Duitse vriend van Wilders is neonazistische wapenhandelaar

Primeurtje van de Telegraaf, toch geen vijand van Geert Wilders en de PVV. De contactpersoon van Geert Wilders bij de rechtse Duitse burgerbeweging Pegida handelt in ploertendoders, vlindermessen en honkbalknuppels. Deze obscure wapenhandelaar, ’Ed der Holländer’, is de Nederlandse spreekbuis bij de wekelijkse manifestaties in Dresden. De hooliganleider heeft allerlei connecties met neonazistische figuren en verboden organisaties als Blood & Honour. Edwin Wagensveld (46) heeft in het Beierse Bastheim een wapenwinkel met in Nederland verboden stroomstootwapens van 500.000 volt en pepperspray.Wagensveld blijkt kopstuk van de Duitse ’Hooligans tegen salafisten’ (HoGeSa), een beweging van gewelddadige voetbalfans.

93 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Tja, hoe je het ook wendt of keert, al die (extreem-)nationalistische bewegingen trekken óók bijzonder foute figuren aan. Altijd zo geweest. Wil natuurlijk niet zeggen dat ze allemaal zo zijn (…), maar ze zitten er altijd tussen bij dit soort bewegingen.

  Naar ik mij meen te herinneren was Pegida in het begin overigens een beweging die zich distantieerde van de politiek. Men pretendeerde een politiekloze stroming te zijn, in de zin dat ze geen voorkeur hadden en iedere bezorgde Wutbürger zich daar thuis zou kunnen voelen. Maar nu ze Wilders daar hebben laten spreken, kun je ze rustig in een bepaalde hoek schuiven; socialistisch, nationalistisch. anti-islam en fel tegen Europa, of in elk geval de EU, hoewel de naam (avondland) je op het verkeerde been zou kunnen zetten.

  Telegraaf is verder niet bepaald een vrind van de PVV (meer). Laatste verkiezingen ging men daar (wederom) vol voor de VVD. Maar Telegraaf is Telegraaf en die voorkeur kan daar natuurlijk zomaar veranderen.

  Wat ik wil zeggen, ik ben totaal niet van de PVV, maar ik denk niet dat Wilders die man bewust heeft uitgekozen. Wat je ook van ‘m vindt, de man is niet op zijn achterhoofd gevallen. Hij’s wel alle contact met de realiteit kwijt, maar da’s wat anders.

 2. Burgermans

  Je kunt zeggen van de Heer Wilders wat je wilt maar zijn analyse van de islam is wel correct gebleken.

  • KarlRuprechtKroenen

   Nou zeg dat wel,

   Je kunt zeggen van de Her Wilders wat je wilt maar zijn analyse van de islam is wel correct gebleken.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Caspar Mulders

   Je blijft roepen, maar onderbouwing, ho maar. Volgens Wilders is er geen gematigde Islam en steunen alle Moslims de sharia, en iedereen die links is is een communist die de Sharia steunt. Maar wie vechten er tegen IS? Juist, overwegend MOSLIMS en COMMUNISTEN.

   (in antwoord op Burgermans)
 3. KarlRuprechtKroenen

  Oh….

  Een man die in luchtdruk geweren en in Duitsland legale zelfverdedigingswapens handelt, zo iemand die moet wel heul vaut zijn he?
  Nu hebben we het bewijs; Wilders is geen Neo-Liberaal maar een Neo Nazi, want Wilders heeft contac met deze man, die heel veel andere contacten heeft, en daarom is Wilders vaut.

  Ja dit is wederom het bewijs, weg met Wilders, hij is het kwaad jaaahh hij is het kwaad.

