Halbe Zijlstra steunt Wilders

De toestroom van vluchtelingen vormt een acute bedreiging voor de Nederlandse welvaartsstaat en sociale voorzieningen. Daarvoor waarschuwt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met het AD van zaterdag. Het mes moet in de opvang, versobering moet voorkomen dat meer mensen doorreizen naar ons land, bepleit de politicus. "Er is een run op Nederland, die moeten we stoppen. Want de zorgkosten lopen op, de woningmarkt loopt vast. Dat kunnen we niet accepteren. We moeten naar een minimumniveau voor deze vluchtelingen. Het is mijn dure plicht als politicus om ons eigen welvaartsniveau, waar hard voor gewerkt is, te beschermen." Zijlstra wil naar Deens voorbeeld vluchtelingen in de eigen regio al ontmoedigen. "Kijk naar Denemarken, daar slaagt een vergelijkbare aanpak ook. Je ziet zelfs dat de overheid daar in Libanon advertenties laat plaatsen met de boodschap dat afreizen geen zin heeft. En het werkt." De opvang van asielzoekers moet soberder, zegt de VVD-voorman. "Zij kunnen best toe met leefgeld van een paar tientjes in containerachtige woningen. Niet langer met uitgebreide huishoudelijke hulp en meerdere toelages. Nu loopt het per gezin soms op tot 2000 euro. Het is onhoudbaar voor ons land om dat te bieden." Medische zorg moet ook sober zijn. "Als mensen aandoeningen hebben of er is spoedeisende hulp nodig, dan helpen we hen gewoon. Maar plastische chirurgie, ooglidcorrecties, borstverkleiningen of -vergrotingen, een complete tandrenovatie. Dat soort zaken: echt niet." Veel gebeurt dat niet, "maar het gebeurt", aldus Zijlstra.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Point

  15 jaat te laat Zijlstra. Maar gelukkig geloven de mensen je goedvertelde leugens wel en gaan ze weer op je stemmen zoals altijd.

 2. zwellie

  Te weinig,te laat en te opportunistisch,je hebt je kans gehad,Zijlstra en je partij,niemand gelooft je leugens nog.
  Het mooiste voorbeeld is de woningnood voor eigen bevolking,waar mensen jaren en jaren moeten wachten op een betaalbaar huis en nu,voor de “vluchtelingen”ineens binnen een paar weken huizen uit de grond gestampd kunnen worden,was maar eens zo actief geweest voor je eigen bevolking,lul de behanger!

 3. Burgermans

  Te laat. We zitten nu al met duizenden testosteronbommen opgescheept die we nooit meer kwijtraken.

 4. johandevri

  Too late…too little. Verder denk ik dat dit al verkiezingsretoriek is van de VVD.

 5. Ko Herent

  Dit ter voorbereiding op de nieuwe verkiezingen hahaha. Het valt niet op gelukkig.

 6. Harrie Vangangelt

  Rechts inhalen mag niet.

 7. CRUSADER OF HEAVEN

  Ronduit walgelijk hoe de VVD zich kronkelt als rotte paling in een emmer met zout! Ze zijn nu al bezig om stemvee voor zich te winnen voor 2017 door dit soort verachtelijke uitspraken waar de VVD uiteindelijk zich niet aan houdt. Duidelijk het gedrag van een mix van Pinokkio en een Judas met een zakje zilverlingen van EU-Brussel wordt de democrtaie, nromen en waarden verkracht en verkocht. THANKXXXX, Mark Rutte aka kapitein Schettino en zijn Costa Hollandia.

  http://www.volkskrant.nl/opinie/-waar-is-premier-mark-rutte-eigenlijk~a3490427/

  • Jaap Aap

   Maar gelukkig hebben wij jou. Jij maakt geen deel uit van je zogenaamde “stemvee” en beschikt, als een van de weinigen, nog over een heldere politieke blik.

   Met dat laatste bedoel je natuurlijk een politieke mening die 100% overeenkomt met de jouwe. Jouw ‘soort’ lijkt niet echt veel op te hebben met het recht van IEDEREEN op een eigen mening en deze te verkondigen, zelfs als deze afwijkt van de jouwe….

   (in antwoord op CRUSADER OF HEAVEN)
  • Jaap Aap

   Doe je ook aan “zelf denken”, of volg je gewoon de mening van een dubieus type als Jan Bennink en denk je mogelijk dat dit de officiële lijn van de VK vertegenwoordigt?

   (in antwoord op CRUSADER OF HEAVEN)
 8. Henoch WalkwithGod

  Opiniestuk: Mark Rutte liegt bij Eenvandaag.
  Read: http://tl.gd/n_1snkipu

  • Jaap Aap

   Tja, het is de mening van iemand. Niet meer en niet minder. Maar als ik het volgende zie bij de auteur van het stuk “Christian-Zionist Blog and new Dutch Pro-Israël Twitter”, dan weet ik al uit welke hoek de wind waait. Eigenlijk al voor ik het gelezen had…

   Niets meer dan PVV propaganda.

   (in antwoord op Henoch WalkwithGod)

Reacties niet toegestaan