Het nieuwste debat: Trump pocht over het formaat van zijn lul

Het debat tussen de 4 kandidaten om president te worden van de VS namens de republikeinen was in zijn derde minuut toen Donald Trump Amerika trots vertelde dat hij een grote lul heeft. Een van zijn tegenstrevers had een week geleden een raar grapje gemaakt dat Trump kleine handen heeft, en gesuggereerd dat dat betekent dat hij ook klein is geschapen. Trump wilde kennelijk snel die twijfel wegnemen, want het was vrijwel het eerste dat hij vannacht zei. “He referred to my hands and said, ‘If they’re small, something else must be small,’ and I guarantee you there’s no problem. There’s no problem.” Tijdens het debat werden Trump ook moeilijke inhoudelijke vragen gesteld. Bijvoorbeeld dat hij over belangrijke zaken iedere dag een andere mening lijkt te hebben. En dat hij op grond van zijn zakelijk verleden de indruk wekt een oplichter te zijn. En dat hij voor tal van activiteiten werkt met buitenlandse leveranciers en illegale werknemers. Het leek allemaal niet te deren. Antwoord gaf Trump geen enkele keer, applaus en toejuichingen kreeg hij steeds. Volgens de eerste peiling (van Time) vond tweederde van de kijkers dat Trump het debat won

24 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Trump was in zijn bewoordingen beschaafder dan de auteur van dit artikel.

 2. Paulraw

  ”Het nieuwste debat: Trump pocht over het formaat van zijn lul”

  WEL-newspeak om Trump te bashen.Moet zijn :”Trump werd uitgedaagd met lage opmerking over de grootte van zijn geslachtsdeel door tegenkandidaat”

  Belooft wat met de objectiviteit van de berichtgeving straks hier met de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

  • Ko Herent

   Heel scherp Paul! Proficiat.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Trump vlak na de start van de Irak oorlog.
    Alles is uitgekomen.
    Scheldt republikeinen uit ,geen wonder dat ze hem daar niet willen.
    Zei toen al dat de VS verantwoordelijk was voor 400000 doden en miljoenen verminkten en noemt zowaar de Iraakse slachtoffers ,wat toen niet echt bon ton was tijdens die periode van patriottisme

    https://www.youtube.com/watch?v=3PJr2R28pas#t=64

    (in antwoord op Ko Herent)
 3. Jaap Aap

  Het is toch bijna niet voor te stellen dat Trump mogelijk de officiële presidentskandidaat wordt van de Republikeinen. Die man is nog erger en nog gevaarlijker dan Wilders. Ze zijn dan wel uit hetzelfde hout gesneden maar Wilders kan alleen maar nat dromen over zoveel macht en invloed.

  Maar goed, ik houd me maar vast aan de gedachte dat deze voorverkiezingen slechts de mening afspiegelt van de oer-conservatieve geregistreerde Republikeinen en dat zijn steun onder de gehele bevolking aanzienlijk kleiner zal blijken. Mijn enige vrees is dat de Amerikaanse neef en nicht van Henk & Ingrid zich in laten pakken door de alsmaar wisselende boodschappen van deze populist zonder programma maar vol retoriek.

  • Calhoun84

   Voor de democraten is het perfect wanneer Trump de kandidaat gaat worden namens de republikeinen. Het is alleen jammer dat Sanders geen schijn van kans maakt om de voorverkiezingen te winnen namens de democraten. Ik ben geen groot fan van Clinton. Mocht Trump toch toch president worden dan vermoed ik dat Warren Harding niet langer de slechtste republikeinse president uit de Amerikaanse geschiedenis zal zijn.

   Maar bij de Republikeinen hebben ze ook geen alternatief voor Trump. De tijden van Lincoln, Eisenhouwer of Reagan zijn al lang voorbij en Ron Paul is elke keer weer kansloos.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Het probleem voor de Republikeinen is… demografie. Hun oude, betrouwbare basis wordt ouder en sterft uit. Daarmee kan alleen nog een kandidaat het redden die vast houdt aan verouderde wereldbeelden. Maar daarmee redt je het niet in nationale verkiezingen.

    Dan stemt het hele land en telt niet langer alleen preken voor eigen parochie. Mocht Trump het opnemen tegen Clinton, hetgeen steeds waarschijnlijker lijkt, dan zien we wel hoe de kaarten worden geschut. Maar ik geeft Trump dan weinig kans (of is dat meer gebaseerd op hoop?)

    (in antwoord op Calhoun84)
  • Mea MoresZn

   Komt Wilders nog op de proppen met ‘Henk en Ingrid’? Afgaande op de Duitse en Franse gerenommeerde media zijn ‘Henk & Ingrid’ en ‘Otto Normalverbraucher’ inmiddels omgedoopt tot ‘Dhr. & Mevr. Kleinburger’ en ‘Le petit bourgeois’. Overigens oorspronkelijk door Marx bedacht…

   (in antwoord op Jaap Aap)
 4. Burgermans

  Heerlijk hoe de oude politiek en journalistiek zich in allerlei bochten wringt om de Heer Trump in diskrediet te brengen. Kennelijk hebben ze geen inhoudelijke argumenten.

