‘Jolande laat groen links liggen’: Ze kan altijd nog stekkerdozen gaan verkopen

‪‏Jolande Sap vertrekt als politiek leider van GroenLinks. Via Twitter stromen reacties binnen. Eerst een paar politieke reacties van haar voorgangers Paul Rosenmöller ("Jammer") en Femke Halsema ("Onverdiend") en van Alexander Pechtold en Sybrand Buma. Daaronder veel felle reacties  van voor- en tegenstanders van GroenLinks. @prosenmoller Wat jammer dat zo'n dappere en deskundige politica als @jolandesap moet aftreden ‪@FemkeHalsema Onverdiend. Dank je wel, @jolandesap voor je moedige en eerlijke politieke leiderschap ‪@APechtold Wat jammer dat @jolandesap niet gegund is GL er weer bovenop te krijgen. Ik zal een betrokken collega die vaak haar nek uitstak zeer missen! ‏‪@sybrandbuma Met aftreden Jolande Sap vertrekt een prettige collega die er stond toen het nodig was voor haar partij en voor NL bij het lente akkoord. @sNiek ManManMan, ik ga nooit meer GroenLinks stemmen, voel me nu echt genaaid als GL-stemmer ‪@TwitGrap Jolande Sap laat Groen links liggen @Elsevier: Jolande Sap stapt op als fractieleider en Kamerlid van GroenLinks  "sapperdeflap!!!" ‪@ruudmarshall Jammer dat Jolande Sap de hoofdprijs moet betalen voor het zetelverlies. Groot deel is toch ook te wijten aan het bestuur zelf en Dibi!! @bijtend: Jolande Sap duurste uitkeringstrekker in Amsterdam oost. ‪@stankeulen JAAAAAAAAAAAAAAAAA Jolande Sap stapt op als GroenLinks lijsttrekker! Hang de vlag uit met de oranje vaan eraan! ‪@margotdg Toch jammer dat waardering pas wordt uitgesproken als je opstapt: 'Lovende woorden voor Jolande Sap' ‏‪@yonidewolff Zou Jolande Sap nu, nog altijd de door haar verzonnen  stekkerdozen gaan verkopen? ‏‪@RobbertHageman Roemer klaagde over mes in de rug van PvdA. Maar 't kan erger: partijtop GL hakt kop af van Jolanda Sap. ‪@VriendKlei Had Opland nog maar geleefd. Ineke van Gent in een witte toga, die Jolande Caesar neersteekt. "Ook gij, Ineke."              

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  Jolande Sap was te intelligent om de hersenspinsels van Groen Links overtuigend te verkopen.

  • secretariaat Meebeslissen

   Wat was er dan zo intelligent? Naar Kunduz gaan terwijl 80% van de gemiddeld hoog opgeleide achterban dat niet ziet zitten? Vervolgens de boel gladstrijken met een motie van wantrouwen, eenheid en respect? Poppenkast!

   (in antwoord op besserwessie)
 2. Cornelis Berend

  Er gaat een ‘schok’ door de partij.

 3. massimoq

  En dat terwijl die arrogante en zure Heleen Weening (voorzitter die gewoon blijft zitten) de voornaamste reden voor veel GL-stemmers was om niet op de partij te stemmen, zeker na haar hopeloze televisieoptreden naar aanleiding van dat Dibidebacle.

 4. marianne martens

  jammer dat ze weggaat binnen zo’n partij.Inderdaad een ferme en intelligente vrouw die op alle manieren door iedereen is getackeld. Femke heeft goed meegedaan aan haar val. Ws komt Famke weer terug in de politiek!!!!! ze is zo bezig zich via de sociale media te Tonen!!!!!
  Ach, wat weet ik er ook van!!! Speelt natuurlijk heel veel meer!!!!. Waarom stapt het bestuur niet op? Waarom stappen de leden niet op?
  Waarom moet deze Religie/GL blijven bestaan.Overigens geen slecht programma.

 5. secretariaat Meebeslissen

  Gewoon de partij nu opdoeken en doorhalen. GL levert niet echt toegevoegde waarde. Met hun bestaan zorgen ze echter wel voor versnippering op links, en dat is politiek gezien zeer onlogisch. Slechts te begrijpen als baantjesmachine.

Reacties niet toegestaan