PVV lanceert anti-Europa meldpunt – ‘De verkiezingen komen eraan hè’

Na het Polenmeldpunt heeft de PVV sinds gisteren een website Stopdeeuropesezakkenvullers.nl. gelanceerd. Daarop kunnen bezoekers met 1 klik op de knop hun ongenoegen uiten over de te veel verdienende ambtenaren en politici van de Europese Unie. Een beginnende ambtenaar  verdient volgens de PVV 4.676 euro netto per maand. Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen. De Europese instellingen in Brussel reageerden vandaag zowel laconiek als verbolgen op de lancering van website, schrijft Het Parool. 'De Nederlandse verkiezingen komen eraan hè', reageerde een woordvoerder van de Europese Commissie. 'Natuurlijk verdienen we hier geen schijntje. We bakken geen hamburgers.' Een woordvoerder van het Europees Parlement onderstreepte dat sinds enkele jaren alle salarissen gelijk zijn getrokken. Voor de volledigheid: het jaarsalaris van een Tweede Kamerlid, inclusief vakantiegeld is 102.040,13 euro.  Fractievoorzitters, zoals Wilders krijgen een toeslag van 1 procent op hun salaris. En per Kamerlid dat de fractie telt een toelage van 0,3 procent.

Bron(nen):   Het Parool      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Uilenspiegel

  Is er ook een meldpunt voor PVV-ers met dubbelfuncties in de politiek en dus met dubbele vergoedingen?

  • people11

   eu mensen betalen geen premie voor pensioen maar ze krijgen wel hoog pensioen, pvda vvd cda hebben allemaal nevenfuncties en wel in de zorg vandaar die uitkleding in de zorg zit geen 1 pvv er bij

   (in antwoord op Uilenspiegel)
 2. Edward_II

  Het probleem is niet eens het salaris, maar alle bijkomende kosten, zoals auto met chauffeur, torenhoge onkostendeclaraties, snoepreisjes (inclusief voor de maitresse), etc. De *gemiddelde* EU-ambtenaar kost de EU (ons dus) ruim 11.000 euro per maand.

  Een onafhankelijke controle naar alle “vergoedingen” is in het gehele bestaan van de EU nog nooit gedaan. Tot nog toe is de financiele boekhouding van de EU van geen enkel jaar door een accountant goedgekeurd.

 3. meneerjansen

  Zolang de bende van Venlo, zelf geen openheid geeft over eigen inkomsten, kan ik dit soort akties niet serieus nemen….

 4. Cornelis Berend

  102.040,13 Euro. De PVV zou eens moeten praten met de reclassering. Het mes zou aan twee kanten snijden: het vinden van mensen met een strafblad doe je per definitie, en je helpt ze meteen aan een goede baan.

Reacties niet toegestaan