de wind mee zou krijgen, had haar als optie in het vuur gehouden voor de verkiezingen. Denk dat door haar juist GroenLinks enige potentie had naast de oorspronkelijke achterban, maar schijnbaar heeft die achterban dat zoals Floris zegt dat niet begrepen. Jammer ik vind Yolande een power woman terwijl ik nooit begrepen heb waarom mensen die Halsema zo geweldig vonden!

   (in antwoord op Uilenspiegel)
  • Floris Maaskant

   Het sluiten van compromissen getuigd van realiteitszin inderdaad, iets dat wat partijen links en rechts doen, voor Groen-Links was dit voor het eerst, maar de Groen-Links kiezert snapt dat schijnbaar niet. Is ‘t kwartje nu gevallen of bevestig je je status als linksch-mensch?

   ASN is inderdaad van SNS REAL, een hele commerciële club, maak je geen zorgen, niks links aan. Heb trouwens bij ASN zelf ook een aantal rekeningen lopen, niet vanwege de linksigheid maar vanwege de rente die je op je lopende rekeningen krijgt, dat hadden andere banken niet en zij wel.

   Van het laten landen van onderzoeksgegevens heb je bitter weinig begrepen, maar goed. Bij kranten heb ik in die hoedanigheid geen contacten, dat zou de onderzoeken verdacht maken zijn onze klanten niet bij gebaad. Het gaat hier niet om de opponenten maar om de publieke opinie, die alles geloven wat uit onderzoeksresultaten komt, opponenten weten ook wel uit welke koker de wind waait. Onderzoeksgegevens zijn altijd ‘waar’ en daarom valt er niet tegen te vechten.

   Al dit soort flora zijn behoorlijk links, behalve de Telegraaf dan misschien.

   (in antwoord op Uilenspiegel)
   • Uilenspiegel

    Het gaat om de manier van zaken doen van de ASN en van andere ondernemingen. Dat al het geld met elkaar verbonden is, is wel duidelijk.
    Overigens kruisten reacties. Zie boven.

    Je zegt dat het laten landen van onderzoeksgegeven gaat om de publieke opinie. En je zegt dat onderzoeksgegevens altijd “waar” zijn.
    Je zegt ook dat het niet gaat om opponenten.
    Kun je eens een voorbeeld geven. Het klinkt allemaal erg gewichtig, maar ik vraag mij af of dit zo is.

    En volgens mij willen Groen Links, de PVDA, D’66 en de SP al jaren compromissen sluiten. En uit recent stemmen tellen blijkt dat de oppositie in de kamer heel vaak met de regering meestemt. Dus links heeft meer realiteitszin dan jij hier verwoordt.
    Iets wat ik trouwens betreur. Ik houd van een krachtige oppositie.

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     Ik had het over de realiteitszin bij de GroenLinks kiezer, niet bij GroenLinks zelf! Een linkse samenwerking is nog nooit gelukt en gaat nu al helemaal niet meer lukken. Zelfs Roemer regeert nog liever met Rutte dan met de PvdA.

     Maak je geen illusies, als er ergens een doelgroep voor is is er handel, ASN is geheel commercieel opgezet vanuit die visie door moederbedrijf SNS Reaal. En SNS zit qua beleggingen in dingen waar jij met je linkse gezicht niet bij gezien wil worden, ‘t is de bank met de minste scrupules op dat punt onder alle Nederlandse banken. En juist dat bedrijf is volledig eigenaar van ASN, uit welke motieven denk je dat dat is?

     Omdat onderzoeksgegevens voor het grote publiek de naam hebben ‘waar’ te zijn is dat een waardevolle tool om in te zetten bij het ombuigen van de publieke opinie. Vele organisaties hebben er belang bij om zo’n tool te kunnen inzetten om hun product of zienswijze kracht bij te zetten gestaafd door iets wat boven alle twijfel verheven is. Voor sommige klanten is deze tool een uitkomst.

     (in antwoord op Uilenspiegel)
     • Uilenspiegel

      Misschien is dan de realiteitszin bij de Groenlinkse kiezer dan wel erg groot: we haken af, want Groen Links is ons clubje niet meer. Jij benoemt dat omgekeerd, want men wil geen compromissen sluiten. dat is niet waar. Die kiezer wil geen compromissen sluiten ten koste van waar men voor staat. Het moet wel wat opleveren.
      Maar genoeg daarover. Het wordt een woordspel zo en daar schieten we niets mee op.
      Wat betreft de SNS, dat zal best zo zijn. Als de ASN maar staat voor waar ze voor zeggen te staan. Als dat niet zo is: graag verwijzingen, dan gaat mijn geld daar morgen weg. Er zijn nog andere banken met idealen.
      Wat betreft het plaatsen van onderzoeksgegevens in de markt. Moet ik dit zo zien. Als voorbeeld: Unilver ontwikkelt een boter die goed is voor hart en bloedvaten, sponsort onderzoek daarna, en jij of een verwant bedrijf plaatst die gegevens als onafhankelijk bureau voor Unilever in de markt en daar profiteert Unilever weer van. Zo iets?
      En tot slot, geef je nog antwoord op de gewetensvraag die ik eerder stelde. Na mij de zonsvloed of toch iets van betrokkenheid op?

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Prima dat je afhaakt, maar dan dwing je de wat gematigdere rechtse partijen wel tot weer een echt rechtse samenwerking, je gelooft toch niet dat VVD, CDA, Christenunie echt over links gaan? Zelfs D66 zal geen SP doen. PvdA heeft zichzelf in z’n voet geschoten met Samsom, als ‘t Plasstek was geworden had de VVD misschien nog wel wat met ze gewild maar niet onder ex-oproer-kraaier Samsom, gaat niet gebeuren. Rutte en Roemer zou nog kunnen, maar daar kom je verder in de kamer niet mee rond als je ook GroenLinks slacht voor je idealen. Maar goed jullie gaan je gang maar, gaan we weer gewoon over rechts.

      Unilever is geen klant, maar zo iets zou kunnen ook op andere manieren, maar het is slechts een tool, het doel is publieke beïnvloeding en ik verzeker je iedereen die iets wil bereiken en enigszins ergens een rol in speelt doet er aan mee en onze groep is niet de enige die dergelijke tools in de markt zet. Ik ben nog steeds verbaasd hoe makkelijk mensen iets voor zoete koek slikken en hoe maakbaar de realiteit of perceptie van de gemiddelde Nederlander is. Zelfs journalisten of juist journalisten geloven alles wat je ze geeft; vooral omdat deze laatste luie flikkers zijn die overschrijven makkelijker vinden dan iets uitzoeken.

      Je gewetensvraag heb ik inmiddels beantwoord, en ik kan je verzekeren mijn hele familie is heel oud gelukkig geworden is met deze levenshouding, dus wat dat betreft heb ik een goed voorbeeld.

      (in antwoord op Uilenspiegel)
 16. willemZ

  Beste Biesheuvel 22:
  ‘als iemand de waarheid spreekt moet hij of zij opeens zijn waffel houden?. floris zegt tenminste wat veel mensen denken!!!!!’
  Wat een gelul: Ik zeg nergens dat Floris z’n waffel moet houden (dat beweert-ie zelf trouwens wel in een aantal eerder reacties op andere berichten). Verder zegt Floris ongetwijfeld wat een aantal mensen denken. Prima.
  Je manier van redeneren is niet alleen beroerd. Je leest ook nog eens niet de helft van wat er staat!

  • Floris Maaskant

   Ik heb liever niet dat je mij dingen in de mond legt, dat iemand zijn waffel moet houden heb ik zeker niet gezegd! Nergens en nooit niet. Ik ben pro-discussie!

   Ook Biesheuvel ga je weer gelijk weg zetten, kijk nu wat je zegt, dat de beste man niet zou lezen, ik weet niet maar de man geageerd heel steekhoudend. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ik hier met iemand probeer te discussiëren die moeite heeft om op enig niveau de boel te kunnen volgen.

   (in antwoord op willemZ)
   • willemZ

    Beste Floris,
    ik heb het van die ‘waffel houden’ even voor je opgezocht:
    ‘Het aan iemand verkopen van een rol drop is inderdaad niet erg imponerend, daarom denk ik dat mensen die ZELFS DAT nog niet gelukt is in hun leven, beter weg kunnen blijven uit vraagstukken als: ‘blijven we in de Euro?’. Derhalve kan de gemiddelde NRC/Volkskrant journalist voortaan over dit onderwerp beter z’n waffel houden’.
    Het is geschreven door Floris Maaskant en te lezen op: https://www.welingelichtekringen.nl/opinie/42416/telkens-wordt-de-neergang-van-de-pvv-voorspeld-telkens-blijft-de-blonde-terminator-overeind.html
    Hoezo pro-discussie?
    Het is niet mijn bedoeling iemand weg te zetten. Als er een inhoudelijke discussie gevoerd wordt, verwacht ik dat men kennis neemt van de argumenten en daar naar behoren op reageert. Dit is een kwestie van burgerlijk fatsoen en GOED lezen. Goed lezen houdt in dat men reageert op wat er in een tekst staat en niet wat men dénkt dat er staat.
    Als er niet goed gelezen wordt, dan kan er ook niet goed worden geredeneerd; laat staan dat men dan een deugdelijk (tegen)argument kan formuleren.
    Wat betreft spelling: hiervoor geldt hetzelfde. Met name in rechtse kring wijst men graag naar allochtonen en de beheersing van de Nederlandse taal als voorwaarde tot integratie in de maatschappij. Het lijkt me dan ook niet teveel gevraagd om van iedereen te verlangen (misschien wel te eisen!) dat men de Nederlandse taal goed beheerst. Zoniet, dan kan je het ook wel schudden op de arbeidsmarkt.