 5. Mea MoresZn

  Geen beter ‘aanknopingspunt’ dan dat dit populistische gezwets in republikeinse kring tot een catastrofe moet leiden. Het kan bijna niet anders dan dat de eigenaren van het geestelijke goed achter de Archie Bunker serie met hun vooruitziende blik dit debat met stomheid geslagen aanschouwd hebben. Back to the future in this House of Cards!

 6. disqus_RinSh7fPr4

  De media vergroot alles uit.

 7. brabantman

  Om een of andere reden kan Trump bij de linkse klasse in Nederland geen goed doen. Afbranden is natuurlijk gemakkelijker dan eens naar zijn meningen te kijken.
  Ik heb 2 weken geleden in Las Vegas een bijeenkomst van hem meegemaakt met ruim 40.000 supporters van hem. Met veel van de aanwezigen heb ik korter of langer kunnen spreken. De tendens bij allen was dat men de huidige politiek met hun corruptie, hun financiele belangen, hun leugens zat is. Met de laatste 2 punten wordt duidelijk aan HC gerefereerd. Mij is opgevallen dat er juist veel latino’s en gekleurde medemensen aanwezig waren die Trump volop steunen. Op de vraag waarom er dan gekleurde landgenoten nog voor HC stemmen krijg je als antwoord: “wij hebben helaas in dit land veel laag opgeleiden en mensen die niet kunnen denken”.
  Ook hoorde ik regelmatig de opmerking dat hoe meer Trump aangevallen wordt, hoe meer support hij krijgt. Dit is m.i. de Amerikaanse mentaliteit. Men weet dat
  Trump vrij eerlijk is en een eind aan de “corrupte ellende in Wahington” wilt maken.
  Ik kom al jaren beroepsmatig in de States en verblijf nu ook weer al enige weken hier. Ik proef hier een elan en stemming (nog niet eerder meegemaakt) waaruit ik opmaken kan dat mevrouw HC echt nog niet in het Witte Huis zit.

  • jandan

   wat heeft je sprookje nu eigenlijk met links te maken?
   links en rechts in ons land zijn het redelijk eens over die tump van je.
   die brallende narcist die over alles en nog wat liegt en als de vragen te moeilijk zijn geeft hij geen antwoord.
   als je dan zo veel weet over de usa, dan behoor je toch ook te weten dat de democraten rechtser zijn dan onze eigen vvd.

   (in antwoord op brabantman)
   • brabantman

    Geef u eens wat voorbeelden waarover Trump liegt. Kom dan met feiten en niet hetgeen verdraaid in de MSM weergegeven wordt.
    Ik heb nergens beweerd dat ik ‘zo veel weet’ over de USA. Ik heb alleen mijn persoonlijke ervaringen en ontmoetingen proberen weer te geven. U schrijft tevens dat links en rechts het eens zijn, waarop baseert u dat?

    (in antwoord op jandan)
 8. Heinz

  Iedere man heeft een plasser, maar of Trump ook ballen heeft?
  De tijd zal het leren,en de stembusuitslag ook natuurlijk.

  • brabantman

   Teveel ketchup op uw french fries?

   (in antwoord op Heinz)
   • Heinz

    Whoehahaha, die kende ik nog niet man, zeker uit Brabant? 😛

    (in antwoord op brabantman)
    • brabantman

     Leuk dat u ook een keer lachen kunt. Het hoe wel lichtelijk overdreven maar moet kunnen. Nee meneer Heinz, ik woon niet in Noord Brabant zoals het officieel heet. Ik woon zelfs niet in Nederland. Dat land heb ik al ruim 15 jaar geleden verlaten. Heb er nog geen traan om gelaten, als ik zo van een afstand naar NL kijkt, met naive mensen die zich zonder klagen naar een islamitische slachtbank laten leiden. Met een bijna failliete keten die voorjaarseitjes verkoopt, met hoge scholen die korte rokjes verbiedt. Maar ze kunnen altijd zeggen dat ze bij de laatste verkiezingen ‘strategisch’ gestemd hebben. Heel leuk is altijd om te horen “ik ben het niet met Wilders eens maar nu heeft hij wel een punt”. De lafaards.
     Dan kun je beter een Trump hebben die recht voor zijn mening uitkomt en zegt waar het op staat. Vrijheid van meningsuiting noemen wij dat. Een waardevol iets. Daar hoef je niet aan te komen met voorgedrukte klachtenformulieren die ook nog door welwillend door politie agenten voor je ingevuld worden. Wat een mentaliteit….

     (in antwoord op Heinz)

Reacties niet toegestaan