Waarom de Taliban zo bang is voor meisjes van 14

De Taliban doet in Pakistan zijn uiterste best om Malala Yousafzai dood te krijgen. Een meisje van 14. Malala is een strijdbare activiste (van 14) voor onderwijs en vooral voor onderwijs aan meisjes. Ze is bekend geworden in haar land omdat ze vrijuit spreekt en meisjes oproept naar school te gaan. De Taliban hebben eergisteren de schoolbus waarin Malala zat overvallen en haar door het hoofd geschoten. Ze leeft nog, maar de Taliban kondigt aan zo nodig het werk af te zullen maken. Het is logisch dat de Taliban zo in hun maag zitten met meisjes als Malala. Het is geen kunst om al die westerlingen verdacht te maken, die worden ingevlogen om de vooruitgang te verkondigen. Dat zijn indringers, vijanden van het volk. Maar dat kan je van de Malala's niet zeggen. Die zijn het volk. En daarom moet de Taliban wel achter haar aan. Want Malala kan iets wat de Navo en de Amerikanen niet kunnen: de oorlog winnen

Bron(nen):   Slate      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. martoiu

  ==die worden ingevlogen om de vooruitgang te verkondigen.==

  Ik zou graag de statistieken willen zien, in hoeveel landen hebben de Westerlingen vooruitgang gebracht. Bijvoorbeeld de Britten en de Amerikanen hebben de Saudis in het zadel gebracht, lang voordat men olie in Saudi-Arabië ontdekte, omdat men een marionet in de regio wilde. Is er nu vooruitgang in Saudi-Arabië? In Irak hebben ze het regime zes keer gewisseld:

  1921 – Groot-Brittannië brengt Faisal I op de troon om de olie voor Royal Navy te verzekeren.
  1939 – Ghazi, anti-Britse koning, dreigt om Koeweit binnen te vallen en sterft in een mysterieus auto-ongeluk. Georganiseerd door de Britse geheime dienst zeggen ze.
  1953 – GB brengt Faisal II op de troon. De echte macht is echter in de handen van de premier Nouri as-Said, ook in Britse dienst.
  1963 – Abdul Karim Kassem wordt geëxecuteerd na een staatsgreep bijgestaan door GB en VS.
  En, last but not least, een aantal jaren later speelde een jonge man, met de naam Saddam Hussein, een belangrijke rol in het omverwerpen van Abdul Rahman. Met behulp van CIA and MI6 natuurlijk.

  Is er nu vooruitgang in Irak?

  • Paulraw

   ”En, last but not least, een aantal jaren later speelde een jonge man, met de naam Saddam Hussein, een belangrijke rol in het omverwerpen van Abdul Rahman. Met behulp van CIA and MI6 natuurlijk.”

   In een rapport rond 1960 omschreef de CIA Saddam Hoessein als ”a presentable young man”…….

   Zeer bruikbaar dus ,die qualificatie hoorden we George Bush niet gebruiken toen ze weer van hem af wilden.

   (in antwoord op martoiu)
   • Erwin Kwakkel

    Einde van de Tweede Wereldoorlog, dankzij onder andere de Amerikaanse Marshall hulp komt Europa er beter uit dan ooi gedacht kon worden.

    Korea oorlog, dankzij westerse inzet lukt het de communisten niet om Seoel vast te houden waardoor Zuid Korea niet mee hoeft in de communistische heilstaat.

    Eerste Golfoorlog, het Westen bevrijd Koeweit, daarna wordt Koeweit verdedigd.

    Het westen bemoeit zich met de Balkan, na enkele zwarte jaren zijn de balkan landen gegroeid tot een normaal oost Europees laden.

    Neemt allemaal niet weg dat de taliban keihard aangepakt moet worden zolang ze nog 14 jarige meisjes door het hoofd schieten maar het lijkt er op dat bovenstaande reageerder meer rancune tegen het westen heeft dan de talibs.

    (in antwoord op Paulraw)
    • karl

     Vind ik absoluut niet. Hij somt enkele feiten op, door de Westerse media stijf ontkend of in ieder geval niet openlijk voor uit gekomen. De feiten die jij zo makkelijk als waarheid opnoemt, daar zit ook veel meer achter hoor. Is echt niet zo moeilijk om daar dieper in te duiken als je interesse hebt. Het enige dat jij doet is napraten wat de officiele bronnen erover kwijt willen. Jammer.

     (in antwoord op Erwin Kwakkel)
  • Bert Hilhorst

   Schrijf je ook wel eens zure reacties over religieuze fanaten die jonge meisjes door hun hoofd schieten, of is dat vooruitgang?.

   (in antwoord op martoiu)
   • karl

    O, ok, wil je hiermee zeggen dat Mihai ongelijk heeft? Zure reactie? In welk opzicht? Wat voor nut heeft het om deze reactie te willen debunken?

    (in antwoord op Bert Hilhorst)

Reacties niet toegestaan