Wie wordt de opvolger van Jolande Sap

Jolande Sap zal de geschiedenis ingaan als de eerste politieke leider die in anderhalf jaar een halve partij verspeelde. GroenLinks zal niet veel meer dan 5 zetels halen en de verwachting is dat Sap dan de eer (?) aan zichzelf zal houden en opstapt. Binnen GroenLinks is het denken over de opvolging opgang gekomen. Genoemde namen: Jesse Klaver (foto onder) en Kathalijne Buitenweg. Nadelen: De eerste is erg jong voor die post, de tweede staat niet op de kandidatenlijst

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Hef groen links maar helemaal op. De “groen-rechtsen” kunnen naar D66, de oud communisten naar de SP en de rest naar de PvdA.

  • Henk Daalder Windparken Wiki

   D66 wil peperdure kerncentrales
   De SP wil niet snappen wat duurzaam is, en hoeveel geld dat oplevert voor de SP kiezers, stemmen op GroenLinks kan ook SP’ers dat voordeel opleveren

   De PvdA kan pas weer als de lobbyisten van de fossiele energiebedrijven daar vertrokken zijn

   GroenLinks is de echte Partij voor de Vrijheid

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
 2. Hans

  Driehuis vergeet even te vermelden dat bij het aantreden van Femke Halsema, Groenlinks ook zware klappen kreeg. Toch wist Halsema terug te komen en werd een van de meest gerespecteerde politica in Nederland. Zelfs door Wilders hoog aangeslagen.
  Dus Jolande stap niet op. Ook niet na verlies. 84% van de leden kozen voor haar. Een duidelijker steun kon ze niet krijgen en laat ook zien dat GL leden zich niet laten leiden door hetzerige en hijgerige gedram van de media.

 3. catchit64

  Jolanda Sap… tja, wie is dat ook al weer?

Reacties niet toegestaan