Maker van anti-moslimfilm belaagd door de pers

De man die volgens de Amerikaanse media de filmmaker achter de controversiële anti-moslimfilm is, heeft politiebescherming gekregen in Californië. De film zorgt al enkele dagen voor onlusten in het Midden-Oosten. De Amerikaanse media verdenken Nakoula Basseley Nakoula ervan een trailer van de film op YouTube gepost te hebben of de filmmaker te zijn van 'Innocence of Muslims'. In eerste instantie maakte de filmmaker zich bekend als Sam Bacile, een Amerikaanse jood. De media wijzen op de gelijkenis tussen Bacile en Basseley. Woensdagavond brachten de media zijn identiteit aan het licht. Het gaat om een koptische christen die in 2010 veroordeeld werd voor oplichting.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Conformer

  Hij verdient geen politiebescherming.

  • RhodBerth

   Iedereen die wordt bedreigd hoort politiebescherming te krijgen. In de afgelopen decennia zijn er miljoenen films/boeken/cartoons getekend waarin mensen/groepen/partijen/ideologieën/religies belachelijk werden gemaakt.

   Als ik iedereen op z’n neus had geslagen die ooit een goede of slechte grap over mij of mijn geloof had gemaakt dan had de helft van m’n vrienden een permanente bloedneus.

   De discussie over de aart van de Islam moet gevoerd worden.
   M.i. botst die met de waarden en normen van de democratische rechtsstaat.

   Links en Moslims willen deze discussie niet aangaan, maar de discussie is relevant omdat het impact heeft op de maatschappij. Elke cartoon, column, film en boek die helpt deze discussie aan te zwengelen is zinvol.

   Stop met stommertje spelen. In de democratische rechtsstaat wisselen we argumenten uit.

   (in antwoord op Conformer)
   • Erwin Kwakkel

    Argumenten zijn geen provocerende films, discussie is meer dan prima maar waarom films uitbrengen waarvan je weet dat dit tot commotie zal zorgen? De dood van de Amerikanen door dit filmpje zijn in eerste instantie de moordenaars zelf maar er kleeft ook bloed aan de handen van deze filmmaker. (Die nota bene eerst nog een Jood de schuld wilde geven ook nog terwijl hij een Kopt is. Dit geeft toch wel aan dat hij er een andere agenda op nahoudt dat slechts de discussie aangaan)

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Provoceren is een onderdeel van debatteren. Of het effectief is is een andere vraag. Maar kijk: het onderwerp staat direct weer op de agenda.

     Nee, er kleeft geen bloed aan de handen van de filmmaker. Ik vind het vreselijk dat steeds meer mensen dat soort gedachten beginnen te krijgen. Het meisje met het korte rokje is ook niet verantwoordelijk voor haar verkrachting, zelfs niet een beetje.

     Dat de maker zich voordeed als een ander is niet vreemd, als je ziet hoe er gereageerd wordt. Wilders heeft zijn film ook samen gemaakt met de anonieme ‘Rode Pimpernel’. Daarbij heeft hij kennelijk gekozen voor een alias die geloofwaardig was en de aandacht van hem afleidde. Wel wat naief.

     (in antwoord op Erwin Kwakkel)
 2. Karel Kritisch

  Zal er ooit een dag komen dat moslims hun schouders ophalen voor zulke baggerfilms?

 3. Oh_Oh_SarCastro

  Heeft iemand een linkje van die film?

Reacties niet toegestaan