Paul Schnabel (D66) wil minister worden

Paul Schnabel, de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau is beschikbaar voor een ministerschap. Dat zei hij vannacht in het Radio 1-programma De Overnachting, schrijft NRC.

Het was al even aan de orde was dat hij minister zou worden tijdens een formatiepoging met D66, twee jaar geleden. Zegt dat hij veel ervaring heeft die hij kan meenemen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke

  Dat zei hij helemaal niet,
  hij zei dat hij 2 jaar geleden erg graag had gewild en dat het ministerschap hem nog steeds een mooie afsluiting van zijn carriëre lijkt, maar als hij gevraagd wordt moet hij er eerst nog eens goed over nadenken want hij wordt 65 en zou zich moeten afvragen of hij nog wel 80 uur per week wil/ kan werken.

  hij wilde dus minister worden bij de vorige formatie..
  en bij de komende formatie gaat hij er over nadenken als D66 in de regering komt, maar hij vindt zichzelf inmiddels een beetje te oud voor een baan de volgens hem nogal onderschat wordt.
  De presentator dacht dat dat zou gebeuren, Schnabel zelf zei daarover “Pas op! nu is D66 bij alle partijen favoriet, maar als mensen massaal VVD of SP gaan stemmen, moet ik nog zien of er überhaupt plek voor D66 overblijft.”

  Over ‘ervaring hebben’ zei hij zelfs dat hij Geen ervaring heeft met debatteren met Kamerleden en dat dat wel een vereiste voor ministers is, hij heeft beslist niet gezegd dat hij veel (of zelfs genoeg) ervaring heeft voor de baan.

  Volgens mij doet Welingelichtekringen hier verslag van een radioprogramma dat zij niet geluisterd heeft.

  Jammer

 2. Dead Silence

  Laat prof. Schnab(b)el maar zitten waar hij zit. Wij zitten niet te wachten op de volgende herder die gelooft in utopie Nederland. Dit land heeft saneerders nodig afkomstig uit de high-tech industrie, geen dagdromers.

Reacties niet toegestaan