Arme Teeven is weggepest: ”mijn aftreden was een opzetje”

Oud-staatssecretaris Fred Teeven vindt dat hij weinig heeft misdaan, maar slachtoffer is geworden van een gemeen complot. ''De mensen die dit hebben gedaan, hebben dit goed opgezet,'' zegt hij in een interview met het Leidse studentenblad Debat, aldus het AD.

Hij doelt op het feit dat het nieuws over de deal met Cees H. twee keer vlak voor de verkiezingen naar buiten is gebracht. ''Dit was niet 'per ongeluk'. Als je iets voor de tweede keer ziet gebeuren, dan denk je natuurlijk vanzelf: waar komt dit vandaan?'' VVD-minister Edith Schippers sprak destijds ook al van een complot, maar werd daarom weggehoond. Teeven moest vertrekken vanwege de deal die hij als officier van justitie sloot met drugscrimineel Cees H. Verantwoordelijk minister Opstelten had de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd over het bedrag dat H. overhield aan de schikking en stapte net als Teeven op. Teeven zelf vindt het nog altijd een 'belachelijke reden' om af te treden.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Wegpesten is natuurlijk nooit goed, maar hij kwam op mij niet echt over als een hartelijke warme persoonlijkheid.

 2. Burgermans

  Nu was de Heer Teeven geen goede minister die maar het is natuurlijk niet goed dat anonieme ambtenaren meer politieke macht hebben dan ministers.

 3. Willem Zanten

  Teeven heeft een grote berg boter op zijn hooft. als officier van justitie heeft hij zelf de grootste trukendozen open getrokken, op het criminelen af.hij rijdt niet voor niets in een gepantserde auto met persoonsbeveiliging

 4. disqus_RinSh7fPr4

  Het zal de heer Teeven ontschoten zijn dat als hij meteen openheid van zaken had gegeven m.b.t. de Cees H. drugsdeal hij nooit minister had kunnen worden.

 5. Jaap Aap

  Een warme persoonlijkheid, geen goede minister of boter op z’n hoofd zijn subjectieve en irrelevante zaken. De vraag is of er sprake was van boze opzet om hem weg te krijgen.

  Hij was mijn vriend ook niet maar als tot 2x toe een oude zaak uit de vergetelheid wordt gehaald, kort voor verkiezingen, dan lijkt dat inderdaad niet meer op toeval. Diegenen die hem weg wilden hebben, om welke reden ook, hadden dan duidelijk niet het landsbelang voor ogen. Had dat wel zo geweest dan waren ze eerder met de informatie op de proppen gekomen waardoor Teven uiteindelijk moest aftreden.

 6. quikfit

  De €U is ook een ”opzetje”….

 7. Dirk

  Ik zal er geen traan om laten omdat Teeven niets heeft gedaan om de persoonlijke situatie van ex-Jachtvlieger Julio Poch te verbeteren die op een verschrikkelijke manier door justitie gepakt is en al bijna 6 jaar in voorarrest zit in de corrupte staat Argentinië mede dankzij de Nederlandse regering bij monde van Hirsch Ballin.

Reacties niet toegestaan