  Ik ga steeds meer sympathie voor Geertje opbrengen, als links-mensen zoveel moeite doen om hem als het ultieme kwaad (ɹǝןʇıɥ ɟןopɐ) AF TE SCHILDEREN, dan moet je ergens dus toch goed bezig zijn.
  Als je zo gehaat wordt door mensen zoals sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb, dan ben je in ieder geval geen linksig Gut-mensch en heb je in ieder geval een gezonde portie realisme in je systeem zitten

  Ernie , ouwe mafketel , kom er eens in, (Ernie heeft zo te zien onlangs Disqus zelfmoord gepleegd na dat bijna direct met mijn laatste despuut met hem). Ernie ik daag je weer uit , kom er nog eens in, knul kom er nog eens in!
  Ik wil weer eens uit jouw lelijke mondje horen dat ik ook een Nazi ben, hihihi…

 4. Burgermans

  Selectieve verontwaardiging, 3huis. De vriendjes van Harry van Bommel zijn terrorist en Jodenhater. Hoor ik jullie Gutmenschen nooit over.

  • Caspar Mulders

   Anderen zijn fout (en dat moeten we maar op Burgermans zijn blauwe oogjes geloven, maar dat terzijde), dus is het niet erg dat Wilders optrekt met gewelddadige neo-nazis? Zegt genoeg over Burgermans: een nazi-vergoeilijker.

   (in antwoord op Burgermans)
   • KarlRuprechtKroenen

    Kijk, jij hebt het door(denk je) je trapt vol in de truc en volgt braaf de framing show die sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb hier opvoert.

    (in antwoord op Caspar Mulders)
    • Caspar Mulders

     Goedkope uitvlucht, geheel vrij van argumenten. Het punt negeer je: Wilders trekt neo-nazis aan, en dat kan hem kennelijk niets schelen, want hij doet NIETS om het te voorkomen. Want neo-nazi stemmen zijn ook stemmen als je geen enkel moreel besef hebt, zoals Geert Wilders.

     (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • Burgermans

      De PvdA trekt Jihadisten en pedofielen aan en doen ook niets om dat te voorkomen.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      1) Kul. Verreweg de meeste pedofielen zijn blanke autochtone mannen.
      2) De Jihadisten die er zijn, zijn overwegend tweede en derde generatie. Net zoals in Amerika de Italiaanse maffia voornamelijk uit tweede en derde generatie bestond.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Feit blijft dat de PvdA Jihadisten en pedofielen aantrekt en niets doet om dat te voorkomen, Caspar.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Jij weet kennelijk niet wat een feit is.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Een feit is een aantoonbaar gegeven, Caspar.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Een aantoonbaar gegeven is dat pedofilie een misdrijf is dat als geen ander bijna exclusief door autochtone mannen wordt begaan. “De PvdA trekt pedofielen en jihadisten aan” is wishful thinking. Wist je dat verreweg de meeste immigranten naar Nederland zijn gekomen onder regeringen van VVD en CDA?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Net zo min als de PvdA verantwoordelijk is voor de pedofielen en Jihadisten die op haar stemmen is de PVV verantwoordelijk voor de neonazi’s die op haar stemmen.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Ah, dus nu is de PvdA niet meer verantwoordelijk voor de dingen waar jij ze zojuist van hebt beschuldigd? Je bent wel flexibel in je argumenten, dat moet ik je meegeven.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Beter lezen, Caspar. Ik heb de PvdA nergens van beschuldigd. Ik zette het feit dat de PvdA pedofielen en Jihadisten aantrekt tegenover het feit dat de PVV neonazi’s aantrekt.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      En dat bleef wishful thinking. Welke pedofielen en jihadisten trekt de PvdA dan aan?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Dutchy

      Neo nazi’s waren bij de bijeenkomst die de PVV / de heer Wilders had georganiseerd, aantoonbaar en openlijk. Wil jij even je stellingname hardmaken dat de PVDA pedofielen en Jihadisten aantrekt? Of ben je alleen maar aan het framen en doen feiten er niet toe Burgermans?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Dead Silence

