Belgische Koning roept hulp Marokkaanse koning in voor jacht op Abdeslam

Vorsten onder elkaar. Koning Filip heeft de Marokkaanse koning ­Mohammed om hulp gevraagd bij de klopjacht op terrorist Salah Abdeslam. Deze zeer uitzonderlijke zet illustreert dat de Belgische regering de wanhoop nabij is. De mislukte politie-actie van zondag heeft het gevoel van machteloosheid alleen versterkt.

De koning heeft Mohammed VI persoonlijk gebeld met de vraag van de Belgische regering "om een nauwe en uitgebreide samenwerking inzake inlichtingen en veiligheid", zo staat te lezen in een officieel communiqué van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat ontdekte Het Laatste Nieuws Frankrijk werkt al samen met Marokko. Dankzij ­Marokkaanse spionnen kon vorige week in Saint-Denis de Belgische topterrorist Abdelhamid Abaaoud (28) worden gelokaliseerd én gedood. President Hollande bedankte koning Mohammed VI uitdrukkelijk voor de "cruciale inbreng" van zijn inlichtingendiensten.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    een parasiet en een dictator

  2. Jaap Aap

    Ik zie nog niet helemaal waaruit de “wanhoop” blijkt. België vraagt een bevriend land en staatshoofd om hulp bij een zaak met en sterk internationaal karakter. Dat getuigt meer van goede samenwerking in het belang van beide landen dan wanhoop.

    Journalistieke vrijheid?

Reacties niet toegestaan