‘Fortis betaalde VVD-politicus Hooijmaijers steekpenningen’

De voormalige Fortis Bank heeft ex-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers (VVD) 6000 euro betaald om huisbankier van de provincie te worden. Ook zou hij courtages en provisies hebben gekregen over andere transacties en zou hem meer dan 7000 euro direct zijn betaald. Dat staat in de tenlastelegging in de strafzaak tegen Hooijmaijers, meldt de NOS. Ook Ballast Nedam zou de politicus geld hebben gegeven. Verder zijn er wat kleinere projectontwikkelaars en vastgoedbedrijven die gunsten zouden proberen te krijgen van Hooijmaijers, die was belast met Financiën en Openbare ruimte. Ze deden dat onder meer om woningen te kunnen bouwen in de Bovenkerkerpolder in Amstelveen en om gronden te verwerven in de Lutkemeerpolder, het gebied waar momenteel een nieuwe snelweg wordt aangelegd.

Bron(nen):   NOS      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. WimB

  Misschien schokkender dan het feit dat er is omgekocht, zijn de geringe bedragen. Er is een cynisch gezegde dat stelt dat iedereen uiteindelijk te koop is maar dat alleen het bedrag verschilt per persoon. Deze man leverde kennelijk zijn integriteit in voor bedragen die – in zijn positie – ordegrootte een maandsalaris bedroegen.

  • Betweter

   Haha, dat was ook het eerste wat ik dacht. Wat een stumper om voor zo weinig geld je integriteit en professionaliteit weg te gooien.
   Ik mag hopen dat hij nu helemaal wordt uitgekleed en zn baan (als hij die heeft) kwijtraakt. Dit soort dingen moeten we absoluut niet tolereren!

   (in antwoord op WimB)
 2. Le_bon_sauvage

  Nog schokkender is dat er dus bestuurders zijn die denken er mee weg te komen, in deze controle en informatiewereld. Dit is toch een echte old school steekpenning, weinig raffinement. Wat moet je daar nu van denken? Zitten er alleen simpele zielen in het bestuur, of blijft 90% toch nog onder het tapijt?

Reacties niet toegestaan