      Zoals ik al zei, als je volgens je geloof je 9-jarig nichtje mag doen. Dat wordt zeker niet in de statistiek meegenomen.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Dutchy

      Toon dan maar je stellingname over de PVDA aan, Burgermans 😉

      (in antwoord op Burgermans)
     • Dutchy

      Laat je niet zo opnaaien door Burgermans, don’t feet the troll 😉

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Ik heb ergens nog de misplaatste hoop dat met argumenten mensen die door Wilders en Rutte belazerd worden van die oplichters gered kunnen worden…

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dead Silence

      1) Klopt gedeeltelijk. Vooral in de juridische hoek zitten deze viezeriken. Daarnaast is het natuurlijk leuk om met je 9-jarige nichtje te trouwen. Dat is geen pedofilie natuurlijk.
      2) Dus men voelt zich niet thuis, en maakt er ook zelf een zooitje van en anderen hebben het gedaan. Dus gaat men maar verderf zaaien.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • KarlRuprechtKroenen

      Goedkoop antwoord, geheel vrij van enige intelligentie.
      Het punt kan je dus niet zien: PVDA SP en GL trekken linkse jodenhaters,haatdragende moslims en gewelddadige milieu activisten aan, en dat kan hun kennelijk niets schelen, want zij doet NIETS om het te voorkomen. Want linkse jodenhaters,haatdragende moslims en gewelddadige milieu activisten stemmen zijn ook stemmen als je geen enkel moreel besef hebt, zoals bij PVDA SP en GL .

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Ik heb nog nooit een linkse jodenhater ontmoet, ik heb nog nooit een haatdragende moslimfundamentalist op iets anders dan het CDA zien stemmen (de meeste stemmen helemaal niet omdat ze dat goddeloos vinden) en gewelddadige milieuactivisten vallen in het niet bij gewelddadige hooligans, en laat die nu overwegend PVV stemmen…

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      En omdat jij het niet ziet ziet iemand anders het ook niet?

      Je kunt wel proberen moreel beter uit de bus te komen als de ander, maar aangezien ik je zonder veel moeite kan afweren met jij-bakken, sta je nou ook weer niet zo erg stevig.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Als je denkt dat een jij-bak een echte afweer is, dan denk ik niet dat het de moeite is met jou te discussiëren. Maar goed, de echte punten negeer je, net zoals overigens Wilders.

      * De mensen die tegen IS vechten zijn overwegend Moslims en communisten, de twee Grote Vijanden volgens Wilders.

      * Je hoort Wilders nooit over gewelddadige autochtone hooligans (of Duitse, zoals laatst in Renesse), want die wil hij te vriend houden.

      * Wilders komt totaal niet op voor de rechten van onderdrukte AUTOCHTONE vrouwen, zoals vrouwen uit streng gereformeerde hoek.

      * De ‘massa-immigratie’, voor zover die überhaupt bestaat, is door CDA en VVD ingezet en volgehouden. De partij die er het meest tegen was, en een partij die ik niet steun, is de SP.

      * Wilders heeft echte criminelen in zijn fractie en op zijn kieslijst gehad. Daar vallen een paar krakers bij in het niet.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Je snapt niet wat ik wil zeggen he?

      As je het gelijk aan je kant wilt hebben en een morele high grond wilt bezitten van waaruit je je gedachten kunt verdedigen zonder dat je onderuit te halen bent moet je ervoor zorgen dat het laakbare gedrag wat je de opponent verwijt niet in je eigen kamp voorkomt.

      Dan kan je wel met argumenten je gelijk willen halen, een jij bak is dan genoeg om je onderuit te trekken, argumenten zijn niet nodig in dit geval.
      Omkeren is genoeg.

