Zorgpremie stijgt bijna 10%, meer dan 100 euro per persoon

Iedereen is volgens berekeningen van De Telegraaf volgend jaar bijna 10 procent meer kwijt aan de basisverzekering voor ziektekosten. De premie stijgt met ten minste 100 euro per persoon. Daarbij gaat ook het eigen risico voor elke verzekerde nog omhoog van 220 euro naar 350 euro. Dat de basisverzekering fors duurder wordt, heeft onder meer te maken met de stijging van de rekenpremie met 104 euro, zo laten diverse bronnen aan de krant weten.

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Erwin Kwakkel

  Maar natuurlijk….. 😉

 2. Conformer

  Ik dacht dat de staat zoveel geld nodig had? Ik dacht dat er bezuinigd moest worden?

  Waarom denkt de VVD niet vaker zo? Investeren in de economie i.p.v. doodbezuinigen. Bezuinigen op onderwijs is dan *minstens* net zo slecht, maar dat doen ze weer wel. Ik noem dat hypocriet.

  Niemand is zo dom om hier in te trappen. Een VVD’er die voor Sinterklaas speelt moet je natuurlijk wantrouwen.

  • Templein

   Ik vrees dat veel welgestelden dit prima vinden. Hun hypotheekrenteaftrek blijft. Hun werkende kinderen krijgen er flinke belastingaftrekposten bij. En alles wordt markt.

   Ook de BN-ers in Nederland zijn, anders dan in de VS, vooral voor de vvd en dan niet vanwege het verstandige beleid.

   Er lijken meer types als Ben Verwaayen te zijn dan me lief is.

   (in antwoord op Conformer)
 3. uknowme

  Ik kan er niet meer mee eens zijn, helemaal mijn idee. Ik hoop dat dit overeind blijft in de onderhandelingen. En dat de VVD eindelijk weer eens een liberale partij wordt met liberaal beleid. Daar heb ik de laatste jaren weinig van gezien jammer genoeg.

  • Erwin Kwakkel

   Ik ben vanaf mijn maatschappijleer tot aan 2010 VVD’ er geweest maar door het gebrek aan liberalisme overgestapt op een andere partij. Mij kunnen ze niet overhalen met dit soort berichten, ondanks dat investeren in de economie niet verkeerd hoeft te zijn komt dit uiterst ongeloofwaardig over uit de mond van Rutte, helemaal als je het vergelijkt met de verkiezingen van 2010 waar de VVD wel eerlijk campagne leek te voeren. We kunnen niet echt concluderen dat onze economie grote stappen heeft gemaakt in de afgelopen twee jaar.

   (in antwoord op uknowme)
 4. Gerardus Molema

  LOL…………… en dan lopen heel wat rechtse stemmer te roepen dat Roemer voor sinterklaas speelt. Broekzak….vestzak, Mark? Wat je enerzijds zegt te geven, elders weer terugeisen?

 5. marianne martens

  al gegenen die 40 tot 50 jaar hebben gewerkt krijgen zeker 2000, euro voordeel?

 6. Bart Matthesius

  zucht. Het treurige is dat dit soort paaierij nog werkt ook.

 7. dvhaaren

  2002 Balkenene/Zalm eerst het zuur dan het zoet. Dat was de belofte. Kan iemand mij verellen wanneer het zoete is geweest en dan nu dit verhaal. Het is voor mij onbegrijplijk dat mensen zich laten luppen door deze volksverlakkerij. Liever de linkse kerk dan de rechtse demagogie.

 8. frits.burghardt

  We hebben het wel eerst betaald! Dit is precies volgens het Kunduz-akkoord: BTW dit jaar 2 procentpunt omhoog, dan volgend jaar een deel van de opbrengst gebruiken om de “armsten” te compenseren. Rutte naait ons bovendien door deze “lastenverlichting” een jaar later te geven dan in het Kunduz-akkoord beloofd. En de kiezers geloven dit ook nog?

 9. Alter Ego

  Alleen Rutte werkt had. Dat zie je toch zo ?
  Die man is helemaal afgepeigerd.

 10. Le_bon_sauvage

  die luie gehandicapten en chronisch zieken ook met hun pgb-tjes, die moeten eens een voorbeeld nemen aan de hardwerkende Nederlanders… en dan niet in zo’n sociale werkinstelling fietsen repareren natuurlijk, maar gewoon hup!, 80 uur per week de beursvloer op, coke snuiven en gokken met andermans geld.

