Bij de Hond blijft de PvdA dalen en de VVD stabiel hoog

De PvdA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond al weer een zetel gedaald naar 31. Daarmee wordt een gestage daling door de sociaaldemocraten doorgezet. (Bij de Politieke Barometer blijft de PvdA overigens stabiel op 36 zetels) De partij van Diederik Samsom heeft in de peiling van De Hond 7 zetels minder dan er bij de verkiezingen op 12 september werden behaald. De VVD blijft staan op  40 zetels. Bij de verkiezingen behaalden de liberalen 41 zetels. In de peiling van De Hond staan de partijen nu samen op 71 zetels. De SP profiteert van de daling van de PvdA. De partij staat op 20 zetels, 5 meer dan de socialisten er nu hebben. 50PLUS maakt een sprongetje naar 4 zetels.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  En daar hoeven ze niks voor te doen.
  Zegt dus helemaal niks eigenlijk.
  Lekker belangrijk.

 2. marianne martens

  Kunnen alle peilingen eens een halt worden toegeroepen?
  Is het niet zo dat door diezelfde peilingen de SP ( geen stemmer ) heel subtiel en knap de grond is in- geboord?
  Is het niet zo dat peilingen, uitgevoerd door belanghebbenden, virtuele
  gekte verkopen?
  Is het ook niet zo dat peilingen, met dank aan de tv/krant/sociale media etc heel nare “angst- en onderbuik -gevoelens te weeg brengen?
  Is het ook niet zo, dat peilingen, net zoals de voorspellende media , samen met andere groepen de miny, tiny, fluffy burger
  als dom benadert.
  Als je dan toch peilingen wilt toelichten, neem dan eens jonge, wetenschappers, zoals bij de christelijke zenders.

 3. Marten L.

  Waar blijft die peiling over Maurice de Hond zelf, lijkt me één van de nuttigste peilingen t.o.v. al die andere flauwekul peilingen.

Reacties niet toegestaan