      Wat jij opnoemt,
      vanuit links begaat men dezelfde soort blunders, alleen hebben die dan weer een ander jasje aan.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Dead Silence

      Linkse partijen trekken linkse terroristen aan.En die moorden ook nog. En linkse terroristen stemmen zijn ook stemmen. En er zitten er ook nog in de Tweede Kamer. En links doet er niks aan. Behalve hun ziel als een hoer verkopen aan de duivel.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
   • Burgermans

    LOL Iedereen die mij volgt weet dat ik een broertje dood heb aan jullie nazi’s en Jodenhaters.

    (in antwoord op Caspar Mulders)
    • Caspar Mulders

     Wees dan een echte man en zeg dat Wilders wat moet doen aan het feit dat bijna alle Nederlandse neo-nazis achter de PVV staan.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Waarom zou ik? Ik ben geen PVV-stemmer en al helemaal geen PVV-campagnestrateeg.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Je loopt hem wel te verdedigen met het hele “selectieve verontwaardiging”-verhaal, en scheldt zijn tegenstanders uit voor “Gutmenschen”. Je zet jezelf behoorlijk weg als Wilders-supporter.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dankzij de hypocriete reacties van jullie linkse Gutmenschen krijg ik steeds meer sympathie voor de Heer Wilders.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Bullsh*t. Je bent gewoon keihard rechts en je verdedigt Wilders. Daar heb jij niemand die links is voor nodig. Het feit dat je blijft schelden zegt genoeg over jou.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      LOL. Ik scheld nooit, ik benoem. Of ga je soms ontkennen dat jij links bent en je ethisch superieur waant aan de Heer Wilders, Caspar?

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      “Gutmensch ist sprachlich eine ironische Verkehrung des ausgedrückten Wortsinns „guter Mensch“ in sein Gegenteil. Der Ausdruck gilt als politisches Schlagwort mit meist abwertend gemeinter Bezeichnung für Einzelpersonen oder Personengruppen („Gutmenschentum“).”

      Wilders zegt ook altijd dat hij benoemt. Bijvoorbeeld wanneer hij zijn politieke tegenstanders “handlangers van Mohammed B.” noemt. Dat is ook geen benoemen.

      En nee, ik ontken niet dat ik links ben (en met mij, interessant genoeg, ook de meeste historische figuren die Rutte en Wilders zo graag co-opteren hoewel deze nooit iets met hen te maken zouden willen hebben). En ja, ik *ben* ethisch superieur aan Wilders omdat ik mijn geld niet verdien met het bang maken van mensen. Dat heeft niets met de betekenis van het scheldwoord “Gutmensch” te maken – als jij je geld niet verdient met het ophitsen en bangmaken van mensen ben jij OOK ethisch beter dan Wilders. Ben jij ook een Gutmensch dan?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Een ironische vergelijking is geen schelden, Caspar.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Gutmensch is onder rechts een scheldwoord, en dat weet jij ook. Je weet ook dat ik hier niet zomaar links kan plaatsen om dat te bewijzen, want dan zet disqus de post op stand-by.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      LOL Ja, vast.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Als je een URL in een post zet wordt die post niet geplaatst voor deze handmatig is goedgekeurd door de beheerder. Dat is een spam-beveiliging.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Caspar Mulders

      Goed, dan heeft welingelichtekringen die functie kennelijk uitgezet. Mijn vergissing, ik post hier nooit. In dat geval kan ik ook mijn link hier zetten: https://twitter.com/hashtag/gutmensch

      Wordt het hier niet als scheldwoord gebruikt volgens jou?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Sorry als ik je het gevoel heb gegeven dat ik je zou hebben uitgescholden, ik bedoelde het ironisch, Caspar. Jullie linkse wereldverbeteraars hebben wel lange tenen, zeg.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Het gaat niet om hoe ik iets opvat of dat ik het idee zou hebben dat jij me hebt uitgescholden. Je bent een anonymus op internet, dat doet me niet erg veel. Waar het om gaat is dat het woord Gutmensch in (extreem-)rechtse kringen wel degelijk een scheldwoord is, het wordt gebruikt zoals ze in de jaren ’80 “communist” gebruikt zouden hebben.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat zal ik jullie voortaan wereldverbeteraars noemen.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Overseasz

      Je kunt wel links plaatsen en die blijven ook staan.
      links.nl

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • KarlRuprechtKroenen

      Nee, echt waar, ben jij links?

