Nederland wil liever Rutte dan Roemer als premier

De  SP is wel de grootste partij in de peiling van Maurice de Hond maar in de race om het premierschap ligt Rutte voor. De steun voor Roemer als premie is smal: Vooral  linkse kiezers (PvdA, GroenLinks en SP) zien dat zitten. Bij de VVD is Mark Rutte uiteraard favoriet als premier maar ook bij CDA, D66, ChristenUnie en PVV willen veel meer kiezers Mark Rutte dan Emile Roemer als nieuwe minister-president. Antwoord op vraag: Wie wilt u als premier? Het algemeen beeld in de opiniepeiling verandert weinig. Opvallend: SP (34 zetels) en VVD (32) vormen steeds duidelijker een kopgroep met blijvend een heel grote voorsprong op de rest. Het verschil met de PVV (nu 18 zetels) is groot . PvdA (17 zetels), D66 (15 ) en CDA (14 ) liggen nog verder achter op SP en VVD.  

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Ik wil helemaal geen premier.

  • Alter Ego

   En ik wilt dat alle politici ontvoert worden door aliens. Wat een tuig is dat zeg.
   Dat ze misschien niet schuldig zijn aan de krisis valt te betwijfelen. De burger is medeschuldig. Uiteraard. Die geloofde die praatjes.
   Bankiers en zakenlui zijn topschuldigen en politici gewoon handlangers dus gewoon ook hoofdschuldigen.
   En ook de grote werkgevers hou ik mede verantwoordelijk met hun belasting paradijzen.
   Alles moest gedaan worden om die grote bedrijven hier te houden dan wel voor werk te laten blijven zorgen.
   Bij de geringste scheet zaten ze in ontwikkelingslanden.
   India profiteerde er ook flink van naast China.
   Maar als 10 procent daar nu gelukkig is is het nog maar net 100 miljoen mensen en meer dan 1 miljard niet.

   Ik geloof dat deze planeet nog nooit zoveel armoede heeft gekend.

   (in antwoord op grasspriet)
   • RhodBerth

    Je kunt geloven wat je wilt, maar we zijn rijker dan ooit. Jij zit gewoon in de emotionele curve van het doomdenken. Geeft niks, in een jaar of 1-3 gaat het kuddegevoel weer naar optimisme en trekt de economie weer aan. Zo gaat het al eeuwen.

    (in antwoord op Alter Ego)
 2. Templein

  De strategie van de VVD is om de PvdA klein te houden en de verkiezingen in twee kampen te verdelen: VVD en SP. Dan heeft de VVD de meeste kans om te winnen.
  De PvdA moest altijd klein gehouden worden. Oud-partijleider Van Aartsen deelde in zijn tijd rode rozen uit om duidelijk te maken dat de VVD er juist was voor de midden- en lagere klasse. Zoals Rutte nu zegt: ‘Ik sta hier als premier voor alle Nederlanden. De VVD is namelijk het beste voor Nederland.’
  Stel je toch voor dat de vernieuwde PvdA als het redelijk alternatief wordt gezien?
  En de pers gaat er weer in mee. Op naar de tweestrijd.

 3. Egbert

  Ik vraag me toch echt af hoe M.de Hond toch steeds weer aan deze uitslagen komt en onder welke groepen van de bevolking deze peilingen worden gedaan.

Reacties niet toegestaan