Rutte: Freek de Jonge is van gisteren

Lijsttrekker voor de VVD Mark Rutte heeft de cabaretier Freek de Jonge zaterdagavond nog een flinke trap na gegeven. De Jonge maakte deze week bekend dat Rutte niet met hem in een tv-programma wilde. Toen zijn collega Theo Maassen de liberaal in het programma 1 voor de verkiezingen vroeg waarom hij niet met De Jonge op de buis wilde maar wel in RTL Boulevard verscheen, antwoordde de premier: ,,Freek de Jonge is van gisteren.'' Rutte zegt dat hij niet echt geweigerd heeft om met De Jonge in hetzelfde programma te verschijnen, hij wilde het alleen 'liever niet' omdat De Jonge altijd 'zuur' doet over de VVD.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  En weer wordt niet aan Rutte gevraagd waarom Rutte NIET niet wil meedoen aan het programma Buitenhof. Daar zou hij de tijd krijgen om zijn programma een half uur te verdedigen, met twee niet-politieke deskundigen tegenover zich.

  Eerlijk gezegd begrijp ik ook niet waarom de publieke omroep (en vroeger RTL met Barend en Van Dorp) steeds met Freek komt opdraven. Die heeft zijn grote tijd gehad.

 2. Henk Daalder Windparken Wiki

  Rutte bedoelde dat hij bang is dat Freek de Jonge de fouten van Rutte zou oprakelen.
  Theo Maassen was duidelijk niet opgewassen tegen Rutte
  Laf van de gecombineerde redactie van P&W en KvdB dat ze de Jonge niet toch hebben uitgenodigd.
  Ik denk dat Rutte met deze angst voor de Jonge zijn premier schap heeft beëindigd

 3. dutchshulz

  Rutte de opa van Wiegel , conservatisme pur sang ,vast geroest in het liberaal zijn , angst om te verliezen , middelmatigheid uitgevonden . Freek voor president , eerst Freek dan lichtjaren niets …………………
  wat hou ik van die man.

 4. Gold Forever

  Theo Maassen was al net zo irritant aanwezig als Freek de Jonge. Wie heeft ze verteld dat cabaretier zijn ook betekent dat mensen in je mening over de politiek geinteresseerd zijn?

 5. uknowme

  Freek de Jonge was (voor zover hij uberhaupt enige relevantie had) in de jaren ’80 al van gisteren. Wie zit nog op deze man te wachten behalve enkele SP omroep bonzen

 6. Uilenspiegel

  Freek kent zijn rol. Hij is een echte hofnar die de elite te kijk kan zetten, hen een spiegel voor houdt, dat is zijn wezen. Rutte is daar bang voor. En Rutte is laf. Links als een gevaar bestempelen en zelf heulen met de PVV zoals Maassen terecht opmerkte. Wat een teflon-loser, ook hij raakt gelukkig gedateerd.

 7. RhodBerth

  Freek de Jonge…. nooit echt grappig geweest, en dan dat ook nog combineren met betweterigheid, een dodelijk saaie combinatie. Geef mij maar Youp van’t Hek of Harrie Jekkers. En Rutte heeft groot gelijk.

 8. Ben Stil

  Wat Rutte dus zegt is dat degene die ouder is niet meer mee doet. Hij is dus niet geïnteresseerd in de mening, de standpunten van de oudere Nederlander. 55 plus maak je borst maar nat. De angst dat 55 plus alleen maar gezien wordt als een kostenpost wordt steeds meer werkelijkheid.

 9. Bert Hilhorst

  Freek moet eens stoppen met alleen zuurkool eten.

Reacties niet toegestaan