      Ik ben overdonderd.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Sarcasme werkt beter als je het er niet zo dik bovenop legt.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • Dead Silence

      Het gemak waarmee links Nederland zich overgeeft aan iets laat zien wat voor een walgelijke mensen het zijn. Hoeveel jaren is Nederland wel niet in oorlog geweest door de historie heen? Hoeveel doden zijn er wel niet gevallen zodat die linksmensen hier in vrijheid leven kunnen? Ze geven er geen klote om, sterker voordat je ‘vrijheid’ zeggen kan, hebben linksmensen het al weggegeven. Nooit zul je een linksmens horen zeggen ‘dit is Nederland, pas je maar aan.” Nooit. Ze verkwanselen alles. Hoe gek moet je zijn als land om je aan buitenlanders aan te passen? Hoe ziek ben je als je je normen, waarden en vrijheid waar jaren en jaren voor is gevochten, duizenden Nederlanders door de jaren heen voor zijn gestorven, gratis en voor niets weggeeft omdat je het nou eenmaal wel gezellig houden wil?

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • Dead Silence

      Zo werkt het bij mij ook. En ik zie natuurlijk wat er op straat gebeurt. En wat er in Den Haag niet gebeurt.

      (in antwoord op Burgermans)
    • Dutchy

     Sorry Burgermans, helaas, je bent geen nationale bekendheid dus je denkbeelden zijn onbekend bij mij, tenzij je ze hier neerzet, zoals je nu de heer Wilders lijkt te verdedigen, door te bagatelliseren.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik bagatelliseer niets, ik toon slecht aan dat 3huis en zijn wereldverbeteraars selectief verontwaardigd zijn en valse argumenten gebruiken, Dutshy.

      (in antwoord op Dutchy)
  • KarlRuprechtKroenen

   Omdat sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb zelf ook een hekel heeft aan Joden?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Caspar Mulders

    Wat is dat nu weer voor bizarre reutel? Zelfs als het waar is, wat ik betwijfel, heeft het geen relevantie voor Wilders’ connecties met neo-nazis.

    (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
    • KarlRuprechtKroenen

     Ja bizarre reutel , vanuit jouw optiek gezien zeker, maar wees gerust, om Wilders te haten hoef je niet zover te gaan om hem op een lijn te zetten met neo-nazis, je mag hem gewoon haten omdat hij niet jouw wereldbeeld past.
     Ik weet genoeg van Hitler en de Nazi’s maar mis de link tussen Wilders en de Nazi’s gewoon.
     Van enige gelijkenis is geen sprake.

     En dat is dan ook weer de crux in dit soort oeverloos politieke geouwehoer, men heeft in de regel al een bepaalde overtuiging en zoekt vanuit die positie naar zaken die het gelijk bevestigt.

     Van enige objectiviteit is geen enkele sprake als het op geloof of politiek aankomt.

     (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Ik ben historicus, het maken van historische vergelijkingen is mij werk. Twee historische gevallen zijn NOOIT identiek, dat wil niet zeggen dat er geen raakvlakken zijn. Hitler en Napoleon waren totaal verschillende mensen met totaal verschillende ideologieën onder totaal verschillende omstandigheden. Toch waren er behoorlijk wat overeenkomsten.

      Er zijn ook de nodige overeenkomsten tussen Wilders en het nazisme: het idee dat nationaliteit aangeboren is en niet verworven kan worden (iemand wiens grootouders uit Marokko naar Nederland kwamen is volgens hen nog steeds Marokkaan en geen Nederlander), het idee dat er een overkoepelende linkse regering is hoewel het land door rechts geregeerd wordt, een intense afkeer van wetenschappers en intellectuelen, verheerlijking van een nationalistisch verleden zoals dat nooit bestaan heeft, economisch links en rechts standpunten bij elkaar sprokkelen maar als puntje bij paaltje komt alleen opkomen voor de financiële belangen van de allerrijksten, etc.

