Volgens De Telegraaf gaat het nieuwe kabinet ook bestaande hypotheken aanpakken

VVD en PvdA buigen zich aan de formatietafel over een scenario om ook de de renteaftrek voor ’bestaande gevallen’ met een aflossingsvrije hypotheek aan te pakken. Bronnen rond de formatie bevestigen dat aan De Telegraaf. VVD-leider Rutte beloofde tijdens de verkiezingscampagne dat het beschermen van de huidige woningbezitters voor zijn partij ’topprioriteit’ is. „Eén ding weet ik zeker: als de VVD niet in het kabinet zit, betekent dat het einde van aflossingsvrije hypotheken voor bestaande gevallen. Die garantie kun je bijna geven”, zei Rutte destijds. Nu ligt zo’n plan wél op tafel. Het betreft een scenario om ook huizenbezitters die reeds voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten stapsgewijs minder fiscale aftrek toe te staan. Dit zou na een overgangsperiode kunnen worden ingevoerd. Het is een van de opties voor de woningmarkt waarover de twee partijen dezer dagen willen beslissen. De PvdA wil de aftrek sterk beperken. Er zijn nog geen knopen doorgehakt.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Die garantie kun je bijna geven”, zei Rutte destijds.

  Bijna….

 2. IwanovKapotjeplov

  Het zat eraan te komen. Het was toch wel overduidelijk dat de huidige HRA regeling onhoudbaar is geworden.

  Daarmee is overigens het argument van makelmannetjes om nog snel voor 1 januari te kopen, omdat je dan nog volledig HRA recht hebt met een aflossingsvrije hypotheek, van tafel.

 3. peelduiker

  Politici zijn allemaal onbetrouwbare h…….
  Na de verkiezingen doen ze precies wat ze willen en gaan alle beloften de vuilnisbak in ….dat heet democratie.

  Ja mensen ga er maar aan wennen want het gaat nog vele malen erger worden. De Eu is zich als een ware dictatuur aan het ontpoppen.

  Volgend jaar gaat de BTW nogmaals omhoog en gaan we in heel Europa nog extra euro BTW van 6% invoeren want zoals gebleken is zijn de europarlementariers nu ook “los” en willen ze hun eigengeld gaan innen …. ja ook daar hebben ze een gat in de hand en wat is er makkelijker dan de burger tot de laatste cent uit te wringen.

  Wij hebben dit 12 jr geleden met de invoering van de euro al aan zien komen. Wij hebben al ons spaargeld omgezet in fysiek goud en zilver waar we nu ruim 800% op hebben verdient.
  Nu 4 jr geleden hebben wij met ons gezin ( 3 jonge kinderen) europa verlaten en wonen nu in Azie.
  De eerste 2 jr waren echt niet makkelijk maar ik zou nu nooit meer terug in Nederland willen wonen.

  Griekenland blijft om dezelfde reden in de euro als ze indertijd zijn toegelaten. Griekenland is van enorm strategisch belang voor europa en Amerika. Daarnaast is het zo dat als Griekenland vertrekt dat het hele zuiden zal volgen en de euro uit elkaar gaat spatten.

  Wie slim is koopt gouden en zilveren munten om zijn vermogen veilig te stellen. Wij zijn er rijk mee geworden. De edelmetalen beschermen de rijken der aarden al duizende jaren tegen dit soort crisissen.

Reacties niet toegestaan