    (in antwoord op Floris Maaskant)
   • willemZ

    Ik leg je niets in de mond: ‘Derhalve kan de gemiddelde NRC/Volkskrant journalist voortaan over dit onderwerp beter z’n waffel houden’.
    Het ging over de ‘goddelijke blonde’ d.d. 6 juli 2012.

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     Da’s waar, maar dat was wel in een heel andere context en je rukt ‘t nu uit de context. Dat ging over mensen die ergens helemaal geen ervaring in hebben nog credits op een andere manier hebben, die van toepassing is en dan in een links-blaadje gaan vertellen hoe ‘t allemaal moet. Da’s prima als je ook wat ter tafel brengt waardoor je recht van spreken hebt anders dan je schrijfsels en studeerkamergeleerdheid.

     (in antwoord op willemZ)
 17. willemZ

  @me_clair_you_tarzan
  ‘Vrijwel alle Nederlandse media zijn links, dat is het hem juist. Het is goed dat er de laatste tien jaar een tegengeluid op gang komt!’
  Na 10 jaar zou je mogen verwachten dat dat tegengeluid ook gevestigd zou zijn. Uit deze klaagzangen blijkt dat – bepaalde groepen – dat niet zo vinden.
  Missie blijkbaar niet geslaagd dus.
  ‘Het is toch vreselijk hoe de klaplopers dit hele land in een wurggreep houden!’
  Lees eens even goed na wat hier staat. Moeten we als weldenkende mensen dit soort onzinnige uitspraken zo maar accepteren?

  • Floris Maaskant

   Clair heeft recht. Ik weet niet of het je is opgevallen maar voor het eerst sinds Torbecke hadden we een liberale premier, dus sinds Fortuyn is de rechter zijde weer populair geworden.

   En Clair heeft ook gelijk dat er aan de linkse kant van de samenleving een hoop klaplopers zijn. Als je onder de uitzuigers onder de uitkeringstrekkers gaat kijken (zij die langdurig werkloos zijn en niet bereid zijn iets anders aan te nemen dan waar ze voor opgeleid zijn) wie er links stemmen krijg je het idee dat de hele achterban van sommige partijen zijn hand ophoud. Waanzin!

   (in antwoord op willemZ)
  • me_clair_you_tarzan

   @willem
   moetenwe als hard werkende mensen ons laten gijzelen door die linkse kliek die onze belasting centen er door heen jagen soms??? en dan zeker ook nog accepteren dat we gebrainwashed worden door hun linkse media…pfff…als je het nu over onzinnige uitspraken hebt!!!! je bent zeker zelf zo’n klaploper dat je zo gepikeerd reageert?! gelukkig zijn er mensen als Floor die je eerlijk vertellen waar het op staat!!!! Iemand die gewoon geld verdind met een bedrijf en misschien mensen een baan bied, daar heb je wat aan niet aan die linkse kliek bah!!!!

   (in antwoord op willemZ)
 18. Uilenspiegel

  Nog een keer. Ik heb niets tegen het sluiten van compromissen. Links en rechts zullen dat moeten doen als men wil regeren. Maar Sap daarom realiteitszin toekennen is te mager. Ze heeft voor Groen Links nagenoeg niets binnen gehaald, als dat realiteitszin is, kunnen ze die partij beter opdoeken. Dat is geen zaken doen.

  Als Floris bedoelt dat Groen Links instemt met een neoliberale marktpolitiek dan denk ik dat hij gelijk heeft. Ik noem dat echter geen realitietszin, maar dom. Want dan stem je in met uitbuiting, onderdrukking en vernietiging van de planeet.
  Dan stem je in met korte termijn winsten. Dat mag je the real world noemen, onze kinderen en kinds-kinderen zullen er niet blij mee zijn.

  En verder houd ik voor geen enkele bombast mijn mond.

  • Floris Maaskant

   Uiteindelijk regeert geld altijd en jij met je linkse idealen nooit. Dat zou wel kunnen geheel overigens, maar dan zou je met je geld moeten stemmen en niet met het rode potlood, en zo principieel zijn jullie linksen dan ook weer niet of in ieder geval niet met genoeg, want de mooie spulletjes moeten wel in huis natuurlijk.