      Wie zegt dat er geen overeenkomsten zijn is precies even dom als wie zegt dat de twee precies hetzelfde zijn.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      “Wie zegt dat er geen overeenkomsten zijn is precies even dom als wie zegt dat de twee precies hetzelfde zijn.”

      Stropop tactiek aan het uitproberen?
      Beweren dat ik iets zeg wat ik dus niet zeg en dan dat aanvallen?

      Het gaat erom wat voor overeenkomsten en nog meer om de onderliggende lading.

      Zo is een appelboom geen perenboom.
      Ook al geven beiden vrucht, zien eruit als een boom hebben schors,takken, bladeren en nog meer overeenkomsten, beiden zijn compleet anders van aard.
      En dat is met het Neo liberalisme van Wilders en Neo-Nazisme van Hitler ook.
      Ze hebben raakvlakken maar zijn beiden van een heel andere goedje.

      Leuk je gesproken te hebben , ik zie je later graag weer terug, mooi weer buiten. 🙂

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Caspar Mulders

      Als ik op jou doelde had ik dat wel gezegd. Mijn laatste zin geeft niets anders aan dan wat er staat: mensen die de vergelijking a priori afwijzen zijn even dom als mensen die niet van verschillen willen horen, en allebei die groepen bestaan. De werkelijkheid is dat er wel degelijk overeenkomsten zijn. Sommige daarvan zijn onschuldig, anderen zijn verontrustend.

      Wilders is niet neo-liberaal, Wilders is reactionair: hij wil de klok terugdraaien naar een (fictief) verleden. Hij is niet internationaal georiënteerd (wat het neo-liberalisme wel is) maar juist zeer nationalistisch, en hij hanteert geen neo-liberaal economisch beleid (voor zover er sprake is van beleid i.p.v. oneliners) maar een ‘big tent’-aanpak die impliceert dat hij economische ideeën ondergeschikt vindt aan zijn conservatieve sociale agenda – dat is ronduit ANTI neo-liberaal, want bij hen komt de economie voor alles en vloeien alle andere maatschappelijke effecten uit economische zaken voort.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • Dutchy

      Ik haat helemaal niemand, ben het wel faliekant oneens met de denkbeelden die de heer Wilders uitvent. De Telegraaf zegt alleen maar in welke hoek Pegida zich bevind of althans een aantal binnen het kader van Pegida. De heer Wilder associeert zich hiermee, dan is het toch logisch dat er over bericht wordt?

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Hater Hater!!

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      lol,

      haten doe je een persoon. Je kan het oneens zijn met ideeën van een persoon, hoef je de persoon zelf nog niet weg te zetten 😉

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • Caspar Mulders

      Ik voor mij heb overwegend medelijden met de mensen die op Wilders stemmen. Een groot deel bedoelt het goed, maar wordt gewoon bang gemaakt en weet niet meer wat ze moeten geloven. Wilders doet mij nog het meeste denken aan zo’n Amerikaanse tv-dominee die mensen vertelt wat ze moeten geloven (en waar ze hun geld naartoe moeten sturen).

      (in antwoord op Dutchy)
     • Burgermans

      Desalniettemin is zijn analyse van de islam spot-on.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Dutchy

      Net mevrouw Hirsi Ali gehoord, net echt bepaald een vriendin van de Islam en zij is het oneens met de analyse van de heer Wilders. Maar bij de heer Wilders is er geen ruimte voor nuance en dat maakt hem een fundamentalist, net als fundamentele Moslims, christenen of wat voor een overtuiging dan ook.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Desalniettemin is Wilders’ analyse van de islam spot-on.