 11. Kansler

  Dus als Rutte mocht winnen blijven werken voorlopig. Zou Roemer winnen, huis en spullen verkopen en ziektewet in tot ontslag. Tuinbankje om met gelijkgezinden smorgens een biertje te pakken om mongolen die nog gaan werken uit te wuiven/lachen. Maar zal wel weer middenweg worden, van beide niks.

 12. grasspriet

  De zorgpremie zal blijven stijgen totdat mensen zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid.

  De overheid moet daarbij helpen door goede informatie te verstrekken en niet die kul die ze nu verspreiden via het voedingscentrum en allerlei zwaar gesubsidieerde organen.

  En stop nou eindelijk eens met het kapotbewerken van voeding!
  Alles moet gesteriliseerd en bestraald worden tot er geen enkele voedingswaarde meer inzit. Omdat er dan geen smaak of kraak mer aanzit gooien we er allerlei kusntmatige stoffen in waar ons lijf niet mee kan maar wat onze smaakpapillen wel voor de gek houdt.

  Waar moet ons lichaam zich dan mee herstellen?

  In een pizzadoos zit meer voedingswaarde dan in de pizza!

  • kletsmajoor

   “… In een pizzadoos zit meer voedingswaarde dan in de pizza! …”

   Waarom zijn er dan zoveel mensen veel te zwaar?

   (in antwoord op grasspriet)
   • grasspriet

    Vanwege het feit dat het geen voeding is wat ze eten maar buikvulling zonder enige voedingswaarde voor hun lichaam.
    Hun maag knort dan weliswaar niet meer maar hun lichaamscellen verhongeren!
    Ze eten lege voeding. Gaan ze echte voeding eten verdwijnt ook de behoefte aan lege voeding omdat hun cellen dan aan hun trekken komen. Het is allemaal zooo simpel!

    Niet luisteren naar de reclames en je smaakpapillen maar naar je lichaamscellen. Dát is de manier om gezond te worden en te blijven.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Nogmaals, als het voedsel geen voedingswaarde heeft waarom zijn er dan zoveel mensen met overgewicht?

     PS: En nou niet komen met een esoterische definitie van voedingswaarde a.u.b. Voedingswaarde is in kJ (of kcal als je wilt).

     (in antwoord op grasspriet)
    • grasspriet

     Kletsmajoor, ik kan niet op jouw reactie antwoorden en daarom maar zo.
     Je leest schijnbaar niet wat ik schrijf, of je begrijpt het niet..

     Mensen eten lege voeding, dáárom hebben ze overgewicht.
     Omdat je lege voeding eet, en dat heeft niets te maken kJ of kcal.
     Juist dát is (redelijk) onbelangrijk.

     De kJ en kcal, die mensen eten zijn leeg. Daar horen mineralen, aminozuren, vitaminen, proteïnen in te zitten en juist díe ontbreken tegenwoordig in de voeding omdat het veel te veel bewerkt (geraffineerd) is.

     Het lichaamscellen hebben daardoor te weinig energie en blijven signalen geven dat er meer gegeten moet worden in de hoop dat de juiste voedingsstoffen binnen zullen komen.
     Zo krijgen mensen ‘trek’ of honger kort nadat ze hebben gegeten en blijven – nog meer lege – voeding eten en komen ze in een vicieuze cirkel terecht.

     (in antwoord op grasspriet)
  • André Somers

   Dus je wil dat de overheid goede informatie geeft, maar je wil niet dat ze daarvoor de daarvoor bedoelde organen (zoals het voedingscentrum) gebruiken, want die zijn dan weer “zwaar gesubsidieerd” (en daarmee kennelijk fout of niet deskundig of anderzinds niet geloofwaardig?) Juist…

   Je hebt overigens best gelijk over dat ons eten wel wat eerlijker mag hoor, maar zeur dan niet over de inhoud van een pizzadoos, maar ga er zelf lekker een maken!

   (in antwoord op grasspriet)
 13. Dead Silence

  Een betere toekomst begint bij jezelf. Onderstaande reacties zijn alleen maar klagers. Hup, handen uit de mouwen en kop dicht. Citaten van Balkenende uit 2002 aanhalen is achterhaald. De wereld is veranderd en zal dat blijven doen. Je kan niet meer 2 jaar vooruit kijken. En de ziektekosten zijn nog steeds laag. En het is ook een feit dat 75% van de kosten wordt gemaakt door de onderkant van de maatschappij, die ook nog toeslag krijgen. Ik heb geen tijd om ziek te zijn.

  • Le_bon_sauvage

   als u even verder kijkt, dan ziet u dat de reacties 3 weken oud zijn en door een fout op de site in dit topic zijn beland. Eerst nadenken, dan pas spammen.

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan