Heel veel Britten hebben genoeg van buitenlanders en vooral moslims

The Observer bericht vandaag over een onderzoek waaruit blijkt dat meer dan 40 procent van de Britse kiezers bereid zou zijn te stemmen voor een partij die de immigrate wil stopzetten. 37 procent zou stemmen voor een partij die iets doet aan het moslimprobleem. Een soortgelijk onderzoek 5 jaar geleden liet veel lagere percentages zien. Volgens The Observer laat het onderzoek zien dat er onder de oppervlakte veel vreemdelingenhaat in Groot-Brittannië broeit, die niet aan het licht komt omdat de twee grote politieke partijen ontkennen dat die gevoelens er zijn. Dat klinkt naar Nederland voor Fortuijn.

Bron(nen):   Observer      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Uilenspiegel

  Ik gun ieder land zijn eigen onderbuik.

 2. gerrit52

  zou het hier in ons land heel veel anders zijn? ik denk zomaar van niet…

  eens, het kan langer of korter duren, komt de uitbarsting.

  • Barry Gillis

   Is wel erg vaag ooit gaat er iets gebeuren, uiteraard mocht de crisis nog 10 jaar aanhouden dan heb je kans dat een populistische partij van de angstgevoelens van het volk garen weet te spinnen. Maar waarschijnlijk gaat de crisis gewoon over en sukkelen al die bange en boze mensen gewoon weer in slaap zoals het hoort. Gelukkig maar want al dat rectale geneuzel word toch onderhand wel oud.

   (in antwoord op gerrit52)
 3. Anton van Haasteren

  De economie is nu in Engeland veel slechter dan in Nederland destijds, en met de toestroom van immigranten zal dat niet veel beter worden.
  Dat betekent dat de xenofobie met het verslechteren van de economie ook zal toenemen.
  Ontkennen van een trend deden we destijds ook. Dat heeft ons niet geholpen.

 4. Bert Hilhorst

  Verbaast me niets, 90% van de straatrovers en inbrekers hangt een bepaald geloof aan, dat geen enkel respect voor andere geloven en hun gelovigen heeft.
  Je eigen glazen ingooien heet dat.

  • Herman Cain

   Lees je boodschap Hilhorst.

   (in antwoord op Bert Hilhorst)
  • Barry Gillis

   Het geloof dat het ok is om te stelen ,of bedoel je meer een geloof zoals het christendom? Jammer dat je niet duidelijk durft te zijn, anders had ik wel een minder suggestieve kritiek kunnen geven.

   Maar 90% van je hoofd is gevuld met een bepaalde substantie dat normaal gesproken in het riool beland of over de akker gaat.

   (in antwoord op Bert Hilhorst)
 5. Herman Cain

  Beste Bert Hilhorst hieronder, Ik durf te wedden dat je dat getal van 90% volledig uit je reet uitgehaald hebt om je haatgevoelens te bevredigen. Met andere woorden je praat uit je reet. Waarom ga je niet terug naar je eigen land op dat eiland en stop je niet met het vergiftigen van onze maatschappij?

  • Bert Hilhorst

   Wel, meneer Cain, Deze info verzin ik niet, maar is afkomstig van Politie en Justitie
   Helaas is meer dan 80% van de bevolking in onze gevangenissen van allochtone origine en dat zal in GB niet anders zijn.
   Vreemd he, dat die Britten genoegen hebben van al die criminele Allochtonen.
   In Amsterdam is 90% van de inbrekers van Oost-Europees origine, bron de Amsterdamse Recherche
   Ik neem de vrijheid om met uw reactie mijn REET af te vegen.
   Propaganda praatjes vullen geen gaatjes.

   (in antwoord op Herman Cain)
 6. Apex

  Onderbuik, xenofobie, racisme en economische crisis.
  Deze dooddoeners horen we al decennia en ook nu weer hier.
  Met het standaard onder de gordel op de man spelen natuurlijk (hé Cain), om op hoge toon en vol van het eigen morele gelijk de criticasters in de hoek te zetten.
  Want één ding is zeker, die 40% Engelsen zijn fout en verwerpelijk: het kan nooit en te nimmer aan de islam of moslims liggen. Uitgesloten.

  • Barry Gillis

   Nee natuurlijk is het allemaal de schuld van de buitelanders ze hebben hier niets te zoeken en zo. Laten we het lekker simpel houden dan begrijpen de verkeerd ingelichte mensen het ook.

   (in antwoord op Apex)
  • sological

   Natuurlijk kan het daar aan liggen, als een grote groep gelovigen, het geloof op de eerste plaats zet, en al het andere van secundair belang vindt, is de hoop op integratie ijdel.

   (in antwoord op Apex)
 7. arjanvrh

  Beetje flauw om Fortuyn als Fortuijn te schrijven. Mag iemand zelf bedenken hoe hij zijn naam schrijft? Dit is natrappen.

 8. Betweter

  Is dat zo raar? Die rellen om een filmpje (wat ze niet eens gezien hebben) en regeringen die zeggen Israël, VS, het westen te willen vernietigen geven mij ook niet de indruk dat ze zo graag met ons willen leven…
  Ik vraag me ook af of dit te maken heeft met vreemdelingenhaat. Het zou me niet verbazen als een groot deel van die islamfobisten helemaal niet racistisch is als het om huidskleur gaat.

 9. Jorein Versteege

  In elk land waar armoede groeit krijgen minderheden de schuld. Dat is een tactiek van het kapitalisme om de aandacht af te leiden. In de jaren 30 waren het de joden die gehaat werden, zogenaamd omdat ze allemaal rijke uitbuiters waren. Tegenwoordig worden moslims neergezet als het kwaad in de wereld door de tabloid media. Haat tegen buitenlanders is niet nieuw en het kapitalisme weet het altijd goed te gebruiken. Schuld hieraan zijn ook de politici die voor de armoede gezorgd hebben. Al 23 jaar is men bezig met privatiseringen van alles en nog wat. Kapitalistische politici brulde na de val van het stalinisme, dat het neoliberalisme de nieuwe godheid op aarde zou worden. Nu weten we wie profiteerde van dat neoliberalisme, de rijken zijn enorm rijk geworden de laatste jaren, dankzij de politici die daar voor zorgde. Liberalen, sociaal democraten en christen democraten, allemaal staan ze in dienst van de heersende klasse. In Groot Brittannie is de armoede sinds 1979 aan het groeien. Het begon met Thatcher en ging door met Blair.

Reacties niet toegestaan