      (in antwoord op Dutchy)
     • Caspar Mulders

      Nee hoor. Wilders is compleet blind voor de meningsverschillen binnen de Islam. Binnen Wilders’ visie op de Islam is het bijvoorbeeld onverklaarbaar dat Iran en de Koerden (ook overwegend moslims) tegen IS vechten in plaats van met hen. Wilders is niet in staat te begrijpen dat niet iedere moslim-vrouw een willoos slachtoffer is. Wilders erkent niet dat er binnen de Islam vernieuwende en seculiere stromingen zijn.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Nee, hoor, dat heb ik hem nooit horen zeggen. Heb je een linkje van die uitspraak, Caspar?

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Dead Silence

      Zo heb ik medelijden met gutmenschmeelopers die hun ouders liever bij het afval zetten om maar politiek correct te zijn. Het decennia lange resultaat daarvan in onze Westerse samenleving is een diffuse tumor met een ongekende expansiedrift.

      (in antwoord op Caspar Mulders)
     • Dutchy

      Medelijden is z’n rare emotie in deze. Je kan het er niet mee eens zijn, je kan hen op de inhoud bestrijden, maar medelijden is op de persoon zelf gericht.

      (in antwoord op Dead Silence)
     • KarlRuprechtKroenen

      Uiteraard.

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      ik ken de heer Wilders niet als persoon, dus hoe kan ik hem dan haten?

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
   • Burgermans

    Inderdaad.

    (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
 5. Dutchy

  Caspar Mulders, je kan deze twee trollen wel aan zie ik, succes er mee, ik ga er geen aandacht meer aan dit soort denkbeelden geven .

 6. Brian

  Die dingen zijn gewoon legaal daar en z’n winkel ook..

 7. Overseasz

  Wilders is slim. De mensen die iets in hem zien als politicus zijn of gewoon dom en/of slecht geinformeerd. Vaak ontevreden over ze wat (niet) van hun leven hebben gemaakt. Of een combinatie van beide. En dat is al snel een aardig deel van het kiezersvolk.
  Pegida (alleen de naam al): verachtellijk volk van een voorbije generatie.

  • KarlRuprechtKroenen

   And thus he has spoken his omnicient&powerfull words!!
   Hail to The Lord Overseasz!!
   Master of the 7 realms!!!!

   (in antwoord op Overseasz)
   • Overseasz

    Tha’s true Rup. May the good Lord spread some enlightenment in your brain Rup.

    (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
    • KarlRuprechtKroenen

     He will en he does, but for thou o master Overseasz, i pray that thou shalt transfrom from a Cyclops into a Eagle , so that thy will have a better vision.

     (in antwoord op Overseasz)
 8. Pietje_Precies

  Prachtig Guilty by association stukje weer. Van mij hoeft Wilders niet, maar veel mensen worden zo zenuwachtig van hem dat ze dit nieuws moeten maken.

 9. Robin

  Goh.

 10. Bert Schimmel

  @Burgermans: Persoonlijk heb ik niets tegen domme mensen, maar waarom moet jij dat hier nou altijd zo uitgebreid etaleren?

  • Burgermans

   Probeer eens met argumenten te discussiëren in plaats van domme beledigingen, Bert. Als je dat tenminste kunt. 😉

   (in antwoord op Bert Schimmel)
 11. Koper

  “De contactpersoon van Geert Wilders bij de rechtse Duitse burgerbeweging Pegida”.

  Contactpersoon.

 12. wwoud

  Dit is allerminst een Telegraaf primeurtje. Duitse gerenommeerde media, waaronder Der Spiegel en de Frankfurter Allgemeine, berichtten reeds eerder over de banden tussen Wilders, Pegida en “Ed den Holländer.”
  Dit optreden van´Wilders komt namelijk niet spontaan uit de lucht vallen.

Reacties niet toegestaan