Rutte wil Olympische Spelen 2028 in Den Haag

Als het aan premier Mark Rutte ligt kunnen de Olympische Spelen van 2028 wel in Den Haag worden gehouden. Volgens Rutte zijn in de Hofstad ‘prachtige faciliteiten' zoals tennisbanen, hockeyvelden en voetbalvoorzieningen. 'Tussen Den Haag en Barcelona ligt er geen enkele stad van deze omvang aan zee, en dat is uniek', zei Rutte tegen Omroep West.

 In Londen gaf hij al te kennen dat de Britse organisatie van de Spelen als voorbeeld voor Nederland kon dienen. De reacties op Ruttes voorstel zijn op de site van de omroep niet bepaald positief. Hoe zit het met de enorme aanpassingen die gedaan moeten, en aan de kosten die daarmee gepaard gaan. Vooral dat laatste valt niet lekker.  'Half Nederland hangt aan de geeuwhonger', luidt een commentaar. 'Kap met die onzin!... en dan ook nog een openingsceremonie van 35 miljoen', aldus een andere lezer.

Bron(nen):   Omroep West      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Willem Brouwer

  En wie gaat dat betalen? zoete lieve gerritje?

 2. IIneke

  Olympische spelen naar Nederland? Alleen als dit volledig en belangeloos gesponsord wordt, en de belastingbetaler hier niet voor hoeft te bloeden.

 3. Stiefeltje

  Voor wie zich nog mocht afvragen hoever onze ‘jeune premier’ van de werkelijkheid is los gezongen: ziehier het antwoord. Corpsballengebrabbel, geen enkele binding met de gewone maatschappij waarvan met dank aan het neo-liberale gezwatel waarin deze sprekende zeepbel zo uitblinkt de ene helft z’n huis straks kwijt is en de rest ww moet aanvragen. Zwets maar lekker door knul, de rekening krijg je 12 september wel gepresenteerd.

 4. grasspriet

  Oké, ik snap het tot zover, kan iemand anders even aanvullen?
  Mannen van mars
  vrouwen van venus
  politici van …..?

 5. knier

  Rutte wil helemaal niets.
  Bea wil wat bezigheid voor haar zoontje,Prins Papkop,en Rutte heeft verder maar te luisteren.

 6. Cornelis Berend

  Je kon er op wachten…. krankzinnige idioot.

 7. André Rodenburg

  en dan als demonstratiesport: het proefballonvaren?

 8. willemZ

  Het zou fijn zijn als Mark gewoon weer lekker piano gaat spelen.

 9. AvdBoom

  ‘Tussen Den Haag (500.000 inwoners op 100 km2) en Barcelona ligt er geen enkele stad van deze omvang aan zee, en dat is uniek’, aldus Rutte.

  Wat dan te denken van Marseille (900.000 inwoners), of Nice (bijna 1.000.000 inwoners)? Beide steden liggen aan zee, met een bochtje kom je in Barcelona, weliswaar aan de Middellandse Zee, maar daar ligt Barcelona zelf ook aan.

  Overigens ook om andere redenen een fout idee; wellicht goed voor het CV van Rutte, maar slecht voor de inwoners en Portemonnaie van Den Haag/Haaglanden. Met een beetje mooi weer staat het verkeer nu al uren vast, laat staan als er nog eens 3 miljoen bezoekers bijkomen op die 30 bij 30 km. Eerst is nu Zuid-Amerika aan de beurt (2016) en daarna wat mij betreft India en vervolgens Zuid-Afrika.

 10. Har Davids

  Als premier heeft Mark laten zien nergens verstand van te hebben; laten we deze wens maar gauw negeren.

 11. Rinus57

  Staat Emile Roemer al op je deur te kloppen Mark , vandaar dat je de oude truck weer uit de doos haalt .
  Geef het volk brood en spelen , dan kan jij je onzin blijven verkopen .

  Ja Mark je lijkt de Kerk wel , zieltjes winnen .
  De Popi Jopie uithangen voor dat graai partijtje van je .

  Gelukkig heb je zelf niet door wat een financiële blunderaar je bent , en word je alleen nog maar herkend met een valse grijns als lachende looser .

 12. De broer van Nico

  Ik heb een beter en realistischer idee: Met het huidige asfalt en de steeds verhogende maximumsnelheid, hebben we inmiddels een aantal mooie formule 1 circuits in ons land. Het enige wat we moeten doen is zeggen dat er asbest zit in de flats langs de A10 en de A13. Als we die ontruimen en er skyboxen van maken, kan het best nog wat opleveren.

 13. Gerardus Molema

  Wat denk je Mark, dat je die OS kunt laten plaatsvinden op die locaties waar Jan met de pet zijn balletje slaat of baantjes trekt op zaterdagmorgen? Die hele zooi moet naar de dan geldende regels worden aangepast en dan zijn tientallen miljarden verdampt nog eer er ook maar 1 sporter zijn ding heeft gedaan. Komt bij dat we op dit moment voor miljardenuitgaven staan om de euro nog enigzins overeind te houden. Die OS naar NL halen is een volslagen idioot plan en dient alleen maar om die corrupte bende van het IOC zijn commissies te laten verdienen door lobbyisten aan miljardencontracten te helpen. Te betalen door de NL belastingbetaler wel te verstaan. Montreal is nu nog bezig zijn schulden af te betalen en wie daar de meeste gouden medailles heeft gewonnen weet en boeit geen mens meer.

Reacties niet toegestaan