   Trouwens zoals Clair zegt begon GL net interessant voor haar te worden dus genoeg body ga je dan nooit bij elkaar krijgen als de achterban bij het minste geringste compromis afhaakt. Haal lekker bejaarde-mercedess-rijdster Femke weer van stal, weet je zeker dat je nooit aan de knoppen komt!

   (in antwoord op Uilenspiegel)
   • Uilenspiegel

    Ik heb niet alleen idealen, ik handel er ook nog na. En mijn invloed is wellicht beperkt, maar zeker wel aantoonbaar. Dat we niet met genoeg zijn valt te bezien. Er is in Nederland een vrij stabiel links blok, dat zij de zaken niet goed uitspelen vind ik wel. En helaas had rechts nu 1 zeteltje meer, wat uniek is.
    Claire noemt alle linksen uitkeringstrekkers. Een dergelijk statement lokt bij mij geen reactie uit.
    Maar dan een gewetensvraag. Is het bij jou: Na mij de zonsvloed of houd je nog rekening met anderen (verder weg dan je directe familie bedoel ik dan)?

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     Ik zou zeggen bestudeer 2000 jaar wereldgeschiedenis, kijk naar wat het communisme en het socialisme met Rusland, China en Noord Korea hebben gedaan en je kunt voor jezelf het antwoord formuleren.

     Ik geloof niet in de goedheid van de mens. Iedereen zal het maximum pakken dat hij pakken kan, mannen doen dat om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor vrouwen. En vrouwen kiezen onderbewust altijd de mannen die het meeste te bieden hebben voor hun nageslacht. Dus seksueel worden mannen gemotiveerd om het slechte te doen om zo maatschappelijk hoger te stijgen dan hun concurrenten.

     (in antwoord op Uilenspiegel)
 19. Uilenspiegel

  @ Floris
  Je schrijft:
  “Ik zou zeggen bestudeer 2000 jaar wereldgeschiedenis, kijk naar wat het communisme en het socialisme met Rusland, China en Noord Korea hebben gedaan en je kunt voor jezelf het antwoord formuleren.

  Ik geloof niet in de goedheid van de mens. Iedereen zal het maximum pakken dat hij pakken kan, mannen doen dat om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor vrouwen. En vrouwen kiezen onderbewust altijd de mannen die het meeste te bieden hebben voor hun nageslacht. Dus seksueel worden mannen gemotiveerd om het slechte te doen om zo maatschappelijk hoger te stijgen dan hun concurrenten”

  Ik ben noch communist of socialist en zeker geen fan van voornoemde landen. Ik probeer vanuit welbegrepen eigenbelang humaan te handelen omdat daar iedereen baat bij heeft, niet in de laatste plaats ik zelf. Of je daarvoor in de goedheid van de mens moet geloven weet ik niet. Wat ik wel weet is dat jouw opvatting een hele domme en achterhaalde opvatting is.
  Apen (en andere dieren) tonen sociaal gedrag omdat ze daar als groep en individu baat bij hebben.
  En als je denkt/gelooft dat vrouwen enkel kiezen voor status en dat daarom mannen geneigd zijn het slechte te doen om maar zo hoog mogelijk op de maatschappelijke ladder te komen, ja dan zegt dat denk ik meer dan genoeg over jouw drijfveren.
  Je moet naar mijn idee erg eenzaam zijn.

  • Floris Maaskant

   Mijn domme en achterhaalde opvatting heeft me wel veel gebracht anders.

   Ik geloof dat jij een heel beperkt beeld hebt van mijn wereld, maar dat vind ik wel best eigenlijk.

   Het was leuk van je opvattingen te horen.

   (in antwoord op Uilenspiegel)
  • me_clair_you_tarzan

   @Uiltje
   natuurlijk kiezen vrouwen voor de status van een man als het om serieuze relaties gaat. zo’n man kan je zekerheid bieden en weet wat hij wil. daarbij hebben dat soort mannen ook meer uitstraling. en vrijwel alle meiden vinden dat aantrekkelijk, alleen onzekere en lelijke meisjes gaan voor de linksere bakfiets types!!!!

   (in antwoord op Uilenspiegel)
   • Uilenspiegel

    Laat ik nu met mijn opvattingen een sterke en knappe vrouw hebben getroffen. Laten we nu 3 begaafde en knappe kinderen hebben, Laten we nu, mijn vrouw en ik een bovenmodaal inkomen hebben.
    Dat had je niet gedacht hé?

    (in antwoord op me_clair_you_tarzan)

Reacties niet toegestaan