600.000 verkeersborden kunnen beter weg

Politiek
maandag, 03 december 2018 om 6:11
schermafbeelding 2018 12 03 om 61109 am
Er kunnen zo’n 600.000 verkeersborden in ons land van straat worden weggehaald. Van de drie miljoen stuks is zo’n 20 procent volledig overbodig. Deze borden zorgen juist voor verwarring onder weggebruikers en leiden tot onveilige situaties. Dat stellen Veilig Verkeer Nederland (VVN), het kenniscentrum verkeer en vervoer van de overheid (CROW) en de HR Groep, die alle verkeersborden in ons land heeft geregistreerd.
„Het is duidelijk dat wegbeheerders maar borden blijven plaatsen om weggebruikers op van alles en nog wat te attenderen of te waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Maar inmiddels is die automobilist, fietser of motorrijder zo druk om alle borden in zich op te nemen, dat hij daardoor minder let op andere weggebruikers. Dan schiet je je doel natuurlijk voorbij, want in plaats van veiliger maak je het juist gevaarlijker”, zegt Rob Stomphorst van VVN tegen De Telegraaf.
Rijkswaterstaat zegt met de oproep aan de slag te gaan. „Borden moeten je helpen in plaats van dat ze je afleiden. Het kan dan ook geen kwaad nog eens te kijken of we op de goede weg zijn”, aldus een woordvoerder.
Bron(nen): Telegraaf